Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2008 - αριθ. φύλλου: 9995

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ
Ο λαός θα φέρει τις αλλαγές προς όφελός του

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε ομιλία της στον Αγ. Δημήτριο (Μπραχάμι), τόνισε πως το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να δεχτεί μεγάλο πλήγμα από το εκλογικό αποτέλεσμα μόνο ή από την αναδιάταξη στην κορυφή. Το αστικό πολιτικό σύστημα μόνο από ένα πολιτικοποιημένο λαϊκό κίνημα μπορεί να δεχτεί σοβαρά πλήγματα. Ο λαός θα φέρει τις αλλαγές.


ΣΕΛ.  9
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Υπερκαλύφθηκε το πλάνο. Εφτασε 123,11%

Το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ χαιρετίζει τα μέλη και τα στελέχη του Κόμματος και της ΚΝΕ, τους οπαδούς και φίλους του ΚΚΕ που ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό και σε αυτή τη μάχη. Διαβεβαιώνει όλες και όλους που ενίσχυσαν οικονομικά από το υστέρημά τους το ΚΚΕ ότι η συνεισφορά τους θα πιάσει τόπο.


ΣΕΛ.  3

ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ στην αντιασφαλιστική επίθεση

Στην αντιλαϊκή στρατηγική, οι εργαζόμενοι έχουν αντικειμενικό συμφέρον να αντιτάξουν την πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών στο μέτωπο της Κοινωνικής Ασφάλισης επιβεβαιώνουν αυτό που μόνο το ΚΚΕ είχε από την πρώτη στιγμή αναδείξει. Οτι η επίθεση στα κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων οξύνεται από τη ΝΔ, στη βάση των προηγούμενων νόμων του ΠΑΣΟΚ, ακριβώς επειδή αυτό επιβάλλει η ανάγκη του κεφαλαίου για ακόμα φτηνότερα εργατικά χέρια, για ακόμη μεγαλύτερα κέρδη.

Αυτό το στρατηγικό στόχο εξυπηρετούν τα μέτρα που ετοιμάζεται να νομοθετήσει η κυβέρνηση και μέσω των οποίων προσπαθεί να επιφέρει αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωση των συντάξεων, πετσόκομμα των λεγόμενων «πρόωρων» και των ΒΑΕ, βάθεμα της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της Υγείας και της Πρόνοιας.

Απέναντι σ' αυτή την αντιλαϊκή στρατηγική, οι εργαζόμενοι έχουν αντικειμενικό συμφέρον να αντιτάξουν την πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους. Μπροστά και στην απεργία στις 13 Φλεβάρη, να οργανώσουν τον αγώνα τους με επιθετικά αιτήματα, με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ. Να πολιτικοποιήσουν την πάλη τους, χτυπώντας τη ρίζα της αντιασφαλιστικής επίθεσης: Την κερδοφορία του κεφαλαίου, τα κόμματα και τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες που την υπηρετούν.


ΣΕΛ.  12  -  13

«ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ»
Σημαντική κατάκτηση στη μάχη για σταθερή εργασία

Μια ακόμα καθοριστικής σημασίας επιτυχία σημείωσαν χτες οι ταξικές δυνάμεις στη μάχη για το δικαίωμα στη δουλειά. Μετά από αλλεπάλληλες παρεμβάσεις των εργαζομένων και του ΠΑΜΕ, με πιο πρόσφατη τη μαζική κατάληψη του ξενοδοχειακού συγκροτήματος από τα ταξικά συνδικάτα (φωτ.), η διοίκηση του «Αστέρα Βουλιαγμένης» υποχρεώθηκε να επαναπροσλάβει με σύμβαση αορίστου χρόνου την συνδικαλίστρια Μερόπη Αλυκιώτη και δεκάδες ακόμα συναδέλφους της, που επί χρόνια δούλευαν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.


ΣΕΛ.  11


ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ
Τέρμα στα δικομματικά παιγνίδια

Καταγγέλλοντας τα εντυπωσιοθηρικά «παιγνίδια» ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να ωφεληθούν πολιτικά από την υπόθεση Ζαχόπουλου, αποχώρησε χτες από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής το ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  10
ΠΑΣΥ
Παναγροτική κινητοποίηση

Αγωνιστικό κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική παναγροτική κινητοποίηση, που διοργανώνει το Σάββατο 9 Φλεβάρη στις 11 το πρωί στη Θεσσαλονίκη, απευθύνει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ).


ΣΕΛ.  21
ΞΑΝΘΗ
Απεργιακό «όχι» στο ξεπούλημα

Αγωνιστική «ασπίδα» εργαζομένων και φορέων ενάντια στο κλείσιμο ή το ξεπούλημα των συνεταιριστικών εργοστασίων.


ΣΕΛ.  21
ΕΣΠΑ 2007-2013
Εχθρικό για τα λαϊκά συμφέροντα

Παρουσιάστηκε χτες στην Κυβερνητική Επιτροπή το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς, με φανερό στόχο τη διευκόλυνση του κεφαλαίου ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα.


ΣΕΛ.  20


Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org