ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 21 Ιούνη 2008
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πρώτη ένοχη για την ακρίβεια η Ευρωπαϊκή Ενωση

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη Σύνοδο Κορυφής

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφερόμενο στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, σε σχόλιό του, σημειώνει τα παρακάτω:

«Η ΕΕ είναι η πρώτη ένοχη για την ακρίβεια, γιατί με τις αποφάσεις της καθοδηγεί και προστατεύει την ισχυροποίηση των καπιταλιστικών μονοπωλίων και των καρτέλ. Επιβάλλει την απελευθερωμένη δράση του κεφαλαίου. Είναι συνυπεύθυνη για την αύξηση παγκοσμίως των τιμών στα καύσιμα και στα τρόφιμα.

Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής αποδείχνουν ότι ήταν καθαρός εμπαιγμός οι καλλιεργούμενες προσδοκίες ότι η ΕΕ θα πάρει μέτρα κατά της ακρίβειας.

Τα μέτρα χαλάρωσης της ΚΑΠ που εξήγγειλε η Σύνοδος δεν αλλάζουν τον αντιδραστικό της χαρακτήρα. Αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί. Διαφορετικά θα συνεχιστούν οι δραματικές συνέπειες, θα επιταχυνθεί το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς, η μείωση της αγροτικής παραγωγής και ο έλεγχός της από τους μεγαλέμπορους και βιομήχανους. Βαρύτατες ευθύνες έχουν και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ που υποστήριξαν και στηρίζουν τη νέα ΚΑΠ.

Η ακρίβεια και η φτώχεια δεν αντιμετωπίζεται με μέτρα ελεημοσύνης υπέρ των εξαθλιωμένων. Αυτή η πολιτική της ΕΕ, που η κυβέρνηση της ΝΔ προβάλλει ως καινούργια, έχει αποδειχτεί αποτυχημένη.

Η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι, η μικρή και μεσαία αγροτιά πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα. Απαραίτητος όρος, ακόμα και για να επιβάλουν κάποια στοιχειώδη μέτρα κατά της ακρίβειας, είναι να συνοδεύουν την πάλη τους με ανυπακοή και απειθαρχία στην ΕΕ».



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ