Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 8 Απρίλη 2012 - αριθ. φύλλου: 11229

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ
Ανταγωνισμοί για τους υδρογονάνθρακες

ΣΕΛ.  20  -  21
ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ 10 ΚΑΙ 11 ΑΠΡΙΛΗ
Ενιαία η πάλη ναυτεργατών - επιβατών - νησιωτών

ΣΕΛ.  15

Καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να λύσει λαϊκά προβλήματα

Τώρα πανίσχυρο ΚΚΕ για να βάζει εμπόδια στα αντιλαϊκά μέτρα, να αντεπιτεθεί το εργατικό, λαϊκό κίνημα

Οποια κυβέρνηση κι αν προκύψει από την κάλπη, όχι μόνο δεν πρόκειται να λύσει κανένα πρόβλημα, αλλά η κατάσταση θα πάει χειρότερα. Ο,τι κι αν υπόσχεται κι όποιες προθέσεις και να υπάρχουν. Στις εκλογές ο λαός να απεγκλωβιστεί όχι μόνο από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αλλά και από τις βασικές τους επιλογές, και από τις βασικές επιλογές της ΕΕ, που οξύνει τα προβλήματα όλων των λαών. Να το δείξει με την ψήφο, αποδυναμώνοντας δραστικά ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, γιατί είναι κόμματα του κεφαλαίου και όχι μόνο γιατί κυβέρνησαν κακώς. Αυτό που θα δημιουργήσει όρους πίεσης του εργατικού - λαϊκού κινήματος για να βάζει εμπόδια στα αντιλαϊκά μέτρα, να αντεπιτεθεί για την εργατική - λαϊκή εξουσία, είναι να αναδειχθεί πανίσχυρο το ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  2  -  3

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ/ΝΔ - ΤΡΟΪΚΑ - ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ
Ετοιμοι για νέα λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος

ΣΕΛ.  6  -  8

Συνέντευξη Τύπου της Αλέκας Παπαρήγα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου αύριο, Μ. Δευτέρα, 9 Απρίλη, στις 12.30 το μεσημέρι, στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό, για να παρουσιάσει την πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή για την ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Η συνέντευξη θα μεταδοθεί απευθείας απ' τη ΝΕΤ.


Ο αποκλεισμός του ΚΚΕ πρόσθετο κριτήριο ψήφου

Ποια θα είναι η μεταχείριση του ΚΚΕ από τα αστικά ΜΜΕ την προεκλογική περίοδο έχει ήδη διαφανεί με προκλητικό τρόπο. Στο διάστημα από 2 έως 6 Απρίλη, δηλαδή σε διάστημα μόλις πέντε ημερών, στα τηλεοπτικά πάνελ συνολικά των TV συμμετείχαν 147 εκπρόσωποι κομμάτων. Από αυτές το μερίδιο του ΚΚΕ ήταν μόλις ένας εκπρόσωπος!!

Καθένας καταλαβαίνει τη γενική κατεύθυνση που έχει δοθεί στα ΜΜΕ: Κόψτε το ΚΚΕ!

Το γιατί, επίσης είναι γνωστό. Κανενός άλλου κόμματος δεν ενοχλεί η πολιτική του. Αντίθετα, είναι χρήσιμη στη συγκυβέρνηση και γενικότερα στην αστική τάξη η παρουσία σωρού κομμάτων που η πολιτική τους κινείται στο πλαίσιο του καπιταλιστικού συστήματος. Βολεύουν οι μπουρδολογίες για «κρίση χρέους», για «αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου», για τη «διαφθορά του πολιτικού συστήματος που έφερε την κρίση» και πολλές άλλες. Την ίδια στιγμή πρέπει να μην ακούγεται η αλήθεια, ότι πρόκειται για κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, ότι φιλολαϊκή διέξοδος για το λαό δεν υπάρχει χωρίς την ανατροπή του, ότι χρειάζεται λαϊκή εξουσία, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, αποδέσμευση από την ΕΕ με μονομερή διαγραφή του χρέους.

Τις θέσεις και την πολιτική γραμμή του ΚΚΕ φοβούνται το πολιτικό προσωπικό των μονοπωλίων και οι επιχειρηματίες - καναλάρχες.

Ματαιοπονούν. Οι θέσεις του ΚΚΕ θα φτάσουν σε κάθε λαϊκό σπίτι, ό,τι και να κάνουν. Ωστόσο, ο αποκλεισμός του ΚΚΕ από τα ΜΜΕ πρέπει να γίνει ένα πρόσθετο κριτήριο ψήφου για τον εργάτη και την εργάτρια, τον αυτοαπασχολούμενο και επαγγελματοβιοτέχνη, τον φτωχό αγρότη και τη νεολαία.Αλήθειες και ψέματα για τα φάρμακα

ΣΕΛ.  18   -   19
Μετανάστες και Δημόσια Υγεία

ΣΕΛ.  16   -   17
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Πλάτες στην υποταγή των εργαζομένων

ΣΕΛ.  12
Περί «αντιμνημονιακών» συγκλίσεων

ΣΕΛ.  10
Επικίνδυνη για το λαό η «αριστερή κυβέρνηση»

ΣΕΛ.  13
ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Ολοι διαχειριστές στην εκλογική «πασαρέλα»

ΣΕΛ.  23

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ