ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 12 Φλεβάρη 2013
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ 35 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Ολοι σήμερα στη διαδήλωση ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων
  • Συγκέντρωση στις 8.30 π.μ. στο Πεδίον του Αρεως και πορεία στα δικαστήρια της Ευελπίδων
  • Στάση εργασίας έχουν κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Λαυρίου, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα

Την καταδίκη τους στην επιχείρηση καταστολής και την προβοκάτσια που έστησε η κυβέρνηση σε βάρος του ταξικού κινήματος, κλιμακώνοντας την επίθεση σε βάρος των εργατικών αγώνων, καλούνται να εκφράσουν αποφασιστικά - μαζικά οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ σήμερα στις 8.30 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως και στην πορεία στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου οδηγούνται για να δικαστούν οι 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, που συνελήφθησαν μετά από κινητοποίηση για το Ασφαλιστικό.

Για τη συμμετοχή των εργαζομένων στη σημερινή κινητοποίηση, η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε 3ωρη στάση εργασίας (8 π. μ. - 11 π.μ.), ενώ παναττική - πανεργατική 4ωρη στάση εργασία (7 π. μ. - 11 π.μ.) αποφάσισε και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Επίσης, μια σειρά συνδικαλιστικές οργανώσεις αποφάσισαν στάσεις εργασίας και καλούν στη συγκέντρωση:

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου κάνει στάση εργασίας 7 π.μ. - 11 π.μ.

Η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, κάνει 4ωρη στάση εργασίας από την αρχή της πρωινής βάρδιας στην Αττική.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών έχει κηρύξει στάση εργασίας από την έναρξη του ωραρίου έως τις 12 το μεσημέρι.

Η ΟΕΦΣΕΕ 4ωρη στάση εργασίας (7 π.μ. - 11 π.μ.).

Σε 4ωρη στάση εργασίας (8 π.μ. - 12 μ.) προχωρούν ακόμα: το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Ν. Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης.

Στη συγκέντρωση καλούν ακόμα το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, τα σωματεία Λογιστών Αθήνας και Πειραιά, η Πανελλήνια Ομοσπονδία στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, οι ναυτεργατικές οργανώσεις: ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ, το Σωματείο Εργαζομένων στην ΕΒΓΑ, η Επιτροπή Ανέργων Ν. Σμύρνης.

Τον κυβερνητικό αυταρχισμό και την προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης καταγγέλλουν ακόμα με ανακοινώσεις τους: Το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο, το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσσαλονίκης.

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Βάζει στο γύψο το δικαίωμα της απεργίας

Σχέδιο για παρεμπόδιση της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης και δικαίωμα ανταπεργίας στις επιχειρήσεις προωθεί η κυβέρνηση για λογαριασμό του κεφαλαίου

Από την πρόσφατη κινητοποίηση αλληλεγγύης που οργάνωσε το ΠΑΜΕ στους απεργούς των αστικών συγκοινωνιών
Από την πρόσφατη κινητοποίηση αλληλεγγύης που οργάνωσε το ΠΑΜΕ στους απεργούς των αστικών συγκοινωνιών
Στο γύψο επιχειρεί να βάλει η συγκυβέρνηση τους αγώνες της εργατικής τάξης, σχεδιάζοντας νέους ανυπέρβλητους περιορισμούς στην άσκηση του απεργιακού δικαιώματος και στην ίδια τη συνδικαλιστική δράση συνδικάτων και εργαζομένων. Ετσι μετά την επιστράτευση που επέβαλε σε έναν μετά τον άλλον κλάδο και επαγγελμάτων που κινητοποιούνται, η κυβέρνηση σχεδιάζει να εξοπλίσει με ένα ακόμα όπλο το μεγάλο κεφάλαιο, σηκώνοντας νέα εμπόδια στη δυνατότητα των συνδικάτων να αποφασίζουν απεργίες.

Οι πρώτες βολές είχαν ήδη εξαπολυθεί την προηγούμενη βδομάδα στη Βουλή από βουλευτές της συγκυβέρνησης, οι οποίοι επικαλούνταν το «δημόσιο συμφέρον», ενώ προχτές Κυριακή δόθηκε συνέχεια με πληροφορίες που διοχετεύτηκαν στον Τύπο από το ίδιο το υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με τις διαρροές του υπουργείου Εργασίας προς την εφημερίδα «Το Βήμα», τα επιτελεία του ετοιμάζουν σχέδιο με το οποίο θα ανατρέπεται ο τρόπος λήψης απόφασης για την προκήρυξη απεργίας όπως ισχύει σήμερα με τον ν.1264/1982, ενώ θα δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις, σε περίπτωση απεργίας των εργαζομένων, να απαντούν με ανταπεργία (λοκ-άουτ). Συγκεκριμένα, η προκήρυξη απεργίας που σήμερα στις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις γίνεται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, από την πλειοψηφία των παρόντων μελών του σωματείου και αφού πρώτα έχει διαπιστωθεί απαρτία, να αντικατασταθεί με απόφαση όλων των εργαζομένων της επιχείρησης, αναβιώνοντας έτσι το περίφημο «άρθρο 4» για τις ΔΕΚΟ το 1983. Ενας τέτοιος όμως όρος οδηγεί πρακτικά στην παρεμπόδιση κάθε απόφασης για απεργία. Το ίδιο προκλητική είναι και η ρύθμιση που επεξεργάζεται το υπουργείο για να επαναφέρει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις για προκήρυξη ανταπεργίας (δηλαδή κλείσιμο της επιχείρησης) και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων. Δυνατότητα που υπήρχε πριν το 1982 με το νόμο 330/1976 του τότε υπουργού Εργασίας Λάσκαρη και καταργήθηκε με το νόμο 1264.

Στην ίδια αντεργατική κατεύθυνση κινούνται και οι σχεδιασμοί - σύμφωνα πάντα με τις ίδιες διαρροές - για παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης με τον περιορισμό ή την κατάργηση των συνδικαλιστικών αδειών, αλλά και την αλλαγή της δομής του συνδικαλιστικού κινήματος, όπως είναι η ύπαρξη και λειτουργία των Εργατικών Κέντρων, και κυρίως το δικαίωμά τους να κηρύσσουν απεργία σε επίπεδο νομού.

Σύμφωνα με τις ίδιες διαρροές, στελέχη του υπουργείου Εργασίας ισχυρίζονται ότι «δεν μπορεί... να διατηρούμε τη δυνατότητα ολιγομελών σωματείων να ακινητοποιούν δημόσιες επιχειρήσεις», ενώ ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης δήλωνε στο «Βήμα» πως «έχουν περάσει 30 χρόνια από τη θέσπιση του υφιστάμενου νόμου και οι εποχές και οι συνθήκες αλλά και οι ανάγκες του συνδικαλιστικού κινήματος επιβάλλουν...»!

Προκλητικοί ισχυρισμοί

Πρόκειται για προκλητικούς και φαιδρούς ισχυρισμούς που στόχο έχουν να αποκρύψουν την πραγματικότητα, να ποδηγετήσουν την εργατική τάξη, να αφοπλίσουν τα συνδικάτα και να παραδώσουν αιχμάλωτους τους εργαζόμενους στις ορέξεις του μεγάλου κεφαλαίου. Καταρχήν, το ποιες είναι οι ανάγκες του συνδικαλιστικού κινήματος αυτό το αποφασίζουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους και όχι ο κάθε εντεταλμένος του κεφαλαίου που τον έχει περιβάλει με την υπουργική τήβεννο. Δεύτερον, αν ο 1264 έχει «παλιώσει», όπως ισχυρίζεται ο υπουργός, του θυμίζουμε ότι οι διατάξεις τις οποίες επικαλούνται - και μάλιστα κατά το δοκούν - για να επιστρατεύουν τους απεργούς είναι ακόμα παλιότερες! Τρίτον, μια τέτοια ανατροπή δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους σε «δημόσιες υπηρεσίες» τις οποίες επικαλούνται, αλλά το σύνολο των εργαζομένων και κυρίως τον ιδιωτικό τομέα, τους μονοπωλιακούς ομίλους για τους οποίους ενδιαφέρεται η κυβέρνηση. Αλλωστε, πάει πολύ η κυβέρνηση που κλείνει νοσοκομεία και σχολεία, που έχει εγκαταλείψει τους νησιώτες για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, που ιδιωτικοποιεί ό,τι έχει απομείνει από δημόσιες και κοινωνικές υπηρεσίες (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, καθαριότητα) που διαλύει τα Ταμεία και τις ελάχιστες υποδομές πρόνοιας να καμώνεται ότι ενδιαφέρεται για τις δημόσιες επιχειρήσεις!

Τέλος, τα σχέδια αυτά ενάντια στην απεργία και στα συνδικαλιστικά δικαιώματα προωθούνται τη στιγμή που πέραν των επιστρατεύσεων, των επιτάξεων και των απαγορεύσεων, η αστική Δικαιοσύνη συνεχίζει να βγάζει 9 στις 10 απεργίες που προκηρύσσονται από τα συνδικάτα παράνομες και καταχρηστικές.

Δεν είναι καινούρια σχέδια

Η κλιμάκωση της επίθεσης στο δικαίωμα στην απεργία δεν αποτελεί καμία έκπληξη. Ηδη από το Φλεβάρη του 2011, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε ετοιμάσει πρόταση κανονισμού που, μετά από γνωμοδότηση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για απεργιακές κινητοποιήσεις που είχαν κάνει Φινλανδοί ναυτεργάτες και Σουηδοί οικοδόμοι, συσχέτιζε το δικαίωμα στην απεργία με το σεβασμό των «οικονομικών ελευθεριών» και ιδιαίτερα της «ελευθερίας εγκατάστασης» και της «ελευθερίας παροχής υπηρεσιών», δηλαδή με την απρόσκοπτη εφαρμογή της πολιτικής που υπηρετεί την κερδοφορία των μονοπωλίων.

Μάλιστα, στις 12 Φλεβάρη του 2012, παρεμβαίνοντας στη Βουλή και καταψηφίζοντας το μνημόνιο 2, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ είχε επιστήσει την προσοχή σε τέτοια σχέδια. Τόνισε σχετικά η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα: «Και έχετε υπογράψει ένα άλλο μνημόνιο το οποίο λέει το εξής: Οτι στην Ελλάδα δε θα υπάρχει μόνο φτηνή εργατική δύναμη, πάμφθηνη, τζάμπα, στην Ελλάδα θα εξασφαλίσουμε να μη γίνονται απεργίες, να μη γίνονται κινητοποιήσεις, να μη γίνονται διαδηλώσεις και να γίνει το Σύνταγμα μια μεγάλη υγειονομική ζώνη...».

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
«Δεν θα τους περάσει»!

Πρώτη απάντηση στα αντιδραστικά σχέδια η απεργία στις 20 Φλεβάρη

Αμεση ήταν η απάντηση στις κυβερνητικές προθέσεις να βάλει το συνδικαλιστικό κίνημα στο «γύψο». Από την πρώτη στιγμή δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Συνδικάτα και Σωματεία κάλεσαν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην πανελλαδική, πανεργατική απεργία στις 20 Φλεβάρη, ως πρώτη απάντηση στις κυβερνητικές προκλήσεις.

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας υπογραμμίζει: «Δεν θα τους περάσει. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα, έχοντας στο επίκεντρο τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Οι αγώνες με ταξικό προσανατολισμό θα πυκνώσουν και θα δυναμώσουν. Αυτός ο δρόμος, αυτή η γραμμή, θα φέρει νίκες για την εργατική τάξη, θα σμπαραλιάσει τις φοβέρες της κυβέρνησης και του κεφαλαίου».

Η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ) επισημαίνει: «Κάτω τα ξερά σας από το δικαίωμα στην απεργία, από την ταξική οργάνωση των εργατών. Με συσπείρωση και ταξική ενότητα θα αποκρούσουμε την άθλια επίθεση, θα επιβάλουμε το δίκιο της τάξης μας».

Η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου τονίζει: «Εμείς δεν απεργούμε επειδή το επιτρέπει ο νόμος σας, αλλά επειδή αυτό μας προστάζει η ταξική πολιτική που εφαρμόζει η τρικομματική κυβέρνησή σας με την ΕΕ. Μια πολιτική που εξαθλιώνει τους εργάτες για να διασφαλίσει τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων. Ο μόνος λόγος για να σταματήσουμε να απεργούμε και να αγωνιζόμαστε είναι όταν πάψει να υπάρχει η αιτία γι' αυτό».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών τονίζει: «Καμία ανοχή στους σχεδιασμούς τους! Μας θέλουν σύγχρονους σκλάβους χωρίς δικαιώματα, επιβάλλοντας την εξαθλίωση με ποινικοποίηση των αγώνων, τρομοκρατία, συκοφαντία, καταστολή».

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ) «καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης».

Η ΓΣΕΕ, με ανακοίνωσή της, καταδικάζει την προσπάθεια της κυβέρνησης «να ευνουχίσει τους συνδικαλιστικούς φορείς που αντιδρούν στον αντιδημοκρατικό της κατήφορο». Η ΑΔΕΔΥ, από την πλευρά της, κάνει λόγο για «πρωτοφανές νομοθετικό "πραξικόπημα", ευθεία υπονόμευση του Συντάγματος».

Επίσης, καταδικάζουν το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα Νομού Ζακύνθου και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής.

Επαρχία

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας επισημαίνει: «Η εργατική τάξη δεν πρέπει να επιτρέψει τα άθλια σχέδια της κυβέρνησης». Το Εργατικό Κέντρο Σάμου «καταγγέλλει τη νέα απροκάλυπτη παρέμβαση της κυβέρνησης στη λειτουργία και δράση του συνδικαλιστικού κινήματος». Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο τονίζει: «Ο στόχος της κυβέρνησης, της ΕΕ, του κεφαλαίου είναι να μας κάνουν σύγχρονους σκλάβους, χωρίς κανένα δικαίωμα».

Δεκάδες και τα σωματεία από τη Θεσσαλονίκη, που καταδίκασαν τις κυβερνητικές προθέσεις: Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Καρφούρ - Μαρινόπουλος - Dιa, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Συνδικάτο Καπνεργατών-τριών Βόρειας Ελλάδας «Παγκαπνεργατικό», Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών και Βοηθών Ανελκυστήρων Βόρειας Ελλάδας, Ενωση Λογιστών Θεσσαλονίκης, Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Βόρειας Ελλάδας, Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, Συνδικάτο Δέρματος Θεσσαλονίκης, Συνδικάτο Εργαζομένων Τουριστικών - Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ «Η Ενότητα», Συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών Πληροφορικής Θεσσαλονίκης, Κλαδικό Σωματείο Τροφίμων Κεντρικής Μακεδονίας, Σωματείο Δασεργατών Μακεδονίας - Θράκης - Θεσσαλίας, Σωματείο Εργολαβικών Καθαριστριών και Φυλάκων Κεντρικής Μακεδονίας, Σωματείο Εργαζομένων στις Ιδιωτικές Κλινικές Βόρειας Ελλάδας, Σωματείο Υπαλλήλων Συμβολαιογραφείων, Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ
Κούφια λόγια για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς

Να συγκαλύψει τη στρατηγική συμφωνία του ΠΑΣΟΚ στην ολομέτωπη επίθεση στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, επιχείρησε η Φ. Γεννηματά, με αφορμή τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για αλλαγή του νόμου 1264/82. Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, αφού διαβεβαίωσε ότι «διαφωνεί με ακραίες λογικές και πρακτικές που εκφράζονται από ορισμένους στα συνδικάτα», διακήρυξε ότι «ο κ. Βρούτσης, όπως και άλλοι υπουργοί, στελέχη της ΝΔ, θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν προωθούν το πρόγραμμα του κόμματός τους, αλλά το πρόγραμμα της κυβέρνησης συνεργασίας».

Στην πραγματικότητα, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του ΠΑΣΟΚ επειδή «καμία συνεννόηση δεν έχει γίνει για αλλαγή του Ν. 1264/82». Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να ανοίξει γενικότερα θέμα κοινωνικής συναίνεσης, ζητώντας από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε «νηφάλιο και ειλικρινή διάλογο με τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους εξηγώντας τις πολιτικές της, αναζητώντας λύσεις μέσα στις δυνατότητες της οικονομίας και ζητώντας συνέργεια και στήριξη στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση».

Σ' αυτό το πνεύμα, εξήρε το ρόλο του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, λέγοντας ότι «υπάρχουν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και πολλές άλλες φωνές του υπεύθυνου διαλόγου και διεκδίκησης στο συνδικαλιστικό κίνημα. Και σε αυτούς πρέπει να απευθυνθούμε». Πίσω από την «προγραμματική συμφωνία» της συγκυβέρνησης οχυρώνεται η ΔΗΜΑΡ, προκειμένου να αποποιηθεί τις ευθύνες της στο τσάκισμα των εργαζομένων, έχοντας στηρίξει κάθε κατασταλτικό μέτρο της κυβέρνησης σε βάρος του εργατικού λαϊκού κινήματος. Αντίθετος στην επιχειρούμενη κατάργηση του 1264 δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Δεν είδαν τις συλλήψεις, τον αυταρχισμό και τα ΜΑΤ!

Δε στήριξαν ψήφισμα καταδίκης της κρατικής βίας και τρομοκρατίας ενάντια στους 35 συνδικαλιστές

«Δεν υπάρχει σαφής εικόνα για το περιστατικό»! Με αυτήν τη δικαιολογία καταψήφισε η παράταξη της ΔΑΚΕ στο Σύλλογο των Εργαζομένων στο υπουργείο Εργασίας, ψήφισμα καταδίκης της βίας, της τρομοκρατίας και του αυταρχισμού της κυβέρνησης ενάντια στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που επιχείρησαν να διαμαρτυρηθούν για τις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Ι. Βρούτση σχετικά με το ασφαλιστικό σύστημα. Από κοντά και η ΠΑΣΚΕ απείχε από τη σχετική ψηφοφορία γιατί δεν μπορούσε να «διαφωνήσει με τη ΔΑΚΕ που συμμετέχει και στηρίζει το προεδρείο του ΔΣ».

Τα παραπάνω καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή του ΠΑΜΕ στο υπουργείο και υπογραμμίζει: «καταγγέλλουμε τη στάση της ΔΑΚΕ στο Σύλλογο του υπουργείου Εργασίας που καταψήφισε ψήφισμα καταδίκης της κρατικής βίας και τρομοκρατίας ενάντια στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ με τη "δικαιολογία" ότι "δεν υπάρχει σαφής εικόνα για το περιστατικό". Φαίνεται ότι για τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές οι 35 συλλήψεις συνδικαλιστών, η παραπομπή τους σε δίκη και οι άγριοι ξυλοδαρμοί εργαζομένων μέσα και έξω από το υπουργείο από τις δυνάμεις καταστολής αποτελούν ένα θολό τοπίο πίσω από τα μαυρο-γάλαζα ματογυάλια τους. Εξίσου θλιβερός είναι όμως και ο στρουθοκαμηλισμός της ΠΑΣΚΕ που απείχε από την ψηφοφορία με το σκεπτικό ότι "δεν μπορεί να διαφωνήσει με τη ΔΑΚΕ που συμμετέχει και στηρίζει το προεδρείο του ΔΣ". Φθηνές δικαιολογίες! Λες και οι εκλεγμένοι της ΔΑΚΕ θα εγκατέλειπαν το προεδρείο αν η ΠΑΣΚΕ στήριζε το ψήφισμα!!».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ