Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 15 Νοέμβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10226

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
Μακριά τα ασφαλιστικά ταμεία από το χρηματιστηριακό τζόγο

Καμία ουσιαστική εγγύηση για τη στήριξη και ενίσχυση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, πέρα από γενικόλογες τοποθετήσεις ότι «διασφαλίζονται τα Ταμεία», δεν έδωσε ο πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, απαντώντας χτες σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα.


ΣΕΛ.  12  -  13

Ισχυρός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΟΣ στο κίνημα και στο πολιτικό επίπεδο

Συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε ραδιοφωνικό σταθμό

  • Για την αντιμετώπιση της κρίσης κάνουν πλειοδοσία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση παίρνει μέτρα στήριξης του κεφαλαίου με βάση τη φιλοσοφία της, ακολουθώντας τις συνταγές της ΕΕ. Το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση προτείνει τα ίδια, αλλά με διαφορετικά συνθήματα. Ακολουθείται ενιαία στρατηγική από τα δύο κόμματα, ανεξαρτήτως επιμέρους χειρισμών ή επιμέρους συνθημάτων.
  • Το ίδιο κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Μιλά π.χ. για κρατικοποίηση μιας τράπεζας, ως αντίδοτο στην κρίση. Αλλά σε συνθήκες ελεύθερης αγοράς, αυτή η τράπεζα δε θα έχει άλλη πολιτική από τις ιδιωτικές τράπεζες. Ταυτόχρονα, συγκαλύπτει ότι η κρίση είναι κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου, ότι το κεφάλαιο είναι ενιαίο, έστω κι αν στα πλαίσια της καπιταλιστικής οικονομίας εμφανίζεται διαχωρισμένο τεχνητά σε βιομηχανικό, τραπεζικό, εμπορικό κλπ.
  • Το ΚΚΕ είναι στην άλλη όχθη, όχι με τα μονοπώλια αλλά με το λαό. Γι' αυτό λέει «όχι άλλος χαμένος χρόνος». Να διεκδικήσει ο λαός έναν άλλο δρόμο αγώνα και πολιτικής επίλυσης των προβλημάτων. Δεν πρέπει να φοβάται καθόλου μια κυβέρνηση αδύναμη, ακόμα και τη δυσκολία της δικομματικής εναλλαγής. Αντίθετα να επιβάλει ρήγματα, να διαμορφώσει έναν ισχυρό ριζοσπαστικό πόλο στο κίνημα και στο πολιτικό επίπεδο.

ΣΕΛ.  7   -   9

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΗΧΟΙ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΘΑΝΑΤΩΝ ΟΡΑΜΑΤΩΝ

Τρία σπουδαία συμφωνικά έργα, των Ντ. Σοστακόβιτς, Α. Ξένου και Μ. Θεοδωράκη, εμπνευσμένα από κορυφαίες στιγμές του λαϊκού και επαναστατικού κινήματος, παρουσίασε χτες το βράδυ η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, στην Αίθουσα Συνεδρίων του ΚΚΕ, στον Περισσό, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 90χρονα του Κόμματος. Υπό τη μουσική διεύθυνση του αρχιμουσικού και διευθυντή της, Βύρωνα Φιδετζή, η σπουδαιότερη ελληνική συμφωνική ορχήστρα πρόσφερε μια συγκλονιστική συναυλία, σμιλεμένη από ήχους αγώνα, επανάστασης, μεγαλείου ψυχής, ελπίδας, ανάτασης.


ΣΕΛ.  10   -   11


35η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Ξεκινάει σήμερα ο τριήμερος γιορτασμός

ΣΕΛ.  21
10ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΓΕ
Στο επίκεντρο η πάλη για την αληθινή ισοτιμία

ΣΕΛ.  23
ΠΑΜΕ
Πανεξόρμηση σήμερα για την ακρίβεια και την κρίση

ΣΕΛ.  25

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ