Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 18 Ιούλη 2006 - αριθ. φύλλου: 9529

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ - ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Κάλεσμα υπερψήφισης των ψηφοδελτίων μας

Κοινή συνέντευξη Τύπου για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές χτες από τους εκπροσώπους των κομμάτων και κινημάτων που στηρίζουν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια συνεργασίας. Εισηγήθηκαν: Εκ μέρους του ΚΚΕ η Αλέκα Παπαρήγα, από το ΔΗΚΚΙ ο Παναγιώτης Μαντάς, από την Κομμουνιστική Ανανέωση ο Αλέκος Βερναρδάκης και από την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών ο Λάμπρος Βλάχος.


ΣΕΛ.  6   -   10

ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ για το Ισραήλ και τους συμμάχους του

Σήμερα προσυγκέντρωση στο Πολεμικό Μουσείο στις 7 μ.μ. και πορεία στην αμερικάνικη και την ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα. Εκδηλώσεις, επίσης, σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά

  • Τηλεφωνική συνομιλία είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, με τον ΓΓ του Λιβανέζικου ΚΚ, Χαλέντ Χαντάτα, εκφράζοντας τη διεθνιστική αλληλεγγύη και συμπαράσταση του ΚΚΕ προς το δοκιμαζόμενο λιβανέζικο λαό από την ισραηλινή βαρβαρότητα. Το ΚΚΕ βρίσκεται σε ετοιμότητα να συμπαρασταθεί με κάθε τρόπο στο λιβανέζικο λαό, και με επίσκεψη αντιπροσωπείας του στο Λίβανο.
  • Πολυμελής αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που δραστηριοποιούνται στο μαζικό κίνημα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αναχωρούν την Πέμπτη 20 Ιούλη για την Παλαιστίνη, για να εκφράσουν αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό και τους λαούς της περιοχής.
  • Εκδηλώσεις αλληλεγγύης πραγματοποιούνται σήμερα: Στην ΑΘΗΝΑ προσυγκέντρωση στο Πολεμικό Μουσείο, στις 7 μ.μ., και πορεία στην αμερικάνικη και την ισραηλινή πρεσβεία. Στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, στις 8 μ.μ., από το Αγαλμα του Βενιζέλου. Ακόμα, στο Ηράκλειο Κρήτης, στα Χανιά, στη Χαλκίδα, στο Βόλο και σε πολλές ακόμα πόλεις τις επόμενες μέρες.

ΣΕΛ.  3,    11,    12

ΡΩΣΙΑ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ «G8»
Στη σκιά των αντιθέσεων

Εχοντας κοινό μέτωπο απέναντι στους λαούς, μέσα σε έντονα παζάρια και ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις και το θέμα της Μέσης Ανατολής να κυριαρχεί, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες των 8 ισχυρότερων καπιταλιστικών χωρών στην Αγία Πετρούπολη (Λένινγκραντ) της Ρωσίας, με την έγκριση 12 συνολικά ντοκουμέντων. Την ίδια στιγμή, το καθεστώς αστυνομοκρατίας, διώξεων και συλλήψεων, που επέβαλε η κυβέρνηση Πούτιν, δεν απέτρεψε τις διαδηλώσεις Ρώσων κομμουνιστών και αντιιμπεριαλιστών (φωτογραφία), στις οποίες συμμετείχε και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γ. Τούσσας.


ΣΕΛ.  12   -   13


ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣ
Απορρίπτει την καταδίκη του Συμβουλίου Ασφαλείας

Απορρίπτει η ΛΔ της Κορέας την εναντίον της απόφαση καταδίκης του ΣΑ του ΟΗΕ, για τη δοκιμή βαλλιστικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, η οποία όμως δεν κάνει αναφορά στο κεφάλαιο 7.


ΣΕΛ.  15
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Νέο «μαχαίρι» σε αιγιαλούς και παραλίες

Με το «κόψιμο» αιγιαλών και παραλιών, σύμφωνα με τα συμφέροντα του κατεστημένου, εμπλουτίζει η κυβέρνηση την αντιλαϊκή της πολιτική, ενώ δηλώνει «ικανοποιημένη» για την πορεία της οικονομίας.


ΣΕΛ.  23
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Αποφασιστικό βήμα η 48ωρη απεργία

Μαζί με τις ταξικές δυνάμεις οι εργαζόμενοι έδωσαν τη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας τους, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.


ΣΕΛ.  16
ΒΛΑΒΕΣ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ
Στο «κόκκινο» τα «σαπάκια» των εφοπλιστών

Απίστευτες σκηνές ταλαιπωρίας των ταξιδιωτών στα λιμάνια και εν πλω από τις αλλεπάλληλες καθυστερήσεις και τις αναβολές δρομολογίων. Μέχρι και 48 ώρες η αναμονή στο λιμάνι!


ΣΕΛ.  17

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ