Σάββατο 15 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ισχυρός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΟΣ στο κίνημα και στο πολιτικό επίπεδο

Συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε ραδιοφωνικό σταθμό

  • Για την αντιμετώπιση της κρίσης κάνουν πλειοδοσία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση παίρνει μέτρα στήριξης του κεφαλαίου με βάση τη φιλοσοφία της, ακολουθώντας τις συνταγές της ΕΕ. Το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση προτείνει τα ίδια, αλλά με διαφορετικά συνθήματα. Ακολουθείται ενιαία στρατηγική από τα δύο κόμματα, ανεξαρτήτως επιμέρους χειρισμών ή επιμέρους συνθημάτων.
  • Το ίδιο κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Μιλά π.χ. για κρατικοποίηση μιας τράπεζας, ως αντίδοτο στην κρίση. Αλλά σε συνθήκες ελεύθερης αγοράς, αυτή η τράπεζα δε θα έχει άλλη πολιτική από τις ιδιωτικές τράπεζες. Ταυτόχρονα, συγκαλύπτει ότι η κρίση είναι κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου, ότι το κεφάλαιο είναι ενιαίο, έστω κι αν στα πλαίσια της καπιταλιστικής οικονομίας εμφανίζεται διαχωρισμένο τεχνητά σε βιομηχανικό, τραπεζικό, εμπορικό κλπ.
  • Το ΚΚΕ είναι στην άλλη όχθη, όχι με τα μονοπώλια αλλά με το λαό. Γι' αυτό λέει «όχι άλλος χαμένος χρόνος». Να διεκδικήσει ο λαός έναν άλλο δρόμο αγώνα και πολιτικής επίλυσης των προβλημάτων. Δεν πρέπει να φοβάται καθόλου μια κυβέρνηση αδύναμη, ακόμα και τη δυσκολία της δικομματικής εναλλαγής. Αντίθετα να επιβάλει ρήγματα, να διαμορφώσει έναν ισχυρό ριζοσπαστικό πόλο στο κίνημα και στο πολιτικό επίπεδο.

ΣΕΛ.  7   -   9

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ