Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 12 Γενάρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10572

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ
Η κυβέρνηση είναι συνεπής με το αντιλαϊκό της πρόγραμμα

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι συνεπής, αυτό ήταν το πρόγραμμά του. Οι υποσχέσεις του ήταν μπαγιάτικα ψίχουλα. Δεν την κατηγορούμε ότι παρεκκλίνει. Γι' αυτό εμείς είπαμε: Ερχεται θύελλα.


ΣΕΛ.  3

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ κόντρα στην αντεργατική καταιγίδα κεφαλαίου - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ

Κάλεσμα στις συνδικαλιστικές οργανώσεις να προχωρήσουν σε απεργία στις 11 Φλεβάρη

Το ΠΑΜΕ μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση κεφαλαίου και κυβέρνησης καλεί όλους τους εργαζόμενους της χώρας μας σε γενική αντεπίθεση. Να απορρίψουν τα μέτρα της κυβέρνησης και τους ισχυρισμούς της ότι πασχίζει για το γενικό καλό. Φορτώνει όλα τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους, για να στηρίξει τα κέρδη και τα προνόμια της πλουτοκρατίας.

Το ΠΑΜΕ καλεί τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, τα Σωματεία, όλους τους εργαζόμενους σε κάθε τόπο δουλειάς να οργανώσουν χωρίς καθυστέρηση την αντίσταση της εργατικής τάξης, να αποκρούσουν τη νέα αντεργατική λαίλαπα και να διεκδικήσουν πραγματικές αυξήσεις, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με ασφαλιστικά δικαιώματα. Μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους και τη μικρομεσαία αγροτιά, να δώσουν ισχυρή απάντηση στα σχέδια των μονοπωλίων, κυβέρνησης και ΕΕ. Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία.

Γρήγορα και χωρίς καθυστέρηση να προετοιμάσουν συνεδριάσεις ΔΣ, γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις, συζητήσεις στους χώρους δουλειάς, συσκέψεις των επιτροπών αγώνα, των αγωνιστικών ψηφοδελτίων, να συζητηθούν τα συμπεράσματα της προηγούμενης απεργίας και να παρθούν νέες αποφάσεις. Το επόμενο αγωνιστικό βήμα μας να είναι ένα ακόμη πιο ισχυρό χαστούκι στην εργοδοσία, στην κυβέρνηση, στη ΝΔ, στην ηγεσία του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.


ΣΕΛ.  13   -   15

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΣΥ
Σε αγωνιστικό αναβρασμό

Μπροστά στη λαίλαπα της αντιαγροτικής πολιτικής ΕΕ - ελληνικών κυβερνήσεων, οι μικρομεσαίοι αγρότες έχουν να επιλέξουν ή το ξεκλήρισμα ή τον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Κινητοποιήσεις, ήδη, βρίσκονται σε εξέλιξη και καθημερινά προγραμματίζονται όλο και περισσότερες. Να στήσουν μαζικό και δυναμικό μπλόκο στον κόμβο της Νίκαιας, τη Δευτέρα 18 Γενάρη, αποφάσισαν οι μικρομεσαίοι αγρότες της Θεσσαλίας.


ΣΕΛ.  26  -  27

Εξαπατούν

Αντισυνταγματική η φορολογία στις γονικές παροχές και δωρεές, είπε ο Ε. Βενιζέλος και αμέσως έσπευσε η κυβέρνηση να πει ότι θα ξαναδεί το μέτρο για να μην υπάρχουν αδικίες για το λαό. «Δεν υπάρχει καμία σκέψη στην κυβέρνηση για επιβολή ενιαίου ΦΠΑ 15%, δεν υπάρχει πρόταση», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο ένας γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών σε ραδιοσταθμό είπε ότι «έχει πέσει κι αυτό πάνω στο τραπέζι», ο δε έτερος γενικός γραμματέας δήλωσε σε άλλο ραδιοσταθμό ότι «είχε υπάρξει κάποια εισήγηση». Τα παραδείγματα δεν είναι τα μοναδικά, είναι τα πιο πρόσφατα. Βεβαίως, η επιβολή ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ 15%, δηλαδή η αύξησή του από 9% σήμερα στο 15%, αφορά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και τιμολόγια των πρώην ΔΕΚΟ και θα πλήξει τα πλατιά λαϊκά στρώματα, ενώ επίσης η φορολογία σε όλες τις γονικές παροχές χτυπά το λαό. Η κυβέρνηση, με αυτήν την τακτική, να εξαγγέλλουν στελέχη της άγρια αντιλαϊκά μέτρα και μετά να εμφανίζεται ότι μειώνει την αγριότητά τους, επιδιώκοντας να δείξει κοινωνική δήθεν ευαισθησία και δικαιοσύνη, εξαπατά λαϊκές δυνάμεις σχετικά με την ουσία της αντιλαϊκής της πολιτικής, προκειμένου να τις χειραγωγήσει στην ανοχή ή την αποδοχή της. Καμιά εμπιστοσύνη στην κάλπικη προπαγάνδα, ετοιμότητα, οργάνωση, αντίσταση, αντεπίθεση.



ΠΑΜΕ - ΑΛΙΕΡΓΑΤΕΣ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ
Ελληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι

ΣΕΛ.  16
Διόδια για δρόμο που δεν υπάρχει!

ΣΕΛ.  30
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»
Στόχος η θωράκιση του αντιδραστικού πολιτικού συστήματος

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση με την προώθηση του «Καποδίστρια ΙΙ», που τώρα τον βαφτίζει «Καλλικράτη», ενισχύει το κράτος, καθορίζοντας πλήρως το ρόλο και τη δράση της Αυτοδιοίκησης στην κατεύθυνση προώθησης της αντιλαϊκής πολιτικής.


ΣΕΛ.  10  -  11
Αμερικανοί εκπαιδεύουν παραστρατιωτικές οργανώσεις

ΣΕΛ.  6

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ