Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 21 Νοέμβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10533

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟ
Σήμερα και αύριο το επιστημονικό Συνέδριο που διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ για τον Γ. Ρίτσο

ΣΕΛ.  3

ΑΝΤΙΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ με στόχο τη φθορά των μαθητικών συνειδήσεων

Οι εσωτερικοί κανονισμοί των σχολείων συντάσσονται με εντολή της κυβέρνησης

Εάν ο μαθητής χρησιμοποιήσει ή διακινήσει έντυπα εκτός από τα σχολικά και τα εγκεκριμένα από το υπουργείο Παιδείας, τότε το σχολείο μπορεί να καλέσει την Αστυνομία. Η εξωτερική εμφάνιση του μαθητή, αν δεν είναι κόσμια, δεν αρμόζει σε «ισορροπημένους ανθρώπους». Δηλαδή, η εξωτερική εμφάνιση μπορεί να θεωρηθεί ως «ανισορροπία». Μερικά από τα αντιδραστικά μέτρα, που βρίσκονται σε κείμενο με τίτλο «Αποσπάσματα Εσωτερικού Κανονισμού Γυμνασίου». Πρόκειται για «χτύπημα» στη συνείδηση παιδιών στην εφηβεία, με επιδίωξη τη δημιουργία ψυχολογίας υποταγμένου ανθρώπου. Ανατίθεται στο σχολείο, που αποστολή έχει τη διαπαιδαγώγηση και τη διαμόρφωση ανθρώπων. Στόχος, να εκπαιδεύσουν τους νέους στην υποταγή στο σύστημα, στον εργοδότη, στην εκμετάλλευση, στην κυρίαρχη ιδεολογία και πολιτική. Πρακτική, που δείχνει ανελευθερία, σκοταδισμό, αφού, εκτός από τα πολιτικά έντυπα που είναι στόχος, ακόμα κι ένα λογοτεχνικό βιβλίο, μη εγκεκριμένο γιατί αντιστρατεύεται την κυρίαρχη ιδεολογία και πολιτική, διώκεται. Επικίνδυνη αντίληψη, που θυμίζει αλήστου μνήμης εποχές των μετεμφυλιοπολεμικών χρόνων ως τη μεταπολίτευση, το 1974, και απαιτεί απάντηση από τους εκπαιδευτικούς, το λαϊκό κίνημα και τη νεολαία.


ΣΕΛ.  12  -  13

Motion Team

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
Αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις πανελλαδικού χαρακτήρα πραγματοποίησαν χτες, με πρωτοβουλία της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής και την αλληλεγγύη των ταξικών δυνάμεων, οι εργαζόμενοι με προγράμματα stage. Ανοιξαν σταθμούς διοδίων και πραγματοποίησαν και άλλες πολύμορφες δυναμικές κινητοποιήσεις, καλώντας σε έμπρακτη συμπαράσταση, σε ενίσχυση της πάλης για άμεση και χωρίς όρους μονιμοποίηση όλων, κατάργηση των ευέλικτων μορφών εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.


ΣΕΛ.  15

Κυριαρχικά δικαιώματα

Η είσοδος τεσσάρων μαχητικών αεροσκαφών, υπό τη σημαία του ΝΑΤΟ, σε δεσμευμένη από τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις περιοχή, είναι πρόκληση Τουρκο-ΝΑΤΟική. Πριν δυο βδομάδες εμφανίστηκε η περίφημη επιστολή Ερντογάν στον Γ. Παπανδρέου, που έθετε ζήτημα επαναλειτουργίας και ενίσχυσης του μηχανισμού που είχε αναλάβει, επί υπουργίας Εξωτερικών Παπανδρέου - Τζεμ, να οδηγήσει Ελλάδα και Τουρκία στο τραπέζι του εφ' όλης της ύλης διαλόγου, όπου την εποπτεία θα έχουν οι δύο πρωθυπουργοί, που θα προεδρεύουν στο Συμβούλιο Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου έχοντας υπό την αιγίδα τους τις «υποομάδες συζητήσεων». Ο Ερντογάν πρότεινε απευθείας συνομιλίες για το Αιγαίο, το Κυπριακό, τις μειονότητες και την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ. Ο Γ. Παπανδρέου έχει εντάξει αυτά τα ζητήματα στη συμφωνία του Ελσίνκι, όπου η Ελλάδα αναγνώριζε συνοριακές διαφορές με την Τουρκία. Μετά απ' αυτά, η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα που υποστηρίζουν τη συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, οφείλουν να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό ποια είναι η θέση αυτών των οργανισμών απέναντι στη συγκεκριμένη επιθετική ενέργεια και συνολικά στα κυριαρχικά δικαιώματα, εκτός και αν συμφωνούν με την εκχώρησή τους, επειδή αυτό απαιτούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.



ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Παχιά λόγια για να καλύψει τις αντιλαϊκές επιλογές

ΣΕΛ.  7
Την Τρίτη διαδηλώνουμε ΟΛΟΙ με το ΠΑΜΕ

ΣΕΛ.  17
ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2010
Εργαλείο βίαιης αναδιανομής υπέρ του κεφαλαίου

ΣΕΛ.  20  -  21

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ