Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 16 Ιούλη 2006 - αριθ. φύλλου: 9528

ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟ «Ρ» Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Εξόρμηση με σύνθημα: «Ανοιχτές ακτές για το λαό»

Απλησίαστες έχουν γίνει οι παραλίες για τις λαϊκές οικογένειες, με ευθύνη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και των εκλεκτών τους στους δήμους και τις νομαρχίες. Πρωτοβουλίες παίρνει η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» και οργανώνει κινητοποίηση με κεντρικό σύνθημα «Ανοιχτές ακτές για το λαό». Ο «Ριζοσπάστης» συζητά σήμερα με τον υποψήφιο υπερνομάρχη Αθήνας - Πειραιά Γιώργο Μαυρίκο.


ΣΕΛ.  13

«ΧΟΝΤΡΟ ΠΑΖΑΡΙ» των ιμπεριαλιστών

Αγωνιστική αντισύνοδο με πολλές εκδηλώσεις οργανώνουν το τριήμερο αυτό το ΚΚΡΟ, το ΚΕΚΡ, μαζικές οργανώσεις εργατών, νεολαίας και γυναικών με σύνθημα «Για έναν κόσμο ελεύθερο και δίκαιο»

Στη Σύνοδο του «G8» (ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Καναδάς, Ιαπωνία, Ρωσία), που πραγματοποιείται από χτες και τελειώνει αύριο, στο «Λένινγκραντ» της Ρωσίας, οι ηγέτες του αναμένεται να επιβεβαιώσουν την επιθετική γραμμή τους κατά των δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εργαζομένων. Ταυτόχρονα όμως, αναμένεται να εκδηλωθούν και οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί τους. Την περίοδο αυτή, οι ΗΠΑ επιδιώκουν να μην προωθηθεί παραπέρα, μέχρι και να σπάσει τελείως, η προσέγγιση Κίνας - Ρωσίας - Ινδίας, όπως και η προσέγγιση χωρών της ΕΕ με Ρωσία, Κίνα κλπ. Ταυτόχρονα, προσανατολίζονται στην εξεύρεση εναλλακτικών πηγών πετρελαίου και φυσικού αερίου. Επίσης, ζητήματα όπως: η «διασπορά όπλων μαζικής καταστροφής», που συνδέεται με το Ιράν ή τη ΛΔ της Κορέας, η «διευθέτηση» περιφερειακών συγκρούσεων (Μέση Ανατολή, Αφγανιστάν, Σουδάν, αλλά και Κόσσοβο, κ.ά.), η «ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας» και η προσπάθεια ένταξης της Ρωσίας στον ΠΟΕ, αναμφίβολα, αποτελούν πηγές διαφωνιών και συγκρούσεων, που δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από χαμόγελα και αναμνηστικές φωτογραφίες...


ΣΕΛ.  2   -   3

Associated Press

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Κλιμακώνει τα εγκλήματα το Ισραήλ

Στο χείλος ενός γενικευμένου πολέμου έχει οδηγηθεί η ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, από τις κλιμακούμενες συνεχώς φονικές επιδρομές του ισραηλινού στρατού κατά του Λιβάνου. Στο στόχαστρο των ισραηλινών πολεμικών αεροπλάνων βρέθηκαν, εκτός της Βηρυτού, η Τρίπολη και η Τύρος, οδικοί κόμβοι και γέφυρες, εργοστάσια και αποθήκες σε όλη τη χώρα, αλλά και νοσοκομεία. Κι ενώ οι νεκροί και οι τραυματίες, τόσο στο Λίβανο όσο και στη Λωρίδα της Γάζας, αυξάνονται ώρα με την ώρα, το κυβερνών κόμμα της Συρίας, Μπάαθ, ανακοίνωσε την «απόλυτη υποστήριξή του στην αντίσταση» στο Λίβανο και στα Παλαιστινιακά Εδάφη, μετά από συνεδρίαση της ηγεσίας του. Διαδηλώσεις την Τρίτη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.


ΣΕΛ.  21,    25

Προσφορά στο ΚΚΕ
  • Στη μνήμη του αγωνιστή ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΟΝΤΗ τα παιδιά του Νίκος Κόντης και Αγγελική Κόντη - Δαλιάνη πρόσφεραν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κιάτου, 3.000 ευρώ.


ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Ο νέος στόχος των αντιδραστικών αλλαγών

ΣΕΛ.  6   -   7

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ