Σελ. /50
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 23 Νοέμβρη 1997

ΨΕΥΤΙΚΕΣ, ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ
Στη βάση του Αραξου "φωλιάζει" ο πυρηνικός όλεθρος

Σε ανυπολόγιστους κινδύνους, ακόμη και αυτού του πυρηνικού ολοκαυτώματος, εκθέτει τη χώρα η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση της εθελοδουλίας και του ευρω-ατλαντισμού κρατά την Ελλάδα όμηρο των "αρχιτεκτόνων" ενός πιθανού πυρηνικού ολοκαυτώματος. Την καθιστά εφαλτήριο των πυρηνικών τυχοδιωκτισμών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, αλλά, την ίδια ώρα, ψεύδεται ασύστολα, ισχυριζόμενη ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πυρηνικά όπλα!

Οπως αποκαλύπτει σήμερα ο "Ρ", στην 116η Πτέρυγα Μάχης της βάσης του Αραξου,βρίσκονται εγκατεστημένες τουλάχιστον 10 πυρηνικές βόμβες,έτοιμες ανά πάσα στιγμή για χρήση και προς κάθε κατεύθυνση, αλλά με ιδιαίτερο "προσανατολισμό" προς τη Λιβύη. Το πυρηνικό αυτό οπλοστάσιο, μάλιστα, συντηρήθηκε από Αμερικανούς ειδικούς, στα τέλη του 1993, ώστε να είναι πλήρως ετοιμοπόλεμο μέχρι το 1999. Τον ίδιο χρόνο - το 1999 - σύμφωνα με το σχεδιασμό του ΝΑΤΟ, θα συνέλθει στη Νορβηγία η Επιτροπή Πυρηνικού Σχεδιασμού του ιμπεριαλιστικού οργανισμού, ώστε να πάρει αποφάσεις για τη νέα διασπορά των ΝΑΤΟικών πυρηνικών όπλων, στο πλαίσιο του νέου σχεδιασμού του. Ηδη, εκτιμάται ότι στη "σύμμαχο" Τουρκία θα εγκατασταθούν περί τους 155 πυρηνικούς πυραύλους και πυρηνικά συστήματα.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι στη βάση του Αραξου και στους χώρους εγκατάστασης του πυρηνικού οπλοστασίου επικρατεί το καθεστώς του "διπλού κλειδιού". Στο πρώτο, που ανοίγει τις πόρτες μέχρι το σημείο που βρίσκονται τα πυρηνικά όπλα, έχουν πρόσβαση και οι αρμόδιοι Ελληνες αξιωματικοί. Το δεύτερο, με το οποίο επιτρέπεται η είσοδος στον εσωτερικό χώρο εγκατάστασης των πυρηνικών πυραύλων, ανήκει μόνο στους Αμερικανούς!


ΣΕΛ.  7

ΑΘΗΝΑ
Αρχή, με μεγάλη εκδήλωση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Την Κυριακή, 14 Δεκέμβρη, ξεκινούν οι χρονιάτικες, τιμητικές εκδηλώσεις για τα 80χρονα του ΚΚΕ, με τη μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στις 6 το απόγευμα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία από τον επίτιμο Πρόεδρο του Κόμματος, Χαρίλαο Φλωράκη, και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Στη μεγάλη αυτή εκδήλωση, θα δώσουν το "παρών" τους η εργατική τάξη και η νεολαία της Αθήνας, του Πειραιά και της υπόλοιπης Αττικής. Θα δώσουν το "παρών" τους όλοι οι άνθρωποι καλής θέλησης, που αγωνιούν για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας.

Η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος, με σημερινό μήνυμά της, σαλπίζει προσκλητήριο δραστηριοποίησης για την κινητοποίηση όλων των δυνάμεων, από σήμερα μέχρι τη μέρα της εκδήλωσης, ενώ, παράλληλα, επισημαίνει ότι η πορεία αυτή πρέπει να αποτελέσει και συμβολή στον αγώνα για τη δημιουργία των προϋποθέσεων συγκρότησης του λαϊκού μετώπου πάλης, αφετηρία νέων προσπαθειών για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  3

Προσφορά

Ο Θεόδωρος Σταμούλης προσφέρει, προς τιμήν των 80 χρόνων του ΚΚΕ, 1.000.000 δρχ., μέσω Αχτίδας Α Αθήνας



Κρατικός προϋπολογισμός
Η φορο-ληστεία, ένα το κρατούμενο

Εντυπωσιακά στοιχεία, για τα τεράστια βάρη, που επωμίζονται οι εργαζόμενοι από τις αντιλαϊκές φορολογικές πολιτικές


ΣΕΛ.  16,    33
Δημόσιοι υπάλληλοι
Απεργούν την Τρίτη

Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν την Τρίτη οι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με την πιο σφοδρή επέλαση στο εισόδημά τους, αλλά και στο σύνολο των κατακτήσεών τους


ΣΕΛ.  36
Βιοτεχνικά Επιμελητήρια
Ψήφος αντίστασης ή υποταγής;

Για τις επικείμενες εκλογές στα Βιοτεχνικά Επιμελητήρια, μιλούν στο "Ρ" οι συνδικαλιστές Θ. Παύλου και Π. Αντωνιάδης


ΣΕΛ.  14   -   15
Πέραμα
Τα βιώματα της καταγραφής

Η ανεργία "τσακίζει κόκαλα" στο Πέραμα. Τα υψηλά, σχετικά, ποσοστά σοκάρουν. Ακόμα περισσότερο, όμως, σοκάρουν οι διαπιστώσεις και τα βιώματα όσων εργάστηκαν σε μια έρευνα ανάμεσα στα εργατικά νοικοκυριά


ΣΕΛ.  24   -   25

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ