Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 16 Φλεβάρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11186

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επιχειρούν περιορισμό των διαδηλώσεων με πρόσχημα τις προβοκάτσιες

ΣΕΛ.  11
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΓΓ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
Στο τραπέζι όλη η ιμπεριαλιστική ατζέντα από το γεράκι της λυκοσυμμαχίας

ΣΕΛ.  3

Βάλτε τέρμα στην τρομοκρατία και στην εξαθλίωση με ευρώ ή χωρίς ευρώ

ΚΚΕ: Τα κόμματα της συγκυβέρνησης και της ΕΕ επιχειρούν, ακόμα πιο κινδυνολογικά, να εμφανίσουν τα δικά τους αδιέξοδα ως διλήμματα του λαού. Δεν υπάρχει άλλη λύση προς όφελος του λαού από την πρόταση του ΚΚΕ

Motion Team

Ωμός εκβιαστής των εργαζομένων η συγκυβέρνηση. Μετά την αναβολή του Γιούρογκρουπ, που δείχνει και τα μεγάλα αδιέξοδα και τις οξυμένες αντιθέσεις που υπάρχουν μέσα στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, εντείνει την τρομοκρατία λέγοντας ότι «το δίλημμα είναι θυσίες και περικοπές ή εθνική καταστροφή», προεξοφλώντας ότι οι θυσίες και οι περικοπές δεν έχουν τελειωμό. Οι εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι πιο αποφασιστικά πρέπει να απορρίψουν την τρομοκρατία και να τους απαντήσουν: Αρνούμαστε την εξαθλίωση με ή χωρίς ευρώ. Αποδέσμευση από την ΕΕ, με λαϊκή εξουσία και το κεφάλι ψηλά, πριν αυτοί διώξουν τη χώρα για τους δικούς τους λόγους ή μαζί με την ελληνική πλουτοκρατία και τα κόμματά της αλυσοδέσουν και καταδικάσουν το λαό στη δυστυχία.


ΣΕΛ.  7

ΑΠΕΡΓΟΙ ΣΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Ενωμένοι και ατσαλωμένοι συνεχίζουν και κλιμακώνουν

Οι χαλυβουργοί με το κεφάλι ψηλά συνεχίζουν και κλιμακώνουν το σκληρό αγώνα που δίνουν και σήμερα συμπληρώνει 109 μέρες απεργίας. Αυτήν την απόφαση πήρε χτες με συντριπτική πλειοψηφία η νέα μαζική Γενική Συνέλευση των εργατών.


ΣΕΛ.  15

Απάντηση στην «απάντηση» του Γ. Καμίνη

Το γραφείο Τύπου του Δήμου Αθηναίων απάντησε στο σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, το οποίο κατάγγειλε το δήμαρχο Αθηναίων ως προβοκάτορα: «Πρόκειται για μια βιαστική ανακοίνωση με απαράδεκτους και αστήρικτους προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Μόνο κάποιος κακοπροαίρετος θα έβλεπε ότι πίσω από τις αναφορές του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη βρίσκεται επίθεση προς το ΚΚΕ». Ο δήμαρχος αυτοδιαψεύδεται. Η συνομιλία του με δημοσιογράφο στον «Αθήνα 9,84» περιείχε τα εξής:

Γ. Καμίνης: «Είναι όλοι αυτοί που κατακαίνε την Αθήνα κάθε φορά. Είναι και ένα τμήμα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και φοβάμαι και ένα τμήμα της κοινοβουλευτικής αριστεράς. Ανθρωποι δηλαδή...».

Δημοσιογράφος: «Αναφέρεστε στο ΚΚΕ και στο ΣΥΡΙΖΑ;».

Γ. Καμίνης: «Δεν θα επεκταθώ περισσότερο».

Τα παραπάνω λεγόμενα του δημάρχου Αθηναίων αποτελούν σαφέστατο υπαινιγμό κατά του ΚΚΕ. Οφειλε να πει ξεκάθαρα στη δημοσιογράφο ότι δεν αναφέρεται στο ΚΚΕ αν αυτό πίστευε και όχι να λέει «δεν θα επεκταθώ περισσότερο», τη στιγμή που η δημοσιογράφος τον ρωτούσε συγκεκριμένα και ονομαστικά και για το ΚΚΕ.

Αυτά, για την πιστή απόδοση της πραγματικότητας.



ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Να μείνουν «στα χαρτιά» τα νέα μέτρα

ΣΕΛ.  9
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Τσακίζουν και κοροϊδεύουν τους νησιώτες

ΣΕΛ.  13
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
Δεν έγιναν οι εκλογές του αντιδραστικού νόμου

ΣΕΛ.  17
ΙΚΑ
Χιλιάδες μισθωτοί χωρίς βιβλιάρια Υγείας

ΣΕΛ.  32
ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.
Προβοκάτσιες σε βάρος του ΚΚΕ

ΣΕΛ.  10
Προς εγκατάλειψη των συσσιτίων στα σχολεία

ΣΕΛ.  16
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΕΡΓ. ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ - ΕΣΤΙΑΣ
Κινητοποιήσεις σήμερα ενάντια στο κλείσιμο

ΣΕΛ.  8
ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ
Αλλοθι στα αντιλαϊκά μέτρα

Οι πολιτικοί κρίνονται πρωτίστως από τη θέση που παίρνουν απέναντι στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και τις κρίσιμες επιλογές που οδηγούν το λαό στην εξαθλίωση. Κρίνονται απ' τη θέση που παίρνουν απέναντι σ' αυτούς που απειλούν το λαό και τον εκβιάζουν. Αν αυτά τα αποδέχονται ή τα ανέχονται, τότε ακόμα κι αν αρνούνται την οικονομική αποζημίωση ή μισθό, το μόνο αποτέλεσμα, είναι να δίνουν άλλοθι στα αντιλαϊκά μέτρα.


ΣΕΛ.  13

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ