Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 25 Νοέμβρη 1997

Ο αντικομμουνισμός και η τρομοκρατία δε θα περάσουν

Αστυνομικοί οδήγησαν στην Ασφάλεια με χειροπέδες και προπηλακισμούς για "εξακρίβωση στοιχείων" μέλος της ΚΝΕ, μόλις τον αναγνώρισαν ότι συμμετείχε σε πρόσφατη κινητοποίηση συνδικαλιστών ενάντια σε απαράδεκτες εκπομπές της ΝΕΤ, ενώ χτες έξι "άγνωστοι" ξυλοκόπησαν στέλεχος της ΚΝΕ μέσα στη Νομική, επειδή συμμετείχε στην περιφρούρηση του Πολυτεχνείου, όπως θρασύτατα δήλωσαν... Καταγγελίες εξέδωσε το ΚΣ της ΚΝΕ και η ΚΟΑ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  6   -   7

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΧΟΥΝΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΓΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ!
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ...

κάθε "δημοσία συνάθροισις"

Το ΚΚΕ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει την κατάπτυστη διαταγή του αστυνομικού διευθυντή Χαλκιδικής, ενώ δεκάδες μαζικοί φορείς εκφράζουν τη συμπαράστασή τους. Ετοιμοι να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους είναι οι κάτοικοι της περιοχής

Με μια πρωτοφανή κλιμάκωση του αντιδραστικού της κατήφορου, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μέσω του αστυνομικού διοικητή Χαλκιδικής, καταφεύγει στην ενεργοποίηση, ανάμεσα σε άλλα, και των χουντικών νόμων 794/71 και 269/72 "περί διαλύσεως δημοσίων συναθροίσεων", για να αντιμετωπίσει τις κινητοποιήσεις κατοίκων της Κοινότητας Ολυμπιάδας Χαλκιδικής. Ετσι με τη συγκεκριμένη αστυνομική απόφαση απαγορεύεται η κυκλοφορία, κάθε δημόσια συνάθροιση, πορεία, διαδήλωση "πεζή ή με οποιοδήποτε τροχαίο μέσο" από χτες τα ξημερώματα μέχρι και τις 4 Δεκέμβρη, δηλαδή για 11 συνεχείς μέρες.

Αυτή η κυβερνητική πρακτική έχει ως στόχο να προστατεύσει τα συμφέροντα της πολυεθνικής καναδέζικης εταιρίας TVX HELLAS, η οποία μέσω μιας αποικιοκρατικής συμφωνίας εκμεταλλεύεται τα μεταλλεία και σκοπεύει να εγκαταστήσει βιομηχανία χρυσού, γεγονός το οποίο θα έχει αναπότρεπτες συνέπειες για το περιβάλλον και θα συρρικνώσει το σύνολο των οικονομικών δραστηριοτήτων των κατοίκων, διογκώνοντας την ανεργία και υποβαθμίζοντας την περιοχή.

Με βάση αυτή την κατάπτυστη απόφαση, συνελήφθησαν χτες ο πρόεδρος της κοινότητας Ολυμπιάδας καθώς και άλλοι τρεις κάτοικοι. Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της περιοχής, ενώ ξεσηκώνεται ήδη πανελλαδική κατακραυγή. Δεκάδες φορείς με ανακοινώσεις τους καταγγέλλουν το γεγονός. Ανακοίνωση εξέδωσαν το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ και η ΠΟΛΑΝ, ενώ ήδη παρέμβαση στο Ευρωκοινοβούλιο έκανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Βασίλης Εφραιμίδης.


ΣΕΛ.  6   -   7

ΚΟ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μήνυμα οργής σε κυβέρνηση - ολιγαρχία

Το μήνυμα της λαϊκής συσπείρωσης και αντεπίθεσης στέλνουν οι κομμουνιστές της Αθήνας, σε όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία της πρωτεύουσας και τους καλούν στη μεγάλη, παναθηναϊκή συγκέντρωση - διαδήλωση όλου του λαού της Αθήνας, που οργανώνει η ΚΟΑ του ΚΚΕ, την Τετάρτη 3 Δεκέμβρη, ώρα 7 το απόγευμα, στο Πεδίον του Αρεως.

Υπάρχει τρόπος και μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία των πραγμάτων. Εφτασε η στιγμή να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί: Ως εδώ και μη παρέκει! Εμπρός στο δρόμο της λαϊκής αντεπίθεσης! Για να στείλουμε δυνατό μήνυμα οργής και αποφασιστικότητας στην κυβέρνηση και την ολιγαρχία, υπογραμμίζεται σε προκήρυξη - κάλεσμα της ΚΟ Αθήνας.


ΣΕΛ.  9


Απεργούν σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι

Με 24ωρη πανελλαδική απεργία σήμερα, απαντούν οι δημόσιοι υπάλληλοι στην εισοδηματική πολιτική σκληρής λιτότητας του... 2,5% και στη γενικότερη επίθεση στα δικαιώματά τους. Στις 11π.μ. η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση μπροστά στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ


ΣΕΛ.  21
Αύριο οι κινητοποιήσεις των ΕΒΕ

Αρχή νέας κλιμάκωσης της αντίστασης των επαγγελματιών βιοτεχνών και εμπόρων αποτελούν οι αυριανές κινητοποιήσεις σ' ολόκληρη τη χώρα. Στις 5 το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος, η συγκέντρωση της Αθήνας. Συγκέντρωση στις 10 το πρωί και συμβολικό αποκλεισμό της Τράπεζας της Ελλάδος αποφάσισαν οι ΕΒΕ της Θεσσαλονίκης


ΣΕΛ.  22
ΘΡΑΣΟΣ ΤΖΟΥΜΑΚΑ
"Να φύγετε από το αγροτικό επάγγελμα"

Αποκαλυπτικός, όσο και κυνικός ο υπουργός Γεωργίας, κάλεσε τους μικρούς και φτωχούς αγρότες, να εγκαταλείψουν τις καλλιέργειές τους, περιοδεύοντας στα χωριά του θεσσαλικού κάμπου. Εξίσου σαφής και αγωνιστική η απάντηση των Θεσσαλών ξωμάχων


ΣΕΛ.  2,    15
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
Αλλαγή σκυτάλης

Ο Γιώργος Κατημερτζής πήρε χτες τη σκυτάλη από τον ιστορικό δήμαρχο και παλαίμαχο αγωνιστή Παναγιώτη Μακρή, καθώς ανακηρύχτηκε υποψήφιος δήμαρχος Καισαριανής από τη γενική συνέλευση της "Ενωτικής Αγωνιστικής Πορείας"


ΣΕΛ.  16   -   17

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ