Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Προεκλογική υποκρισία

Παπαγεωργίου Βασίλης

Προεκλογική δημαγωγία πάνω στα υπαρκτά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής που ακολούθησαν και σ' αυτόν τον τομέα οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, έστησαν και χτες τα δυο κόμματα.

Το «χορό» άνοιξε ο υφυπουργός Υγείας Αθανάσιος Γιαννόπουλος, που οργάνωσε προεκλογικά φιέστα στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» με πρόσχημα τα εγκαίνια του αξονικού τομογράφου, που λειτουργεί εδώ και μήνες στο νοσοκομείο. Ακολούθησε ανακοίνωση του υπεύθυνου του τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Πρωτόπαπα, ότι δεν έγιναν προσλήψεις για τη λειτουργία του αξονικού.

Στην πραγματικότητα είναι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που καταδίκασαν στην υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση τα δημόσια νοσοκομεία (λείπουν σταθερά 25.000 νοσηλευτές και 3.500 γιατροί), πριμοδοτώντας ταυτόχρονα το κεφάλαιο που κερδοσκοπεί στον ευαίσθητο τομέα. Εξαίρεση δεν αποτελεί και το «Αμαλία Φλέμινγκ» που «πνίγεται» από τις ελλείψεις. Το 2007 προσλήφθηκαν μόλις 28 νοσηλευτές - σταγόνα στον ωκεανό των αναγκών - ενώ ο αξονικός τομογράφος λειτούργησε εκ των ενόντων με προσωπικό απ' το ακτινολογικό εργαστήριο.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της γαλαζοπράσινης πολιτικής στην Υγεία. Γι' αυτή την πολιτική, αλλά και για την προεκλογική τους υποκρισία, τα δυο κόμματα να πάρουν αποφασιστική απάντηση απ' το λαό στις επερχόμενες εκλογές.

Ομηρία

Σε προεκλογικές προσλήψεις... δανεικών τεχνικών προχωρά ο ΟΤΕ, μέσω της θυγατρικής «ΟΤΕplus».

Οι προσλήψεις θα γίνουν με τη μέθοδο της συνέντευξης και αφορούν 250 τεχνικούς. Οι προκηρύξεις - εξπρές δημοσιοποιήθηκαν στις 30 Αυγούστου και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων έληξε χτες, Παρασκευή! Και οι προσλήψεις αυτές - πέραν του προεκλογικού χαρακτήρα τους - εντάσσονται στην αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική που εφαρμόζεται χρόνια τώρα στον ΟΤΕ, όπου οι θυγατρικές δανείζουν προσωπικό στον Οργανισμό, αντί να καλυφθούν με μόνιμο προσωπικό τα κενά που υπάρχουν σήμερα.

Επισημαίνεται ότι στον ΟΤΕ περισσότεροι από 1.400 συμβασιούχοι παραμένουν «όμηροι» από 5 ως και 18 χρόνια! Και η «ομηρία» αυτή, όπως όλα δείχνουν, θα διαιωνίζεται...

Για ποιον το κέρδος;

Στους ετεροδημότες της Καρδίτσας που βρίσκονται στην Αθήνα μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και υποψήφιος βουλευτής, Δ. Σιούφας. Και αναφέρθηκε φυσικά στις ενεργειακές συμφωνίες που συναινούν με το δικομματικό στόχο της μετατροπής της Ελλάδας σε «ενεργειακό κόμβο».

Μίλησε για τους αγωγούς, για τις συμφωνίες ανεφοδιασμού με άλλες χώρες.

Αλλά δεν είπε ποιο ακριβώς θα είναι το κέρδος για το λαό, από αυτές τις συμφωνίες. Το κέρδος για τις επιχειρήσεις το καταλαβαίνουν όλοι, λίγο - πολύ. Προφανώς, όμως, είναι μάταιο και κανείς δεν μπορεί να δεσμευτεί γι' αυτό, να αναμένουμε φτηνότερα καύσιμα. Είναι μάταιο να προσδοκά κάποιος τεράστια οικονομικά οφέλη για το κράτος, αφού η εμπλοκή των κρατών έχει ως σκοπιμότητα τη διευκόλυνση των εταιρειών να βγάλουν κέρδος. Ακόμα και αν το δημόσιο Ταμείο «γέμιζε» με εκατομμύρια ευρώ θα ήταν μάταιο να ελπίζει κανείς ότι αυτά τα χρήματα θα ξοδεύονταν για τη λαϊκή ευημερία. Θα γίνονταν επιδοτήσεις στις μεγάλες επιχειρήσεις, ακόμη και στις ίδιες από τις οποίες θα εισπράττονταν.

Είναι, τελικά, μάταιο να ελπίζει κανείς ότι ο δικομματισμός θα βοηθήσει το λαό, έστω και λίγο....

«Ελεύθερη αγορά» ή κατά του ανταγωνισμού;

Να παρέμβει ο υφυπουργός Ανάπτυξης για τις μεγάλες αλλεπάλληλες ανατιμήσεις στα άλευρα που, όπως λένε, φτάνουν μέχρι και το 90% - ενώ προαναγγέλλονται και νέες - ζητούν οι αρτοποιοί της Συντεχνίας Αρτοποιών Αθήνας, Προαστίων και Περιχώρων. Να ελέγξει, λέει, εάν είναι δικαιολογημένες οι ανατιμήσεις κι αν υπάρχει ίση μεταχείριση στις τιμές που διαθέτουν τα άλευρα οι βιομήχανοι στους αρτοποιούς και στους αλευροβιομήχανους. Τώρα, τι περιμένουν από την κυβέρνηση της «απελευθέρωσης» και της «ελεύθερης οικονομίας»; Τα πράγματα είναι απλά και προφανώς όσοι δεν τα λένε με τ' όνομά τους θα έχουν τους λόγους τους. Οι αρτοποιοί ζητάνε έλεγχο στην «ελεύθερη αγορά»; Σε καθεστώς «ελεύθερης αγοράς» και «ανταγωνισμού», στο καθεστώς, δηλαδή, που ορκίζονται ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ούτε έλεγχος τιμών μπορεί να υπάρχει, ούτε φρένο στις αδηφάγες κερδοσκοπικές ορέξεις των βιομηχάνων. Και σ' ένα τέτοιο καθεστώς αυτοί που θα κερδίζουν ολοένα και περισσότερο θα είναι οι βιομήχανοι κι αυτοί που θα πνίγονται κάτω από τα κέρδη τους οι βιοτέχνες αρτοποιοί και οι εργαζόμενοι.

Αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης

Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ προσπαθούν με κάθε τρόπο να συγκαλύψουν τις πραγματικές τους προθέσεις για το Ασφαλιστικό. Σε όλους τους τόνους και με κάθε ευκαιρία προσπαθούν να καθησυχάσουν τους εργαζόμενους ότι δε θα αυξήσουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, δε θα μειώσουν τις συντάξεις. Λένε ψέματα. Ξέρουν καλά ότι το ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης έχει κατοχυρωθεί σαν ένα από τα βασικά κριτήρια ψήφου. Και το πρώτο μετεκλογικά ζήτημα που θα «μεταρρυθμίσουν» υπέρ των εργοδοτών. Γι' αυτό και προεκλογικά κρύβουν την αλήθεια από το λαό.

Οι κοινές δεσμεύσεις τους απέναντι στον ΟΟΣΑ, στην ΕΕ, στο ΔΝΤ είναι ένα το κρατούμενο. Οπως δεδομένη είναι και η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης μέσα από τη λεγόμενη εθελούσια παράταση του εργάσιμου βίου. Το «κίνητρο» που περιγράφουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την παραμονή στην εργασία δεν είναι τίποτε άλλο από τη σύνταξη πείνας, με την οποία θα φιλοδωρούν τους εργαζόμενους όταν συμπληρώσουν τα τυπικά όρια αναγκάζοντάς τους να δουλεύουν για να ζήσουν. Η ακόμα μεγαλύτερη μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης της σύνταξης (όπως έχει ήδη γίνει με το νόμο Ρέππα) μπορεί να αξιοποιηθεί προς μια τέτοια κατεύθυνση. Η παραμονή στην εργασία θα είναι μονόδρομος, όπως σε μεγάλο βαθμό γίνεται και σήμερα, προκειμένου ο συνταξιούχος να επιβιώσει. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, η νομική αύξηση των ορίων θα είναι μια τυπική μόνο εκκρεμότητα.

Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ λένε ότι δε θα αυξήσουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Δε λένε όμως ότι οι νόμοι που έχουν μέχρι τώρα ψηφίσει - και για την πλήρη εφαρμογή των οποίων δεσμεύονται και οι δύο - οδηγούν αναπόφευκτα στην αύξηση των ορίων. Η αναθεώρηση της λίστας των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων από την 1/1/2008, που προβλέπει ο νόμος 3029/02 του ΠΑΣΟΚ, τον οποίο εφαρμόζει η ΝΔ, θα οδηγήσει στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων τα επαγγέλματα των οποίων θα αποχαρακτηριστούν (μόνο οι οικοδόμοι, που βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα, υπολογίζονται σε 300.000 και πλέον).

Ακόμα παραπέρα. Το πετσόκομμα των αναπηρικών συντάξεων, που μεθοδεύει η κυβέρνηση της ΝΔ στο όνομα του «νοικοκυρέματος» του Ασφαλιστικού, θα οδηγήσει ξανά πίσω στην εργασία - και μάλιστα με τους πλέον δυσβάσταχτους όρους - δεκάδες χιλιάδες σημερινούς συνταξιούχους. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι το 2004 μόνο το ΙΚΑ κατέγραψε 125.428 συνταξιούχους αυτής της κατηγορίας. Και τέλος: Η ίδια η διαδικασία ενοποίησης των Ταμείων που επίσης προβλέπει ο Ν. 3029/02, οδηγεί αυτόματα στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και στη συνολική υποβάθμιση των ασφαλιστικών παροχών για χιλιάδες εργαζόμενους.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της ένταξης των Ταμείων των τραπεζοϋπαλλήλων στο ΙΚΑ, που σήμανε αύξηση των ορίων στους άντρες μέχρι και 7 χρόνια και μέχρι και 15 χρόνια σε ορισμένες κατηγορίες γυναικών, μείωση των συντάξεων μέχρι και 20 ποσοστιαίες μονάδες, απαλλαγή των τραπεζιτών από υποχρεώσεις δισεκατομμυρίων ευρώ προς τα Ταμεία και μείωση των εισφορών τους μέχρι και 50%. Αυτή είναι η πολιτική που εφάρμοσαν και αυτή δεσμεύονται να συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση. Γι' αυτό και πρέπει να πληρώσουν. Αποδυνάμωση του δικομματισμού, ισχυρό ΚΚΕ, για να προλάβουμε τα χειρότερα.


Περικλής ΚΟΥΡΜΟΥΛΗΣ

Τα ... ντιμπεϊκά

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ πως εμείς τώρα πρέπει να φοβηθούμε με τα προεκλογικά διλήμματα που προσπαθεί να θέσει ο πρωθυπουργός; Πάντως, το «Καραμανλής ή Εκλογές» δεν τρομάζει κανέναν σκεπτόμενο άνθρωπο.

Ούτως ή άλλως, οι «οδοστρωτήρες» του Ασφαλιστικού, της λιτότητας, των φοροεπιδρομών, της εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων στο ΝΑΤΟ είναι έτοιμοι για επέλαση. Το μόνο που αναζητείται από την ΕΕ και τους εγχώριους «διαπλεκόμενους» είναι το ποιος θα τους καθοδηγήσει.

Θα είναι «μπλε», «πράσινος» ή ...πιο πολύχρωμος;

Είναι βέβαιο, επίσης, πως όταν ξέρουν «τι» θέλουν να κάνουν, όταν έχουν ξεκαθαρίσει, δηλαδή, τις αντιλαϊκές τους κατευθύνσεις, τότε και τα κυβερνητικά σχήματα θα βρουν και τις «φόρμουλες». Αλλωστε, από υποψήφιους εκτελεστές των σχεδίων ...άλλο τίποτα!

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, ΑΚΟΜΗ ...πλανάται στους δημόσιους διαλόγους το ερώτημα τού «ποιος κέρδισε» στο προχτεσινό «ντιμπέιτ»! Οσο για τα κριτήρια - όπως ήταν αναμενόμενο - ουδεμία σχέση έχουν με τις πολιτικές θέσεις των κομμάτων. Συζητούν λες και οι πολιτικοί αρχηγοί πήγαν εκεί για να ...διεκδικήσουν τηλεοπτική εκπομπή και ψάχνουν να βρουν τον πιο «τηλεοπτικό».

Αυτό που ξέρουμε σίγουρα, πάντως, είναι το ...ποιος έχασε. Και, βέβαια, είναι η ενημέρωση του ψηφοφόρου, ο οποίος κλήθηκε μετά τον τηλεοπτικό διάλογο να ασχοληθεί με το «ύφος» των πολιτικών αρχηγών και με το αν και πόσο τσακώθηκε η Στάη με τον Λιάτσο.

ΚΑΙ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ της ΝΔ, Λευτέρης Ζαγορίτης, αποκάλυψε, τελικά, την ...ευαισθητοποιημένη οικολογική ψυχή της κυβέρνησης! Ανακοίνωσε ότι σκέπτονται τη δημιουργία ανεξάρτητου υπουργείου Περιβάλλοντος μετά τις πυρκαγιές.

Πρέπει σαφώς τώρα να περάσει στην αντεπίθεση το ΠΑΣΟΚ, ανακοινώνοντας ...Γενική Γραμματεία Δεντροφύτευσης και Ανεξάρτητη Αρχή για την Πυρασφάλεια των δασών.


Γρηγοριάδης Κώστας

Γρήγορα. Ας μην καθυστερούμε στη ...«θεσμική κατοχύρωση» της προστασίας του περιβάλλοντος, όταν μπορούμε να δημιουργήσουμε τόσα κόλπα για την εφαρμογή των ίδιων πολιτικών.

Μαζί στις αντιδραστικές αλλαγές

Γρηγοριάδης Κώστας

Ασφαλώς και δεν του ξέφυγε του Κ. Καραμανλή, όταν αποκάλεσε ταραξίες τους φοιτητές που έδωσαν πολύμηνους ηρωικούς αγώνες ενάντια στον αντιδραστικό νόμο - πλαίσιο που ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της ανώτατης Παιδείας. Τους ίδιους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς είχε χρησιμοποιήσει και την επομένη του ματοκυλίσματος του συλλαλητηρίου στις 8Μάρτη. Από τις Βρυξέλλες, όπου βρισκόταν για την Εαρινή Σύνοδο Κορυφής, είχε κάνει λόγο για «φαινόμενα φασισμού» και είχε καταγγείλει τις «μειοψηφίες», ενώ είχε υπερασπιστεί και καλύψει την αστυνομική βία.

Και τότε και τώρα, ο πρωθυπουργός προσπαθεί να συκοφαντήσει το φοιτητικό κίνημα, ώστε να μπορέσει να περάσει τις αντιδραστικές αλλαγές στα πανεπιστήμια, επιχείρηση που θα ενταθεί μετά τις εκλογές.

Δεν μπορεί, ωστόσο, να περάσει ασχολίαστο ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν ψέλλισε μια λέξη διαμαρτυρίας για τους απαράδεκτους πρωθυπουργικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος των φοιτητών. Ο λόγος είναι απλός. Στην πραγματικότητα ο Γ. Παπανδρέου βρισκόταν και βρίσκεται απέναντι από τις κινητοποιήσεις των φοιτητών, υποστηρίζοντας τόσο τον αντιδραστικό νόμο όσο και την αναθεώρηση του άρθρου 16, ώστε να δημιουργηθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια. Ηταν ο Γ. Παπανδρέου που προσερχόμενος τότε στη συνεδρίαση του αρμόδιου τμήματος της Βουλής είχε πει, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση το αξέχαστο «δεν ήρθα να σας πω να αποσύρετε το νόμο - πλαίσιο»(!). Καθόλου, λοιπόν, δε διαφέρουν οι δύο μονομάχοι, όπως πάσχισε να δείξει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Το «τυράκι» των επιδοτήσεων...

Επιδοτήσεις φτώχειας για τους μικρομεσαίους αγρότες εξασφάλισαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά στα λόγια επιχειρούν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι είναι πολλά τα λεφτά...

Ομως, τα ονομαστικά κονδύλια των επιδοτήσεων των αγροτικών προϊόντων, θα παραμείνουν σταθερά στην περίοδο 2007 - 2013 και ίσα με το μέσο όρο της τριετίας 2000 - 2002, με αποτέλεσμα τα πραγματικά κονδύλια να είναι πολύ λιγότερα, εξαιτίας του πληθωρισμού. Το 2007, τα πραγματικά κονδύλια των επιδοτήσεων θα είναι μειωμένα κατά 18% τουλάχιστον σε σχέση με αυτά του μέσου όρου της τριετίας 2000 - 2002. Τα επόμενα χρόνια μέχρι το 2013, ακόμα και αν δε γίνει καμιά αρνητική αλλαγή από αυτές που συζητιούνται στα πιο επίσημα όργανα της ΕΕ, τα πραγματικά κονδύλια των επιδοτήσεων θα μειώνονται ισόποσα με τον πληθωρισμό, με αποτέλεσμα το 2013 να είναι μειωμένα κατά 40% τουλάχιστον σε σχέση με το μέσο όρο της τριετίας 2000 - 2002.

Με δεδομένο ότι οι επιδοτήσεις των αγροτικών προϊόντων επηρεάζουν άμεσα και σε μεγάλο ποσοστό (πάνω από 30%) το καθαρό αγροτικό εισόδημα, ο αποδεκατισμός τους, από τον πληθωρισμό και τις υψηλές «νόμιμες» και παράνομες παρακρατήσεις, θα έχει ολέθριες συνέπειες στους μικρομεσαίους αγρότες που το εισόδημά τους ήταν οριακό για την επιβίωσή τους. Ομως, αυτό προφανώς για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι ψιλά γράμματα...

Η τηλεοπτική «διαπαιδαγώγηση» στις ΗΠΑ...

Τα παιδιά στις ΗΠΑ βομβαρδίζονται με εικόνες βίας και σεξουαλικού περιεχομένου ανά 3,5 λεπτά της ώρας, σε χρόνους υψηλής θεαματικότητας και ακροαματικότητας της αμερικανικής τηλεόρασης.

Η έρευνα έγινε από το Τηλεοπτικό Συμβούλιο Γονέων (PTC), αφορά συνολικά 180 ώρες προγράμματος την περίοδο 2006-2007 και προκύπτει ότι το 90% των 208 προγραμμάτων στη διάρκεια της ζώνης υψηλής θεαματικότητας και ακροαματικότητας περιέχουν ύβρεις, σεξουαλικές σκηνές και σκηνές βίας. Σε σχέση με ανάλογα στοιχεία του 2001 παρατηρείται αύξηση κατά 22,1% των σεξουαλικών σκηνών και 42,2% των σκηνών βίας.

Διόλου περίεργο. Σε λίγα χρόνια η σημερινή πιτσιρικαρία θα κληθεί στα όπλα σε ένα νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο και θα πρέπει να «διαπαιδαγωγείται» από τώρα...

Ενταση της εμπορευματοποίησης

Πιστό στις δεσμεύσεις του, το υπουργείο Υγείας, όπως αναφέρει και σε ανακοίνωσή του, θα χρηματοδοτήσει με έκτακτες επιχορηγήσεις τις Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης (ΜΨΑ) που ανήκουν σε ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Η εκχώρηση της αποασυλοποίησης στην επιχειρηματική δραστηριότητα - και μέσω των μη κερδοσκοπικών οργανισμών - έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο τους ψυχικά ασθενείς και τις οικογένειές τους και συνολικά το εγχείρημα της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης σε υποτροπή. Γι' αυτό, λοιπόν, και αυτή η προσήλωση του υπουργείου Υγείας προοιωνίζεται νέα ένταση της εμπορευματοποίησης σε αυτόν τον ευαίσθητο χώρο.

Βέβαια, και πάλι κάποιοι θα πετύχουν το στόχο τους: Να έχουν και πάλι κέρδη.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ψήφος ταξικού αγώνα

Τα κόμματα του συστήματος και διάφοροι δημοσιολόγοι απολογητές τους μέμφονται το ΚΚΕ επειδή ζητά ψήφο αντίθεσης σε κυβερνήσεις του δικομματισμού. Και λένε πως το ΚΚΕ ζητά «ψήφο διαμαρτυρίας». Ναι, το ΚΚΕ ζητά από τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους απέναντι στη δικομματική πολιτική ενίσχυσης των κερδών της πλουτοκρατίας και διόγκωσης των λαϊκών προβλημάτων, ρίχνοντας μαζικά στην κάλπη τα ψηφοδέλτιά του. Να μην την απονευρώσουν στηρίζοντας τα δεκανίκια του δικομματισμού. Γιατί μόνο τότε η διαμαρτυρία τους θα αποκτήσει δυναμική, θα συμβάλει στο άνοιγμα μιας προοπτικής υπέρ των δικών τους συμφερόντων.

Το ΚΚΕ απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο του μόχθου με την προτροπή να τιμωρήσει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ γιατί είναι αυτοί που ευθύνονται για κάθε πρόβλημα, μικρό ή μεγάλο, που βασανίζει την οικογένειά του. Γιατί είναι αυτοί οι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την καθήλωση του λαϊκού εισοδήματος, για την εργασιακή ανασφάλεια και την εργοδοτική τρομοκρατία, για την εμπορευματοποίηση της Παιδείας, της Υγείας και της Πρόνοιας. Και είναι οι ίδιοι που έχουν έτοιμα να ανασύρουν την επομένη των εκλογών απ' τα συρτάρια τους νέα αντιλαϊκά - αντεργατικά μέτρα. Η τιμωρία τους θα είναι τόσο πιο μεγάλη όσες περισσότερες ψήφοι πέσουν στην κάλπη υπέρ του ΚΚΕ, του μόνου κόμματος με πραγματικά διαφορετική εναλλακτική πολιτική πρόταση υπέρ του λαού.

Ναι, το ΚΚΕ θέλει να εισπράξει την αγανάκτηση και την οργή του κόσμου όχι για να τις βάλει στο τσεπάκι και να επαναπαυτεί στις δάφνες του, αλλά για να τις μετουσιώσει σε δύναμη παρεμπόδισης αντιλαϊκών μέτρων, διεκδίκησης αιτημάτων υπέρ του λαού, περιφρούρησης και απόσπασης νέων δικαιωμάτων. Καθαρά λέει στους εργαζόμενους και στα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα ότι η διαμαρτυρία τους θα είναι πολλαπλάσια αποτελεσματική αν εκφραστεί στις 16 του Σεπτέμβρη στην κάλπη υπέρ του ΚΚΕ κι από τις 17 του Σεπτέμβρη στους δρόμους, στους κοινωνικοπολιτικούς αγώνες. Αν σηματοδοτήσει απόφαση να πάρει ο λαός την τύχη του στα δικά του χέρια, να κάνει υπόθεσή του την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων παντού στο πολιτικό και στο κοινωνικό επίπεδο, να δρομολογήσει μιαν άλλη πορεία για τον τόπο, για την οποία το ΚΚΕ έχει σαφή πολιτική πρόταση.

Το ΚΚΕ δε θέλει καμιά εν λευκώ εξουσιοδότηση. Ζητά δύναμη από το λαό για το λαό. Τον καλεί να γίνει ο ίδιος πρωταγωνιστής των εξελίξεων, να ψηφίσει μαζικά τα ψηφοδέλτια μάχης που συγκροτούν κομμουνιστές κι άλλοι ριζοσπάστες αγωνιστές είτε για να εκφράσει τη διαμαρτυρία και την οργή του για τα δικομματικά αντιλαϊκά έργα, είτε τη συμφωνία με όλη ή με πλευρές της πολιτικής του πρότασης, είτε την εκτίμηση για τη φιλολαϊκή του δράση. Και να το κάνει με τη βεβαιότητα πως το ΚΚΕ θα είναι και αύριο εκεί όπου έχει ταχθεί, στο πλευρό του, μαζί του στην πάλη, σε κάθε σκαλοπάτι κλιμάκωσής της.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ