Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 12 Ιούλη 2008 - αριθ. φύλλου: 10122

ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΝΑΡΑ
Μάχη σε όλα τα μέτωπα

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχώρησαν από χτες και οι εργαζόμενοι στη «Lannet AE», που, ενωμένοι και αποφασισμένοι, διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους. ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ και ΓΣΕΕ αβαντάρουν απροκάλυπτα τα συμφέροντα της εργοδοσίας.


ΣΕΛ.  15
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ «TASTY FOODS»
Ο εργάτης ζει χειρότερα

Η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν ανέβει πάρα πολύ, έτσι που μπορεί ο ανθρώπινος σωματικός κόπος να είναι μικρότερος. Παρ' όλ' αυτά, οι εργαζόμενοι ζουν χειρότερα, υφίστανται τα προβλήματα των νέων τεχνολογιών.


ΣΕΛ.  3

ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ άνοιξαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

ΚΚΕ: Η εργατική τάξη, ο λαός γενικότερα, πρέπει να τιμωρήσει τα κόμματα της αστικής εξουσίας και όλους εκείνους που συμφωνούν με την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων

Νέο κύκλο στην άσφαιρη και αποπροσανατολιστική δικομματική αντιπαράθεση σηματοδότησε η άσκηση ποινικής δίωξης για την υπόθεση της εξαγοράς της εταιρείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ από την COSMOTE το 2006, με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να αλληλοκατηγορούνται ποιος είναι λιγότερο καλός και λιγότερο έντιμος διαχειριστής της αντιδραστικής και αντιλαϊκής πολιτικής.

Αυτοί που άνοιξαν το χορό των ιδιωτικοποιήσεων των ΔΕΚΟ και άλλων στρατηγικών τομέων της οικονομίας, δηλαδή η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, άνοιξαν και το δρόμο στην κερδοσκοπία μέσω αγοραπωλησιών, εξαγορών και συγχωνεύσεων. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που υποστήριξε και υποστηρίζει την ύπαρξη αποκλειστικά δημόσιας επιχείρησης τηλεπικοινωνιών, χωρίς την παράλληλη συνύπαρξη άλλων ιδιωτικών ομίλων.

Η απόδοση των όποιων ποινικών ευθυνών δεν αρκεί. Η εργατική τάξη, ο λαός γενικότερα, πρέπει να τιμωρήσει τα κόμματα της αστικής εξουσίας και όλους εκείνους που συμφωνούν με την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων. Εκείνους, που στηρίζουν τη νόμιμη ληστεία κατά του λαού, ενώ στρέφουν υποκριτικά την προσοχή τους μόνο σε ορισμένα συμπτώματα, παρενέργειες και ανομήματα, ακριβώς επειδή ενδιαφέρονται να εξαγνίσουν το έτσι κι αλλιώς αθεράπευτα αμαρτωλό καθεστώς της εκμετάλλευσης.


ΣΕΛ.  6  -  7


ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Προκλητικά μέτρα κατά της ριζοσπαστικοποίησης!

Τις αντιδράσεις για τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα προσπαθεί να προλάβει και να καταστείλει η ΕΕ, με απόφαση των υπουργών Οικονομίας (ΕΚΟΦΙΝ).


ΣΕΛ.  9
«ΙΝΤΕΑΛ ΣΤΑΝΤΑΡΝΤ» - ΧΑΛΚΙΔΑ
Καθήκον όλων η αντίσταση στο «λουκέτο»

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι, αντιδρώντας στην απόφαση να κλείσει το εργοστάσιο.


ΣΕΛ.  13
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Με το βλέμμα στην αναγνώριση των ΚΕΣ

Ετοιμη δηλώνει η κυβέρνηση να νομοθετήσει για την αναγνώριση των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών (κολέγια που συνεργάζονται με ΑΕΙ του εξωτερικού).


ΣΕΛ.  11

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ