Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 10 Απρίλη 2012 - αριθ. φύλλου: 11230

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Επείγον ζήτημα η ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας από τα χρέη

ΣΕΛ.  6   -   7

ΣΗΜΕΡΑ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ Είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων
  • Δυναμική ταξική αλληλεγγύη εργατικών σωματείων, ΕΒΕ, φτωχών αγροτών
  • Η ενιαία επίθεση κυβέρνησης, αστικών κομμάτων, εφοπλιστών, μεγαλοξενοδόχων, μεγαλοαγροτών και αστικών ΜΜΕ θα πέσει στο κενό

ΣΕΛ.  8   -   11

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
Διαδήλωσαν με τις οικογένειές τους

Εξω από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου μαζί με τις οικογένειές τους, γυναίκες και παιδιά, βρέθηκαν χτες οι απεργοί χαλυβουργοί. Συγκέντρωση αλληλεγγύης διοργανώνει, σήμερα στις 7 μ.μ. στην πλατεία Πανεπιστημίου, στο Βόλο, το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας».


ΣΕΛ.  17

Ενοχλεί και φοβίζει η φωνή του ΚΚΕ

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει για την προκλητική αποσιώπηση των θέσεων του ΚΚΕ από τα τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας:

«Το πόσο τους ενοχλεί και πόσο φοβούνται τη φωνή του ΚΚΕ τα αστικά μέσα ενημέρωσης που ανήκουν σε μεγαλοεπιχειρηματίες ή ελέγχονται από τη συγκυβέρνηση εκφράζεται και με την προκλητική αποσιώπηση των θέσεων και της δραστηριότητάς του τόσο στα δελτία ειδήσεων, όσο και στις πολιτικές συζητήσεις που διοργανώνουν.

Χαρακτηριστικά, και ως ένα παράδειγμα, είναι τα στοιχεία που αποκαλύπτουν τον θρασύτατο και προκλητικό αποκλεισμό του ΚΚΕ. Στις δεκάδες συζητήσεις που διοργανώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, από τη Δευτέρα 2/4 έως την Κυριακή 8/4, προσκλήθηκαν 180 εκπρόσωποι της κυβέρνησης και των κομμάτων. Η συμμετοχή του ΚΚΕ σε αυτές τις συζητήσεις άρχισε και τελείωσε στον 1 εκπρόσωπο! Συγκεκριμένα συμμετείχαν 138 εκπρόσωποι από κυβέρνηση - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, 12 εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, 9 του ΛΑ.Ο.Σ., 8 της ΔΗΜΑΡ, 5 από τους "Ανεξάρτητους Ελληνες", 3 από τη ΔΗΣΥ, 2 από την "Κοινωνική Συμφωνία", 1 από τους Οικολόγους, 1 από τη "Δράση", 1 από το ΚΚΕ. Σημειωτέον ότι άμεσα ή έμμεσα, σε όλες αυτές τις συζητήσεις οι θέσεις και η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ βρίσκονταν στο στόχαστρο.

Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Ανεξάρτητα από το βαθμό συμφωνίας με την πολιτική του ΚΚΕ έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν τις θέσεις και τη δράση του ΚΚΕ και πρέπει να καταδικάσουν και με την ψήφο τους το τείχος της σιωπής σε βάρος του ΚΚΕ, καθώς και την επιχείρηση διαστρέβλωσης και συκοφάντησης των θέσεών του από τους μηχανισμούς που υπηρετούν την πλουτοκρατία και την ΕΕ».


Συνέντευξη Τύπου της Αλέκας Παπαρήγα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, σήμερα, Τρίτη 10 Απρίλη, στη 1 μ.μ., για το νομοσχέδιο σχετικά με την «Αναδιοργάνωση υπουργείων και νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου». Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, στον Περισσό.ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑμΕΑ
Αναπόσπαστο στοιχείο της λαϊκής πάλης

ΣΕΛ.  13
ΝΕ ΗΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τίμησε τον Μπελογιάννη στη γενέτειρά του

ΣΕΛ.  32
ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΟΙ
Αντιμέτωποι με την ασυδοσία των μεγαλεμπόρων

ΣΕΛ.  20
ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Κοροϊδεύουν το λαό

ΣΕΛ.  3
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
Προωθεί κατάργηση της κυριακάτικης αργίας

ΣΕΛ.  19
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Συζητούν σήμερα το κλείσιμο παιδικών σταθμών

ΣΕΛ.  27

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ