Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 27 Αυγούστου 2011 - αριθ. φύλλου: 11046

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης

Κοινός αγώνας μισθωτών, αυτοαπασχολουμένων για να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, να μειωθεί δραστικά η φορολογία του λαού, να επανέλθει στο 45% ο συντελεστής για τις μεγάλες επιχειρήσεις.


ΣΕΛ.  11

ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ εμπορευματοποίησης της γης
  • Πολλά τα ενεργά και ανεξέλεγκτα πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα.
  • Πλήρης ανυπαρξία μέτρων πρόληψης, τεράστιες οι ελλείψεις σε μέσα και ανθρώπινο δυναμικό για τη δασοπυρόσβεση.
  • Παρέμβαση του ΚΚΕ για τις πυρκαγιές στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
  • Ακρως επείγουσα, για να σταματήσει το έγκλημα με τις πυρκαγιές, η εφαρμογή των προτάσεων του ΚΚΕ.

Icon


ΣΕΛ.  14   -   15,    28

37ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
«Οχι σε όλα τα ναρκωτικά»

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για την κορύφωση του 37ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Στην Αθήνα οι εκδηλώσεις θα γίνουν στις 15 - 16 - 17 Σεπτέμβρη στο πάρκο «Αντώνη Τρίτση» στο Ιλιον. Ξεχωριστή θέση θα έχει και φέτος ο αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων, με σύνθημα: «Οχι σε όλα τα ναρκωτικά - Ζωή ολόκληρη όχι με δόσεις».

.


ΣΕΛ.  3

Ταξικοί οι νόμοι

«Δεν είναι δυνατόν να ψηφίζεται ένας νόμος από τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής Βουλής και κάποιοι θεσμικοί παράγοντες να δηλώνουν ανερυθρίαστα ότι ο νόμος δεν θα εφαρμοσθεί. Από πού αντλούν τη νομιμοποίηση να αποφασίζουν ποιοι νόμοι θα εφαρμοσθούν και ποιοι όχι τα κόμματα της Aριστεράς;». Αυτά γράφει η «Καθημερινή». Αυτά είπε προχτές η υπουργός Παιδείας στη Βουλή, χτες ο Κυρ. Μητσοτάκης, τα επαναλαμβάνουν διάφοροι αστοί πολιτικοί και δημοσιολόγοι. Οι νόμοι είναι ταξικοί. Εκφράζουν και στηρίζουν τις κυρίαρχες σχέσεις παραγωγής. Οι επαναστατημένοι δούλοι ήταν παράνομοι με το Ρωμαϊκό Δίκαιο. Η αστική τάξη ήταν παράνομη, όταν εξεγειρόταν κατά της φεουδαρχίας με το τότε Δίκαιο. Οι κομμουνάροι του Παρισιού ήταν παράνομοι κατά τη γαλλική νομοθεσία, που νομιμοποιούσε το Θιέρσο να τους σφάζει. Με νόμους μειώνουν μισθούς, συντάξεις, τσακίζουν την ασφάλιση, καταργούν τις συμβάσεις, ελαστικοποιούν τις εργασιακές σχέσεις,επιβάλλουν αντιλαϊκούς φόρους, καταργούν υπηρεσίες Πρόνοιας, εμπορευματοποιούν Υγεία, Παιδεία. Νόμιμα ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι είναι ιδιοκτησία των αστών, νόμιμη η κλοπή της υπεραξίας, με νόμους εξαπολύουν ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Η απεργία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη, αλλά καταστρατηγείται με δικαστικές αποφάσεις και επιστρατεύσεις. Νόμιμη η συνδικαλιστική δράση, αλλά στους τόπους δουλειάς κυριαρχεί η εργοδοτική τρομοκρατία. Η δουλειά, η ζωή του εργάτη προστατεύονται νόμιμα, αλλά η ανεργία φουντώνει, τα εργατικά δυστυχήματα το ίδιο. Υπάρχει ο νόμος του δίκιου των αστών και ο νόμος του δίκιου των εργατών. Ο νόμος του δίκιου των εργατών επιβάλλει την πάλη για την κατάργηση των αντεργατικών, αντιλαϊκών νόμων, την απειθαρχία και ανυπακοή στην εφαρμογή τους. Με το νόμο του δίκιου του εργάτη είναι το ΚΚΕ, παλεύει ώστε ο λαός να τον επιβάλει.



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Επενδύσεις με πάμφθηνους εργάτες

ΣΕΛ.  7
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Κάλεσμα αγώνα στους μικρομεσαίους αγρότες

ΣΕΛ.  18
ΛΙΒΥΗ
Ιμπεριαλιστικό έγκλημα χωρίς τέλος

ΣΕΛ.  19
ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Τους υποβαθμίζουν την εκπαίδευση

ΣΕΛ.  3
ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Παρέμβαση για παιδικούς σταθμούς

ΣΕΛ.  13
ΚΚΕ
Καμιά θυσία για το κεφάλαιο

Η κυβέρνηση και στην ουσία και τα άλλα κόμματα του συστήματος απαιτούν από το λαό να υποστεί νέες, ακόμα μεγαλύτερες, αιματηρές θυσίες για το δάνειο των 109 δισ., για το οποίο οι τραπεζικοί και άλλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι κυβερνήσεις - δανειστές της Ευρωζώνης τσακώνονται όλο και πιο άγρια για το ποιος θα ωφεληθεί περισσότερο.


ΣΕΛ.  8  -  9

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ