Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 24 Οχτώβρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11391

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Απάνθρωπη και κυνική η λυκοσυμμαχία εκβιάζει το λαό με «μέτρα ή πείνα»

ΣΕΛ.  8
ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΑΠΟ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΦΑΡΜΑΚΑ
Συγκυβέρνηση, φαρμακοβιομήχανοι, έμποροι παίζουν με την υγεία του λαού

ΣΕΛ.  10

Ο λαός μπορεί να δείξει ότι δεν τον έχουν στο χέρι

ΚΚΕ: Το μεγάλο πρόβλημα των κομμάτων της συγκυβέρνησης είναι το πώς θα επιβάλουν τη συνέχιση των εξοντωτικών μέτρων και μνημονίων διαρκείας στο λαό

MotionTeam

Η μη κατάληξη σε όλα τα εργασιακά κατά τη χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων της συγκυβέρνησης, αλλά και το όποιο πρόβλημα σχετικά με τη δημιουργία δεύτερου ειδικού λογαριασμού στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, για τη διαχείριση εσόδων του ελληνικού κράτους ώστε να πληρώνονται οι δανειστές, δεν μπορούν να κρύψουν την πλήρη σύμπλευσή τους στα βάρβαρα μέτρα των 13,5 δισ. και στις αντεργατικές αλλαγές των μνημονίων. Το μήνυμα του πρωθυπουργού: «δεν θέλω να σκεφτώ τι θα συμβεί αν αυτή την ώρα δεν κρατήσω σταθερά το τιμόνι», αποτελεί νέο ωμό εκβιασμό του λαού να δεχτεί την εξόντωση που του επιβάλλουν. Είναι στο χέρι των εργαζομένων, των νέων, των ανέργων, να αποδείξουν με την οργάνωση και τον αγώνα τους ότι δεν τους έχουν πια στο χέρι, ούτε τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ούτε οι μεγάλοι επιχειρηματίες και η ΕΕ.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
Κινητοποιήσεις χτες ενάντια στο «σφαγείο» των ΚΕΠΑ

Κινητοποιήσεις σε πάνω από 30 Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) της χώρας έγιναν χτες ενάντια στην πολύμηνη παραμονή των αναπήρων και των χρονίως πασχόντων μέχρι να περάσουν από τις αρμόδιες επιτροπές και ενάντια στη «σφαγή» που γίνεται κυριολεκτικά στα ποσοστά αναπηρίας.


ΣΕΛ.  28

Η Αλέκα Παπαρήγα στον ΣΚΑΪ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα παραχωρήσει συνέντευξη σήμερα Τετάρτη, στις 8.30 π.μ., στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή» και στους Β. Λυριτζή και Δ. Οικονόμου.


Με τη δύναμη των εργατών

Οι όποιες διαφωνίες των κομμάτων της συγκυβέρνησης σε λίγα επιμέρους ζητήματα, που έχουν σχέση με τη σαρωτική ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, δεν αλλάζουν το γεγονός ότι έχουν συμφωνήσει στα βασικά. Στη νομοθέτηση του ελάχιστου μισθού και στην κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης, άρα και στην κατάργηση τριετιών και επιδομάτων, στη μείωση των αποζημιώσεων μέσα από τη μείωση του χρόνου προειδοποίησης για απόλυση, στη μείωση κατά 4% των εργοδοτικών εισφορών, στη 13ωρη δουλειά για 6ήμερη βδομάδα χωρίς πληρωμή υπερωριών. Στο νέο εργασιακό έγκλημα για λογαριασμό των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, οι παλιοί εργαζόμενοι να βρεθούν στο ίδιο μετερίζι με τους νέους εργαζόμενους και τους ανέργους, που ζουν ήδη την εργασιακή ζούγκλα, για να σταματήσουν το έγκλημα, για το δικαίωμα όλων στη σταθερή εργασία με σύγχρονα δικαιώματα και μισθούς. Η εργατική τάξη δεν έχει ακόμα δείξει τη δύναμή της. Ηρθε η ώρα να το κάνει με την ταξική της ενότητα, οργάνωση και συνειδητοποίηση.



ΚΝΕ
Εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου

ΣΕΛ.  15
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Προχωρά στο ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ

ΣΕΛ.  10
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Συνέλευση αύριο στον Ασπρόπυργο

ΣΕΛ.  9
ΚΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για ΚΚΕ με γερά οικονομικά

ΣΕΛ.  3
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
Στην υπηρεσία κερδοφορίας των μονοπωλίων

ΣΕΛ.  12
ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ
Συλλήψεις μαθητών που αντέδρασαν στις χαφιεδοκάμερες

ΣΕΛ.  14
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Απόφαση για μαζικές ιδιωτικοποιήσεις

ΣΕΛ.  18

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ