Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 21 Ιούνη 2008 - αριθ. φύλλου: 10104

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
Εμπαιγμός οι καλλιεργούμενες προσδοκίες κατά της ακρίβειας

Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής αποδείχνουν ότι ήταν καθαρός εμπαιγμός οι καλλιεργούμενες προσδοκίες ότι η ΕΕ θα πάρει μέτρα κατά της ακρίβειας. Απαραίτητος όρος, ακόμα και για να επιβάλλουν οι εργαζόμενοι κάποια στοιχειώδη μέτρα, είναι να συνοδεύουν την πάλη τους με ανυπακοή και απειθαρχία στην ΕΕ.


ΣΕΛ.  10  -  11
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κοινωνικό αγαθό και λαϊκή ανάγκη η τέχνη και ο πολιτισμός

Η πολιτική, που υποβαθμίζει τον πολιτισμό και τον παραδίδει στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, με τη διαχρονική ευθύνη των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, βρέθηκε στο στόχαστρο της κριτικής των βουλευτών του ΚΚΕ, χτες, στη Βουλή, κατά τη συζήτηση σχετικής Επερώτησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος.


ΣΕΛ.  6  -  7

Αεροπορική ΕΛΛΗΝΟΪΣΡΑΗΛΙΝΗ ΑΣΚΗΣΗ βομβαρδισμού του Ιράν

Η ελληνική κυβέρνηση αποσιώπησε το θέμα και μόνο μετά από δημοσίευμα αμερικανικής εφημερίδας επιβεβαίωσε, μέσω του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αυτή την άκρως επικίνδυνη για το λαό ελληνική εμπλοκή

Μια ακόμη, άκρως επικίνδυνη για τα λαϊκά συμφέροντα, εμπλοκή της Ελλάδας στους νεοταξικούς σχεδιασμούς, και ειδικότερα στο αμερικανοΝΑΤΟικό σχέδιο περί «ευρείας Μέσης Ανατολής», σηματοδοτεί η κοινή ελληνοϊσραηλινή αεροπορική άσκηση με την ονομασία «Γκλόριους Σπάρταν» (Ενδοξος Σπαρτιάτης), για προσβολή στόχων σε μεγάλες αποστάσεις, η οποία πραγματοποιήθηκε το διάστημα 28 Μάη - 12 Ιούνη ανατολικά και νότια της Κρήτης και στο πεδίο βολής Κρανέας στη Λάρισα. Μια άσκηση «πρόβα» για επιχείρηση βομβαρδισμού των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, στη διάρκεια της άσκησης πραγματοποιήθηκαν 120 έξοδοι ελληνικών μαχητικών και άλλες 120 έξοδοι ισραηλινών μαχητικών. Μόλις χτες, την επιβεβαίωσε το ελληνικό ΓΕΑ και το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Αμυνας, που ανακοίνωσαν ότι η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Η άσκηση σηματοδοτεί ελληνική εμπλοκή στην πιθανότητα επιθετικών ενεργειών του Ισραήλ κατά του Ιράν.


ΣΕΛ.  3

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ - ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Δύναμή τους η ενιαία ταξική πάλη

Παγκόσμια Μέρα των Προσφύγων χτες και οι εικόνες που κατέγραψε ο «Ρ» στις «πιάτσες» της λεωφόρου Θηβών είναι αποκαλυπτικές για τις συνθήκες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι στη χώρα μας και συνολικά στην ΕΕ χιλιάδες διωγμένοι από τις πατρίδες τους. Η αντιμεταναστευτική ευρωενωσιακή πολιτική, την οποία κατήγγειλε χτες το ΠΑΜΕ με παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΕΕ, σφίγγει τη θηλιά στους κατατρεγμένους. Μόνη ελπίδα, η συσπείρωση στα ταξικά συνδικάτα, η ενιαία πάλη με τους Ελληνες εργάτες (φωτ. από χτεσινό αποκλεισμό επιχείρησης ιματισμού στο Βοτανικό από το κλαδικό Συνδικάτο).


ΣΕΛ.  15


3ο Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Σήμερα στο 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Πεδίον του Αρεως στις 10 μ.μ. μιλάει ο Γιάννης Πρωτούλης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  16  -  17
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΛΙΝΤΛ»
Γυρνάει στη δουλειά η απολυμένη μωρομάνα

Σημαντική κατάκτηση των ταξικών δυνάμεων η επανάκληση της απόλυσης εργαζόμενης, που διώχτηκε στις 26 Μάη επειδή αρνήθηκε να δουλέψει πέρα από το νόμιμο ωράριο.


ΣΕΛ.  13
ΠΑΜΕ
Αμεσα μέτρα για να μην υπάρξει νέα «Ρικομέξ»

Παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων, με αφορμή τους πρόσφατους σεισμούς, για τον έλεγχο των χώρων δουλειάς και την προστασία των εργαζομένων.


ΣΕΛ.  18
ΚΟ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πρωτοβουλίες ενάντια στα ναρκωτικά

Με νέους που παρακολουθούν το «στεγνό» πρόγραμμα αντιμετώπισης εξαρτήσεων «Θησέας» και το θεραπευτικό προσωπικό, συναντήθηκε χτες αντιπροσωπεία της ΚΟ Αθήνας του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  19

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ