Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 11 Δεκέμβρη 2016 - αριθ. φύλλου: 12603

ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017
Η ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας σημαίνει μόνιμα αντιλαϊκά μέτρα και βάθεμα της εκμετάλλευσης

ΣΕΛ.  9
ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΖΩΝΗ
Η πορεία της καπιταλιστικής οικονομίας και το πρόσφατο δημοψήφισμα

ΣΕΛ.  30

Εφιάλτης για το λαό τα «οράματα» του κεφαλαίου

«Ανάκαμψη των κερδών» και «γεωστρατηγική αναβάθμιση», δύο στόχοι «ξένοι» για το λαό, που καλείται να πληρώσει με νέες θυσίες...

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ καλεί το λαό να υπομείνει νέες θυσίες στο όνομα της «ανάκαμψης της οικονομίας», που, στην πραγματικότητα, θα είναι ανάκαμψη για τους λίγους, για τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου. Πανηγυρίζει για την πρόσφατη απόφαση του Γιούρογκρουπ για τη ρύθμιση του χρέους που φέρνει νέα μέτρα χρεοκοπίας για το λαό. Παράλληλα, με προκλητικό τρόπο, φτιάχνει ψευδαισθήσεις πως ο λαός «έχει να λαμβάνει», επιστρέφοντας εφάπαξ λίγα ψίχουλα από αυτά που του παίρνει για να δώσει στο κεφάλαιο.

Ανταγωνίζεται με τη ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα για το ποιος θα στηρίξει περισσότερο την καπιταλιστική ανάκαμψη, ποιος θα εφαρμόσει καλύτερα τις αντιλαϊκές - αντεργατικές αναδιαρθρώσεις.

Την ίδια στιγμή, δέχεται τα συχαρίκια από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και άλλους «διεθνείς συμμάχους» της για τη βαθιά εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην ευρύτερη περιοχή, που περιλαμβάνουν και τις επικίνδυνες για τους λαούς εξελίξεις σε Αιγαίο και Κυπριακό.

Η λύση για το λαό βρίσκεται στην πάλη για ανάπτυξη με κριτήριο τις λαϊκές - εργατικές ανάγκες, με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, αποδέσμευση από ΕΕ - ΝΑΤΟ και το λαό στην εξουσία. Η διέξοδος που προτείνει το ΚΚΕ να γίνει υπόθεση των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων, να εμπνεύσει στόχους και αγώνες του εργατικού - λαϊκού κινήματος.


ΣΕΛ.  3

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ
Εκβιασμοί και απειλές ενάντια στους απεργούς ναυτεργάτες

Με εκβιασμούς και απειλές, την ενεργοποίηση κατασταλτικών μηχανισμών και με την υποκίνηση του «κοινωνικού αυτοματισμού», κυβέρνηση και εφοπλιστές κλιμάκωσαν την επίθεση στην απεργία των ναυτεργατών, που ξεκίνησε στις 2 Δεκέμβρη για τα εργασιακά - ασφαλιστικά τους δικαιώματα και ενάντια στη φοροληστεία του εισοδήματός τους.

Οι ταξικές ναυτεργατικές δυνάμεις, που τις προηγούμενες μέρες πρωτοστάτησαν για την οργάνωση και την αντοχή της απεργίας, με έμπρακτη αλληλεγγύη από το ΠΑΜΕ, απηύθυναν κάλεσμα στους ναυτεργάτες να βρίσκονται σε επιφυλακή και επαγρύπνηση. Το πρωί του Σαββάτου ήταν προγραμματισμένο να συνεδριάσει εκ νέου η ΕΕ της ΠΝΟ, για να αποφασίσει σχετικά με την εξέλιξη της απεργίας.


ΣΕΛ.  16


36ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
Η ενίσχυση της ΔΑΣ αποτυπώνει αλλαγές στο συσχετισμό δύναμης σε Σωματεία και Ομοσπονδίες

ΣΕΛ.  15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΝΟΕΜΒΡΗΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2016
Υπάρχουν ακόμα σημαντικές δυνάμεις να μπουν στη μάχη

ΣΕΛ.  4
ΑΡΘΡΟ
Υπάρχει «καλός» και «κακός» ΣΥΡΙΖΑ; Μια ξαναζεσταμένη επιχείρηση εξαπάτησης του λαού

ΣΕΛ.  6
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία μπροστά στο νέο κύκλο κινητοποιήσεων

ΣΕΛ.  14
«ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ» ΕΛΛΑΔΑΣ - ΙΣΡΑΗΛ
Κομμάτι των σφοδρών ανταγωνισμών για την Ενέργεια

ΣΕΛ.  10

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ