Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 21 Ιούνη 2006 - αριθ. φύλλου: 9506

Ν. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ - Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ
Υπερασπιστές της αντιλαϊκής πολιτικής

Οι Νικήτας Κακλαμάνης και Κώστας Σκανδαλίδης είναι υπερασπιστές και συνεπείς εφαρμοστές του αντιλαϊκού πλαισίου, που συναινετικά από τα κόμματά τους έχει θεσπιστεί για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τα λαϊκά συμφέροντα βρίσκονται στην αντίθετη πλευρά από τις θέσεις των δύο υποψηφίων. Τα παραπάνω τόνισε ο Σπύρος Χαλβατζής, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Συμπαράταξη», σε συγκέντρωση χτες στο Παγκράτι.


ΣΕΛ.  15

Ο καλύτερος «διάλογος» είναι οι αγώνες

Με εμφανή την πρόθεση να καταστείλει, διά του «διαλόγου», το αγωνιστικό κλίμα που επικρατεί στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης, η κυβέρνηση αναμένεται να δώσει σήμερα στη δημοσιότητα το προσχέδιο για το νέο νόμο - πλαίσιο. Πρόκειται για έναν ελιγμό, καθώς διατηρείται η βασική κατεύθυνση και η οποία είναι να προωθηθούν άμεσα οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει πραγματικούς συμμάχους στην προσπάθειά της, τις πολιτικές δυνάμεις εκείνες, που την «καταγγέλλουν» όχι για το περιεχόμενο των ανατροπών, αλλά για τη διαδικασία (ΠΑΣΟΚ), όπως και όσους προτάσσουν σαν πρόσχημα ότι ο διάλογος πρέπει να γίνει από «μηδενική βάση» (ΣΥΝ).

Το ΚΚΕ έχει ταχθεί κατηγορηματικά ενάντια στη συμμετοχή στο διάλογο, όποιο πρόσχημα κι αν προβάλλεται, καθώς τάσσεται ενάντια στον ίδιο τον πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής. Στο χώρο των πανεπιστημιακών, η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση» διακηρύσσει ότι «ο καλύτερος διάλογος είναι οι αγώνες». Σ' αυτό το φόντο ξεδιπλώνεται η αυριανή πανελλαδική κινητοποίηση, όπου το ΠΑΜΕ καλεί να σταθούν άπαντες στο πλάι των παιδιών που σπουδάζουν.


ΣΕΛ.  8   -   11

Eurokinissi

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ
Πλήττει όλους χωρίς διακρίσεις η αντεργατική πολιτική

Χριστιανοί και μουσουλμάνοι εργάτες, αγρότες, νέοι, δεν έχουν να χωρίσουν τίποτε. Ολοι, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, ζουν τις επιπτώσεις από την ταξική αντιλαϊκή - αντεργατική και αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, που εφαρμόζεται στη χώρα μας από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που παράγει ανεργία για τους εργάτες και ξεκλήρισμα για τους αγρότες. Ταξική, επομένως, πρέπει να είναι και η απάντηση των λαϊκών στρωμάτων, είτε ανήκουν στη μειονότητα είτε όχι, ενόψει και των τοπικών εκλογών. Καταδίκη ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και των Συνοδοιπόρων τους και των υποψηφίων τους, ενισχύοντας το ΚΚΕ, που στηρίζει τα πραγματικά συμφέροντά τους. Μικρό αφιέρωμα στη Θράκη, στο σημερινό «Ριζοσπάστη».


ΣΕΛ.  16   -   17


Απανθρωπιά του υπουργείου Παιδείας

Το υπουργείο Παιδείας καταδικάζει σε μια θανατηφόρα ανεργία 12 συνανθρώπους μας, πάσχοντες οι 9 από σκλήρυνση κατά πλάκας και οι 3 από ομόζυγη μεσογειακή αναιμία, αφού τους αρνείται το δικαίωμα - το οποίο ίσχυε μέχρι σήμερα - να δουλέψουν σαν αναπληρωτές στην εκπαίδευση...


ΣΕΛ.  3
ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Σε δίκη ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ

Στις 28 Ιούνη δικάζεται με κατασκευασμένες κατηγορίες - στην ουσία, γιατί συμμετείχε σε αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση - ο γραμματέας της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, Νίκος Κουτουμάνος.


ΣΕΛ.  13
ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ
Σήμερα η συγκέντρωση στον Πειραιά

Αγωνιστική απάντηση δίνουν τα ψηφοδέλτια της ΝΑΣ και της «Πειραιάς Αναγέννηση» στο καθεστώς της πλήρους ασυδοσίας που έχει εξασφαλίσει στους ακτοπλόους εφοπλιστές η πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.


ΣΕΛ.  21
Ο ΜΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ;
Ανοιχτό το ενδεχόμενο

Ανοιχτό αφήνει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο της επίσκεψης του Τζορτζ Μπους στην Αθήνα, στα μέσα του επόμενου μήνα, προβάλλοντας, απλώς, ότι δεν έχει καμία ενημέρωση.


ΣΕΛ.  6
Μέσα στο καλοκαίρι ο νόμος - πλαίσιο;

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια μέσα στον Αύγουστο, καθώς, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αυτός είναι ο βασικός λόγος που η κυβέρνηση θέλει να κρατήσει «εν λειτουργία» την Ολομέλεια της Βουλής το καλοκαίρι.


ΣΕΛ.  7

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ