Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στρατευμένοι στηρίζουν οικονομικά το ΚΚΕ

Συγκινητική είναι η συμμετοχή φαντάρων στη δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, από το υστέρημά τους και κάτω από - αντικειμενικά - δύσκολες συνθήκες. Στις έως τώρα προσφορές στρατευμένων που έχουμε δημοσιεύσει προστίθενται και οι παρακάτω.

Στρατιώτες από την 3η Επιλαρχία Αναγνωρίσεως στην Αλεξανδρούπολη, σε επιστολή που έστειλαν στον «Ριζοσπάστη» σημειώνουν:

«Στρατιώτες από την 3η Επιλαρχία Αναγνωρίσεως, στην Αλεξανδρούπολη, στέλνουμε το ποσό των 50 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ. Χρήματα που μαζεύτηκαν από το υποτιμητικό ποσό των 8,65 ευρώ που λαμβάνουμε κάθε μήνα.

Διαβάζουμε συνεχώς και εμείς τις ανταποκρίσεις στον "Ριζοσπάστη" και στο "902.gr" (αν και κάποια από τα στελέχη βγάζουν σπυριά μόλις τον βλέπουν στα χέρια μας) από συναδέλφους που βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα. Οι καταγγελίες τους περιγράφουν συνθήκες σχεδόν ίδιες με όσα ζούμε και εμείς καθημερινά στη μονάδα μας. Από το φαγητό, τη θέρμανση έως τις ανύπαρκτες υποδομές. Ολα αυτά είναι για εμάς ένας καθημερινός λόγος διεκδίκησης.

Πρόσφατα αρνηθήκαμε να κάνουμε σκοπιές στο λιμάνι για τα αμερικανικά φονικά ελικόπτερα, κάτι το οποίο έκαναν και σ' άλλες μονάδες στην πόλη, γεγονός που μας κάνει υπερήφανους. Αυτά κόντρα σε ορισμένους που λέγανε χυδαίες ατάκες ανήμερα του Πολυτεχνείου. Οταν όμως τους καταγγείλαμε, κρύβονταν κάτω από τα άρματα σαν γνήσιοι φασίστες που μετά το δηλητήριο λακίζουν μέσα στις τρύπες τους.

Διαμαρτυρόμαστε για:

  • Τις υπηρεσίες υποταγής στους φονιάδες του ΝΑΤΟ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
  • Την κυβέρνηση που δαπανάει δισ. για το ΝΑΤΟ, για "F16" και άλλα εξοπλιστικά.

Είμαστε παιδιά του ελληνικού λαού που αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα με τα αδέρφια μας, τους γονείς μας, τους συναδέλφους μας.

Γι' αυτό και ενισχύουμε οικονομικά όσο μπορούμε το ΚΚΕ, και ας μην συμφωνούμε σε όλα μαζί του, φτάνει που ξέρουμε ότι είναι η μόνη ελπίδα για να διαμορφώσουμε τους όρους για να ζήσουμε όπως μας αξίζει».

Στρατευμένοι από το 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων στο Μεσολόγγι μάς γράφουν πως «παρά τις πρόσθετες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, εμείς και οι οικογένειές μας κατά τη διάρκεια της θητείας μας, συγκεντρώσαμε και προσφέρουμε στο ΚΚΕ 30 ευρώ, με αφορμή τη δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση. Ταυτόχρονα θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε, σ' όλη τη διάρκεια της θητείας μας, την πλήρη κάλυψη των οικονομικών αναγκών μας, όπως εισιτήρια κατά τις μεταθέσεις, αποσπάσεις, άδειες κι εξόδους, την αύξηση της μηνιαίας ενίσχυσης του φαντάρου ειδικά για όσους έχουν δημιουργήσει δική τους οικογένεια ή η οικογένειά τους έχει χαμηλό εισόδημα».

Στρατιώτες στο ΚΕΥΠ στη Λαμία συγκέντρωσαν και προσφέρουν 110 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, γιατί, όπως μας γράφουν, «ο δρόμος που χαράχτηκε πριν από 100 χρόνια με την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, που απέδειξε ότι όταν οι λαοί θέλουν τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο», «χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ που σημαίνει ολόπλευρη ενίσχυσή του».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δυσβάσταχτες οι μετακινήσεις των στρατευμένων (2018-12-22 00:00:00.0)
Στρατευμένοι στηρίζουν την κινητοποίηση (2018-02-09 00:00:00.0)
Η ζωή στα στρατόπεδα (2017-12-23 00:00:00.0)
Απαράδεκτο γεγονός, μεγάλες οι ευθύνες της κυβέρνησης (2017-12-12 00:00:00.0)
Φαντάροι καταδικάζουν τη συμμετοχή της χώρας μας στις πολεμικές επιχειρήσεις (2014-02-26 00:00:00.0)
Συμβολικός αποκλεισμός του στρατοπέδου Καρατάσσου (1999-06-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org