Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 24 Νοέμβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10535

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ στην καθολική επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου
  • Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για το Ασφαλιστικό, την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, τις Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις.
  • Διεκδικούμε συνδυασμένα αιτήματα και στόχους πάλης οικονομικά - κοινωνικά - πολιτικά, για την ικανοποίηση των αναγκών των εργατικών οικογενειών

Τυφώνα συνδυασμένων μέτρων εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ με στόχο να ξεθεμελιώσει και τις τελευταίες κατακτήσεις που απέμειναν την τελευταία 20ετία στο θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων, στο Συνταξιοδοτικό, στην Υγεία, στην Πρόνοια. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι ισόπαλοι στην αντιδραστική πολιτική. Ο επόμενος γίνεται χειρότερος από τον προηγούμενο, ακριβώς γιατί συνεχίζοντας την ίδια πολιτική προσθέτει νέα βάρη στα προηγούμενα με έναν και μοναδικό στόχο: Την ενίσχυση της κυριαρχίας του κεφαλαίου και την αύξηση της κερδοφορίας του μέσα από την ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης, την πρωτοφανή λεηλασία του κοινωνικού πλούτου. Η επίθεση είναι καθολική, καθολικός πρέπει να είναι και ο εργατικός, λαϊκός πόλεμος. Αυτή είναι η μοναδική επιλογή που έχουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι νέοι και οι γυναίκες, αλλά και οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροπαραγωγοί αγρότες. Καμία συμμετοχή στο «διάλογο». Αγώνας, αντεπίθεση, όλοι μαζί, σαν μια γροθιά, οργανωμένοι, ενωμένοι με όλες τις μορφές πάλης.


ΣΕΛ.  6   -   11

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΕ 60 ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
  • Αθήνα 6.30 μ.μ., στην Ομόνοια. Θεσσαλονίκη, 6.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου. Πειραιάς, 6.30 μ.μ. στο σταθμό του ΗΣΑΠ
  • Κάλεσμα συμμετοχής στους αγρότες από την ΠΑΣΥ και στους αυτοαπασχολούμενους από την ΟΒΣΑ

Σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων που να ικανοποιούν όλες τις ανάγκες της εργατικής οικογένειας. Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Μ' αυτό το πλαίσιο διαδηλώνουν σήμερα οι εργάτες κι οι εργάτριες σε 60 πόλεις ολόκληρης της χώρας. Χτες δυνάμεις του ΠΑΜΕ μπλόκαραν (φωτ.), με δυναμική παρέμβαση, το «διάλογο» κυβέρνησης, κεφαλαίου, κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, για τη νέα αντιασφαλιστική επίθεση.


ΣΕΛ.  17

Τώρα πριν είναι αργά...

Αστραψαν και βρόντηξαν χτες οι δημοσιολόγοι των τηλεπαραθύρων κατά του ΚΚΕ γιατί είπε πως είναι καθολική η επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου στους εργάτες και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, με στόχο ένταση της εκμετάλλευσης και καταλήστευση του κοινωνικού πλούτου από τα μονοπώλια. Αρα, καθολικός πρέπει να είναι και ο εργατικός, λαϊκός πόλεμος ενάντιά τους. Επίθεση στο ΠΑΜΕ γιατί με μια συμβολική ενέργεια ματαίωσε την έναρξη του «διαλόγου» κυβέρνησης - ΣΕΒ - πλειοψηφίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, δηλαδή στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, για το οριστικό ξεθεμέλιωμα της Ασφάλισης. Αντιδημοκρατικές αντιλήψεις, αντιδημοκρατικές ενέργειες ήταν το μοτίβο των σχολιασμών. Για τους αστούς και τα κόμματά τους δημοκρατία είναι να τσακίζουν εργασιακά δικαιώματα. Η αντίσταση σ' αυτό το τσάκισμα, η πάλη ενάντιά του, η διεκδίκηση ικανοποίησης των αναγκών της εργατικής - λαϊκής οικογένειας είναι αντιδημοκρατική. Αυτή είναι η δικτατορία των μονοπωλίων. Οι εργάτες, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να βγάλουν συμπεράσματα. Και όλοι, οργανωμένοι, ενωμένοι, να αντεπιτεθούν με όλες τις μορφές πάλης στον ταξικό πόλεμο του κεφαλαίου. Τώρα πριν είναι αργά.ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Γιάννης Ρίτσος, πάντα παρών στο κάλεσμα της εποχής

ΣΕΛ.  12  -  13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στα μέρη που μεγαλούργησε ο ΔΣΕ βρέθηκαν οι πρωτοπόρες Οργανώσεις

ΣΕΛ.  20  -  21
11η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΏΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Αυξάνεται η απαιτητικότητα για τους κομμουνιστές

ΣΕΛ.  3
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Ο πήχης να μπει όπου απαιτούν οι ανάγκες του κινήματος

ΣΕΛ.  19


Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org