Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 9 Απρίλη 2013 - αριθ. φύλλου: 11521

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΑΠΡΙΛΗ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ
ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟ 19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΜΑΣ
  • Ολα είναι έτοιμα για το κορυφαίο γεγονός για το ΚΚΕ
  • Συνεχίζουμε τη δημοσίευση χαιρετιστηρίων Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων

ΣΕΛ.  6  -  7

ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ καλεί το ΠΑΜΕ τα συνδικάτα

  • Στο Σύνταγμα στις 10.30 το πρωί η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα
  • Η κυβέρνηση σε συμπαιγνία με τους μεγαλεμπόρους μεταφέρει το γιορτασμό της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα με στόχο τον εκφυλισμό της

To ΠΑΜΕ καταγγέλλει στους εργαζόμενους την απόφαση της κυβέρνησης σε συμπαιγνία με τους μεγαλεμπόρους να μεταφέρουν την πρωτομαγιάτικη αργία την Τρίτη του Πάσχα, με ευρύτερο στόχο τον εκφυλισμό και το οριστικό χτύπημά της.

Η 1η Μάη είναι μέρα πάλης των εργαζομένων, ημέρα πάλης απέναντι στην πολιτική που στέλνει τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας στην ανέχεια και την εξαθλίωση. Μέρα αποκάλυψης των εκμεταλλευτών μας που θησαυρίζουν πάνω στις πλάτες του εργαζόμενου λαού. Μέρα διεκδίκησης αιτημάτων για την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Τα Εργατικά Κέντρα, οι Ομοσπονδίες, τα πρωτοβάθμια Σωματεία, οι Συντονιστικές Επιτροπές να πάρουν, σε κάθε πόλη, πρωτοβουλίες αγωνιστικού ταξικού γιορτασμού της 1ης Μάη. Με αποφάσεις να υπερασπιστούν το χαρακτήρα της Πρωτομαγιάς. Να κηρύξουν 24ωρη απεργία.


ΣΕΛ.  15

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ανάπτυξη που θα κάνει κουμάντο ο λαός

Οχι στην παράδοση του ορυκτού πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους. Αυτή την πάγια θέση του ΚΚΕ μετέφερε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στη διάρκεια περιοδείας της στην Ιερισσό Χαλκιδικής, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα τη συνολική πρόταση του Κόμματος για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, που θα υπηρετεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.


ΣΕΛ.  8  -  9

Λιβανιστήρι του ναζισμού

Βήμα προβολής, εξωραϊσμού και «εξανθρωπισμού» του φασιστικού - ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής παρείχαν ο τηλεοπτικός ΣΚΑΪ και η εκπομπή του Γιώργου Τράγκα την Κυριακή το βράδυ. Τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής (Παππάς, Παναγιώταρος, Κασιδιάρης και Ματθαιόπουλος) κάθισαν στο ίδιο τραπέζι με τον Γ. Τράγκα και από κοινού, παρουσιαστής και προσκεκλημένοι, έπλεξαν το εγκώμιο της Χρυσής Αυγής, λιβάνισαν το φασισμό, αθώωσαν τα εγκλήματα των ναζί και των στρατιωτικών καθεστώτων στην Ελλάδα.

Επί δύο ώρες, οι τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής είχαν το «ελευθέρας» να παρουσιάζουν τις θέσεις τους εξωραϊσμένες, να εμφανίζουν εαυτούς ως «αντισυστημικούς», δημοκράτες, αδικημένους κ.λπ., χωρίς να αντιμετωπίσουν κανενός είδους αντίλογο ή έστω ένα στρίμωγμα από τον δημοσιογράφο.

Δεν κάνει εντύπωση που τηλεοπτικό κανάλι τύπου ΣΚΑΪ δίνει βήμα προβολής στους ναζί της Χρυσής Αυγής. Το γεγονός και μόνο ότι ο ΣΚΑΪ επιλέγει να στήσει μια εκπομπή για την προβολή της Χρυσής Αυγής πρέπει να προβληματίσει κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο.

Ούτε προξενεί καμία έκπληξη το γεγονός ότι αυτή την αβάντα τους την έδωσε ο Γ. Τράγκας και μάλιστα σε πολύ φιλικό κλίμα, από την έναρξη ακόμα, διευκρινίζοντας ο ίδιος ότι σε άλλες εκπομπές του οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής του «έχουν πει ότι δεν είναι ναζιστικό κόμμα, έχουν διαψεύσει όλες τις σχέσεις με νεοναζιστικές οργανώσεις» και σημειώνοντας ότι η Χρυσή Αυγή έχει «ψηφιστεί από ένα εκατομμύριο ανθρώπους, τουλάχιστον έτσι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις». Ο Γ. Τράγκας επιχείρησε να πείσει ότι «τον χωρίζει άβυσσος» με τις θέσεις της Χρυσής Αυγής, αλλά ότι πρέπει να έχουν βήμα να μιλήσουν επειδή όλα τα άλλα κανάλια δεν τους καλούν. Λειτούργησε ως εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, αφήνοντας τους φασίστες της Χρυσής Αυγής να παριστάνουν τους υπερασπιστές του λαού, τους «αντιστασιακούς» στην «κατοχή της Μέρκελ»...

Οσο επικίνδυνη είναι η Χρυσή Αυγή για το λαό και πρέπει να απομονωθεί, άλλο τόσο είναι και ο κάθε Τράγκας, που την εξωραΐζει και ρίχνει γέφυρες μαζί της.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΜΕ
Για τις κινητοποιήσεις στα δημόσια νοσοκομεία

ΣΕΛ.  18
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 17 ΑΠΡΙΛΗ
Κάλεσμα της ΚΝΕ στους φοιτητές

ΣΕΛ.  20
«ΝΟΥΝΟΥ»
Τρομοκρατία στους απεργούς

ΣΕΛ.  15
Αγωνιστική δράση στον κλάδο μετάλλου

ΣΕΛ.  16
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Σφαγή σε όλους τους μισθούς

ΣΕΛ.  14
ΚΚΕ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ
Αντιλαϊκή κάθε διαπραγμάτευση εντός ΕΕ

Η διαπραγμάτευση εντός της ΕΕ με τα μονοπώλια κυρίαρχα μόνο χειρότερα φέρνει για το λαό. Το ζήτημα δεν είναι εάν η σφαγή των μισθών και των συντάξεων, τα χαράτσια, οι απολύσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις γίνουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ούτε ποιοι επιχειρηματικοί όμιλοι θα ωφεληθούν περισσότερο, αλλά πώς ο λαός θα βάλει φρένο και τέλος στην εξόντωση των δικαιωμάτων του.


ΣΕΛ.  11

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ