Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 22 Ιούνη 2008 - αριθ. φύλλου: 10105

ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Μάχη για αυξήσεις κόντρα στην ακρίβεια και για όλες τις ανάγκες

Στην πολιτική της ακρίβειας αποτελεσματική απάντηση μπορεί να δώσει μόνο η ενιαία ταξική πάλη για μισθούς και συντάξεις στο ύψος των πραγματικών αναγκών. Σ' αυτή την κατεύθυνση, οι ταξικές δυνάμεις κλιμακώνουν την πάλη των Συμβάσεων, με επόμενους σταθμούς τις απεργίες των εργαζομένων στην ιδιωτική Υγεία (24/6) και των οικοδόμων (25/6).


ΣΕΛ.  9  -  12

ΠΡΟΑΓΟΥΝ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ Τσακίζουν τις λαϊκές ανάγκες

ΚΚΕ: Η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι, η μικρή και μεσαία αγροτιά για να επιβάλουν κάποια στοιχειώδη μέτρα σε όφελός τους πρέπει να συνοδεύουν την πάλη τους με ανυπακοή και απειθαρχία στην ΕΕ, σε ρότα αποδέσμευσης και ανατροπής των μονοπωλίων

Η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ των 27 κυβερνήσεων των κρατών - μελών της επαναβεβαίωσε το ρόλο τους ως προαγωγών των συμφερόντων και της κερδοφορίας των μονοπωλίων, αφού έδειξαν ότι ήταν καθαρός εμπαιγμός οι καλλιεργούμενες προσδοκίες για μέτρα κατά της ακρίβειας, ενώ επαναβεβαίωσαν τη βούλησή τους να ενταθεί η κατεδάφιση των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων με το 65ωρο. Σύμφωνα με το κείμενο των συμπερασμάτων, δεν επιτρέπεται να δοθούν αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, ούτε να αυξηθούν οι κοινωνικές δαπάνες, γιατί θα κινδυνεύσουν οι δημοσιονομικοί στόχοι που θέτουν το Μάαστριχτ και το Σύμφωνο Σταθερότητας. Εξίσου σαφής είναι και η προειδοποίηση να μη θιγούν οι πυλώνες του ευρωοικοδομήματος (Σύμφωνο Σταθερότητας, ανταγωνιστικότητα κλπ.), ενώ συνεχίζουν την πολιτική αύξησης των τιμών στα καύσιμα και στα τρόφιμα. Ταυτόχρονα, η άθλια επιχείρηση «παράκαμψης» του ΟΧΙ του ιρλανδικού λαού, προκειμένου να διασώσουν την αντιδραστική Συνθήκη της Λισαβόνας, αποτέλεσε πρώτιστο μέλημά τους.


ΣΕΛ.  2  -  3,   6  -  8,   15

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΚΕ - ΚΝΕ
Ανοιξε πανιά και ταξιδεύει σε όλη τη χώρα

Το φετινό Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ, ξεκίνησε το ταξίδι του δυναμικά και απλώνει τα πανιά του για να φτάσει πλατιά σε όλη τη χώρα, σε κάθε τόπο κατοικίας, εργασίας και εκπαίδευσης το σύνθημά του: «Πρωτοπόρα θεωρία - πρωτοπόρα δράση για το μέλλον μας, το σοσιαλισμό».

Μέχρι την κορύφωσή του, στο κεντρικό τετραήμερο της Αθήνας στις 18 - 21 Σεπτέμβρη, το Φεστιβάλ θα κάνει εκατοντάδες στάσεις σ' όλη την Ελλάδα, ενώ ήδη έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία μαθητικά, φοιτητικά και σπουδαστικά φεστιβάλ σε μεγάλες πόλεις.


Η Αλ. Παπαρήγα στο ALTER

Την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα φιλοξενήσει ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALTER, την Τρίτη 24 του Ιούνη, στις 8 το βράδυ.



ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Κατάργηση των αιτιών της εξάρτησης

Απροστάτευτους από τη μάστιγα της τοξικομανίας βρίσκει τους νέους και φέτος η Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών (26 Ιούνη).


ΣΕΛ.  20  -  21
ΡΩΣΙΑ
Οι κομμουνιστές και το συνδικαλιστικό κίνημα

Η καπιταλιστική παλινόρθωση επιδείνωσε τη θέση των εργαζομένων.


ΣΕΛ.  22   -  23

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ