ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 14 Απρίλη 2016
Σελ. /24
ΝΕΟΛΑΙΑ
Πλήθος Μαθητικών Φεστιβάλ της ΚΝΕ τις επόμενες μέρες

Η αυλαία των Μαθητικών Φεστιβάλ της ΚΝΕ έχει ήδη ανοίξει και τις επόμενες τρεις μέρες πάνω από τριάντα εκδηλώσεις προγραμματίζονται σε όλη τη χώρα. Ανάμεσά τους, το Μαθητικό Φεστιβάλ στο Περιστέρι, το Σάββατο 16 Απρίλη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Δημαρχείου, όπου θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος.

Κυψέλες μαθητικού προβληματισμού και δημιουργίας, τα Μαθητικά Φεστιβάλ μεταφέρουν παντού το μήνυμα «Αλλαξε τον κόσμο το 'χει ανάγκη». Πλήθος μαθητικών συγκροτημάτων θα εμφανιστούν στις σκηνές των Φεστιβάλ, που στην πλειοψηφία τους περιλαμβάνουν ακόμα θεατρικά σκετς, εργαστήρια γκράφιτι, αθλητικές δραστηριότητες κ.ά. Στα Φεστιβάλ συγκεντρώνονται επίσης είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, παρουσιάζονται μαθητικά πρότζεκτ κι εργασίες, φοιτητές ενημερώνουν τους μαθητές για τις σπουδές σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ και, κυρίως, οι ίδιοι οι μαθητές συζητούν για το σχολείο και την κοινωνία που έχουν ανάγκη.

Θυμίζουμε ότι στα Μαθητικά Φεστιβάλ κυκλοφορεί και η έκδοση της ΚΝΕ με τίτλο «Τι σχολείο έχουμε ανάγκη σήμερα;» που εκλαϊκεύει για τους μαθητές την πρόταση του ΚΚΕ για το Ενιαίο Δωδεκάχρονο Σχολείο.

Αναλυτικά, τις επόμενες μέρες Μαθητικά Φεστιβάλ θα γίνουν:

Αύριο Παρασκευή και το Σάββατο 16 Απρίλη: Εύοσμος Θεσσαλονίκης (6 μ.μ., πλατεία), Τούμπα Θεσσαλονίκης (6 μ.μ., Πολιτιστικό Κέντρο).

Το Σάββατο 16 Απρίλη: Ιλιον (7 μ.μ., κεντρική πλατεία), με ομιλητή το Σταύρο Σκουλλή, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, Αργυρούπολη (7 μ.μ., πλατεία Βάρναλη), Γαλάτσι (7 μ.μ., στα γηπεδάκια της Λεωφ. Γαλατσίου), Νέα Φιλαδέλφεια (7 μ.μ., πλατεία Πατριάρχου), Χαλάνδρι (7 μ.μ., κεντρική πλατεία), Νίκαια (7 μ.μ., πλατεία Κουμπάκη - Σπάθα), Ραφήνα (7 μ.μ., πλατεία), Λιβαδειά (Θολωτό Κρύας), Ρόδος (7 μ.μ. Ροδιακή Επαυλη), Εύδηλος Ικαρίας (7 μ.μ., αίθουσα του Δήμου), Καρλόβασι Σάμου (6 μ.μ., στην «Ιριδα»), Ηράκλειο (πάρκο Γεωργιάδη), Ρέθυμνο (6.30 μ.μ., πλατεία Μικρασιατών), Καστέλι Κισσάμου (7 μ.μ., 1ο Γυμνάσιο), Ελασσόνα (πλατεία έναντι αίθουσας Β. Φαρμάκη), Θέρμη Θεσσαλονίκης (6 μ.μ., πλατεία), Νεάπολη Θεσσαλονίκης (6 μ.μ., στο Ρολόι), Βέροια (6 μ.μ., στο Δημαρχείο), Φλώρινα (7 μ.μ., νέο πάρκο), Καβάλα (7 μ.μ., πάρκο Φαλήρου) θα μιλήσει ο Χρήστος Λαρίσης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, Κομοτηνή (7 μ.μ., κεντρική πλατεία) θα μιλήσει ο Νίκος Σταματόπουλος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, Πάτρα (6 μ.μ., 12ο Γυμνάσιο), Μεσολόγγι (κεντρική πλατεία), Ληξούρι (πλατεία).

Την Κυριακή 17 Απρίλη: Μπραχάμι (7 μ.μ., πλατεία Παναγούλη), Πέραμα (7 μ.μ., πλατεία Ηρώων), Μυτιλήνη (6 μ.μ., πλατεία Σαπφούς), Αλεξανδρούπολη (7 μ.μ., πεζόδρομος Ακαδημίας), Ορεστιάδα (6 μ.μ., καφέ «Μπετρεντίν»), Αμαλιάδα (7.30 μ.μ., πλατεία ΟΤΕ), Ζάκυνθος (7 μ.μ., πλατεία Αγ. Μάρκου).

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΚΕ - ΚΝΕ ΑΕΙ ΑΘΗΝΑΣ
Εκδηλώσεις σε σχολές με επίκεντρο το επιστημονικό αντικείμενο

Από τη χτεσινή εκδήλωση στη Νομική
Από τη χτεσινή εκδήλωση στη Νομική
Συνεχίζονται οι πλούσιες δραστηριότητες των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα ΑΕΙ της Αθήνας, με επίκεντρο το επιστημονικό αντικείμενο της κάθε σχολής και την ανάδειξη επίκαιρων ζητημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίστηκαν με επιτυχία για δεύτερη μέρα χτες οι εκδηλώσεις του τριήμερου φεστιβάλ - αφιερώματος στον κομμουνιστή ήρωα Νίκο Μπελογιάννη που διοργανώνουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη ΝΟΠΕ, στο κτίριο της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Δεκάδες φοιτητές από τη Νομική, το Οικονομικό, το Πολιτικό και το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, παρακολούθησαν ομιλία της Κατερίνας Γεράκη, μέλους του Τμήματος για τη Δικαιοσύνη της ΚΕ του ΚΚΕ, με θέμα «Το νομικό οπλοστάσιο του κράτους απέναντι στους αγωνιστές». Στην ομιλία αναφέρθηκαν παραδείγματα νομοθετικής δίωξης του κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος από το ελληνικό αστικό κράτος διαχρονικά και το καθήκον της ανυποχώρητης ταξικής πάλης που έχουν οι κομμουνιστές, ενώ στη συζήτηση που ακολούθησε, οι φοιτητές στάθηκαν στη διάδοση αντίστοιχων κατασταλτικών θεωρήσεων στις πανεπιστημιακές διαλέξεις και ζήτησαν να ενημερωθούν για ζητήματα σύγχρονων πολιτικών διώξεων και καταπατήσεις κατοχυρωμένων ανθρώπινων δικαιωμάτων, με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις στην Ουκρανία και το Προσφυγικό.

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ ολοκληρώνονται σήμερα, με παράσταση από τη θεατρική ομάδα του ΝΟΠΕ, σε πρωτότυπο σενάριο με τίτλο «Για ποιόν τελικά είναι οι νόμοι;» (αίθουσα Παπαρρηγόπουλου, 3 μ.μ.) και τοποθέτηση τιμητικής πλακέτας για τον Νίκο Μπελογιάννη στο αίθριο της Νομικής.

Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις

Στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, δεύτερη μέρα σήμερα για τις εκδηλώσεις με θέμα την αντίληψη του ΚΚΕ για το σοσιαλισμό. Στις 3 μ.μ., στην αίθουσα τελετών, θα μιλήσει ο Δημήτρης Ξεκαλάκης, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, επίσης δεύτερη μέρα σήμερα για το διήμερο αντιφασιστικό φεστιβάλ με μουσικές, θεατρικές και χορευτικές εκδηλώσεις. Επίσης, στις 5 μ.μ. θα γίνει συζήτηση για το Προσφυγικό με τίτλο «Οι παππούδες μας πρόσφυγες, οι γονείς μας μετανάστες, εμείς ρατσιστές;», με ομιλήτρια την Λίνα Κροκίδη, μέλος της ΚΕΟΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Λαϊκών Ελευθεριών και Δικαιοσύνης της ΚΕ του Κόμματος.

Στο Φαρμακευτικό, Βιολογικό και Χημικό της Φυσικομαθηματικής, αύριο Παρασκευή, στις 3 μ.μ., θα γίνει εκδήλωση με θέμα «Η παρέμβαση των επιχειρήσεων στη σχολή μας. Πόσο μας συμφέρει τελικά;». Θα μιλήσει ο Ηλίας Καραγκαδάκης, στέλεχος του ΚΚΕ.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί και σε Μαθηματικό, Φιλοσοφική, ΑΣΟΕΕ και Πανεπιστήμιο Πειραιά τη βδομάδα που έρχεται.

Στα Γιάννενα

Στο ίδιο πνεύμα, η Τομεακή Οργάνωση Σπουδάζουσας Ιωαννίνων της ΚΝΕ στο Πανεπιστήμιο της πόλης οργανώνει σήμερα εκδήλωση στις Παιδαγωγικές Σχολές και τη Φιλολογία, στις 2 μ.μ., στην αίθουσα σεμιναρίων, με θέμα «Ο ρόλος του παιδαγωγού στη διαμόρφωση της προσωπικότητας». Θα μιλήσει ο Τάσος Τόκας, στέλεχος του ΚΚΕ, εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η συμβολή των κομμουνιστικών ιδεών στην πάλη για Λαϊκή Παιδεία

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, η Τομεακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΚΚΕ διοργανώνει ιστορική πολιτική εκδήλωση το Σάββατο 16/4, στις 8 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων, με θέμα «ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ. Η συμβολή των κομμουνιστικών ιδεών στην πάλη για Λαϊκή Παιδεία».

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Παρεμβάσεις θα γίνουν από τους Γ. Σταυρόπουλο, εκπαιδευτικό, και δρ. Θανάση Ν. Καραγιάννη, συγγραφέα, πρώην σχολικό σύμβουλο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ πάει σινεμά

Η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ θα παρακολουθήσει τη Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Απρίλη το ντοκιμαντέρ «Ludlow, οι Ελληνες στους πολέμους του άνθρακα» σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Βαρδαρού. Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα «Σταύρος Τορνές», στην αποθήκη 1 στο λιμάνι, στις 8 μ.μ. Τιμή εισιτηρίου 4 ευρώ.

Παρουσίαση της θέσης του ΚΚΕ για το σχολείο

Η Τομεακή Επιτροπή Κοζάνης του ΚΚΕ παρουσιάζει την πρόταση του ΚΚΕ για το Ενιαίο Δωδεκάχρονο Σχολείο Σύγχρονης Γενικής Παιδείας, σήμερα Πέμπτη, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης. Θα μιλήσει η Κέλλυ Παπαϊωάννου, μέλος του Τμήματος Παιδείας - Ερευνας της ΚΕ του ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ