ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 16 Φλεβάρη 2012
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Προβοκάτσιες από ΛΑ.Ο.Σ. - ΝΔ σε βάρος του ΚΚΕ

Στις προβοκάτσιες των μηχανισμών επιχείρησε να εμπλέξει το ΚΚΕ ο ΛΑ.Ο.Σ.

Eurokinissi

Στις προβοκάτσιες των μηχανισμών επιχείρησε να εμπλέξει το ΚΚΕ ο ΛΑ.Ο.Σ.
Την προβοκατόρικη δράση μηχανισμών με στόχο των εκφοβισμό του λαού και την ανάσχεση του λαϊκού κινήματος, κατήγγειλε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης - κατά τη διάρκεια της συζήτησης νομοσχεδίου του υπουργείου Πολιτισμού. Αφορμή αποτέλεσαν οι προκλητικές προβοκατόρικες δηλώσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. περί εμπλοκής και του ΚΚΕ σε πρακτικές κουκουλοφόρων.

Συγκεκριμένα: Στην παρέμβασή του ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Αθανάσιος Πλεύρης είπε πως «ούτε προβοκάτσια είναι, ούτε παρακράτος είναι. Είναι η αριστερά, η ακροαριστερά, η επαναστατική αριστερά που αισθάνεται ότι έχει την ευκαιρία και έχει ονειρώξεις ότι θα κάνει τον τέταρτο γύρο. Τα παραμύθια να τελειώσουν! Οταν η αστυνομία κάνει τη δουλειά της βγαίνει η αριστερά και λέει ότι χτύπησε παραπάνω η αστυνομία». Μάλιστα, έφθασε στο σημείο να δηλώσει πως «τα παιδιά των ΜΑΤ σώζουν αυτήν τη στιγμή τη δημοκρατία για να μην μπει η επαναστατική αριστερά μέσα να κάψει το Κοινοβούλιο». Είναι γνωστοί στις προβοκάτσιες. Θυμίζουμε ότι το Μάη του 2010, την ώρα που ακροδεξιοί, φασιστοειδή, ομάδες χούλιγκαν, μπράβων κ.ά. βρίσκονταν έξω από τη Βουλή και επιχειρούσαν να μπουν μέσα, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης είπε πως το ΚΚΕ κάλεσε τους διαδηλωτές να εισβάλουν και να κάψουν τη Βουλή. Η προβοκάτσια είχε αποκαλυφθεί άμεσα από την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Ο προέδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης, μιλώντας χτες για τα γεγονότα της Κυριακής, δήλωσε: «Ηταν μία πρόβα τζενεράλε και η αντίδραση της πολιτείας έδειξε πως δεν είναι έτοιμη. Βρίσκομαι σε κατάσταση αγωνίας αφού ούτε αυτό το σχεδόν προγραμματισμένο και αναμενόμενο δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν για το ποιος θα διαφυλάξει τον τόπο από κάτι πιο οργανωμένο. Εάν ένα βράδυ αποφασίσουν να κάνουν τη μεγάλη ρήξη ποιός εξασφαλίζει την κοινωνία;». Στην ουσία, ζητά από το αστικό κράτος να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την καταστολή, θέλει το εργατικό λαϊκό κίνημα «στο γύψο». Και μάλιστα τα λέει όλα αυτά όταν το όργιο καταστολής ξεκίνησε αναίτια λίγο πριν τις 5.30 μ.μ. έξω από τη Βουλή από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Και στη συνέχεια συντονισμένα ΜΑΤ και κουκουλοφόροι έδρασαν για να υλοποιήσουν ένα προμελετημένο σχέδιο.

Σε παρόμοιες επικίνδυνες λογικές κινήθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, υποστηρίζοντας ότι «η νομιμοποίηση της αριστεράς στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας περνά μέσα από την ενίσχυση ή έστω την ανοχή τέτοιων πρακτικών», αναφέροντας πως «η αριστερά πρέπει να επανέλθει στη λογική κι έχει υποχρέωση, εφόσον έχει συνομολογήσει το Σύνταγμα της χώρας, να συνομολογήσει και την προστασία των εννόμων αγαθών, που το Σύνταγμα αυτό εξασφαλίζει».

Καλά οργανωμένη προβοκάτσια

Τις προηγούμενες μέρες ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ δημοσίευσε μια σειρά δεδομένα που δείχνουν πόσο καλά οργανωμένο ήταν το σχέδιο κρατικής καταστολής και προβοκάτσιας που εκτυλίχθηκε την περασμένη Κυριακή. Πιο συγκεκριμένα:

1. Οι κουκουλοφόροι έδρασαν με απόλυτο συγχρονισμό. Σχεδόν ταυτόχρονα, γύρω στις 10.30 το βράδυ, μπήκαν φωτιές σε δεκάδες κτίρια στο κέντρο της Αθήνας, έτσι που να δυσκολεύει σημαντικά το σβήσιμό τους. Την ώρα που φλέγονταν τα κτίρια, ομάδες κουκουλοφόρων είχαν στήσει ακόμα και οδοφράγματα και εμπόδιζαν πυροσβεστικά οχήματα να σβήσουν τις φωτιές, ενώ επιτέθηκαν και σε πυροσβέστες την ώρα που επιχειρούσαν κατάσβεση.

2. Οι κουκουλοφόροι είχαν στη διάθεσή τους ειδικό εξοπλισμό για τη διάρρηξη θωρακισμένων πορτών και προστατευτικών κατασκευών ιδιαίτερα ανθεκτικών. Υπάρχουν μαρτυρίες που κάνουν λόγο για συντονισμένη επιχείριση κατά την οποία οι κουκουλοφόροι πρώτα άνοιγαν με τον ειδικό εξοπλισμό τα ρολά και τις θωρακισμένες πόρτες και μετά έριχναν μέσα τα υλικά για να εξαπλωθεί η φωτιά. Μάλιστα ένα τμήμα αυτού του εξοπλισμού είναι ικανό - όπως κι έγινε σε αρκετές περιπτώσεις - να λιώσει μέσα σε πολύ σύντομο χρόνο συμπαγές μέταλλο, το οποίο αποτελεί εξάρτημα (ειδικοί πίροι) για τη θωράκιση των προστατευτικών ρολών και τη μη δυνατή παραβίασή τους με συμβατικά μέσα. Αρα, πρέπει και να υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός και ταυτόχρονα, η εξειδικευμένη γνώση για το πώς θα χρησιμοποιηθεί.

3. Ο οπλισμός που είχαν στη διάθεσή τους οι κουκουλοφόροι ήταν ειδικός, δεν μπορεί να τον προμηθευτεί έτσι απλά ο οποιοσδήποτε. Είχαν στη διάθεσή τους δολοφονικά όπλα. Για παράδειγμα, εκτοξεύτηκαν φωτοβολίδες με ειδική συσκευή που αν τις δεχτεί κάποιος σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος μπορεί ακόμα και να χάσει τη ζωή του. Η χρησιμοποίηση αυτού του εξοπλισμού, πέρα από το ότι δεν βρίσκεται εύκολα στο εμπόριο και είναι και πανάκριβος, απαιτεί ιδιαίτερη εκπαίδευση.

4. Ιδιοκτήτες και υπεύθυνοι καταστημάτων κατήγγειλαν πως όταν ομάδες κουκουλοφόρων έφτασαν μπροστά στα καταστήματά τους απαίτησαν χρήματα προκειμένου να μην τα πυρπολήσουν. Στη συνέχεια απειλούσαν τους θαμώνες πως αν δεν βγουν έξω θα τους κάψουν ζωντανούς και μετά έβαζαν φωτιά.

5. Το μπαράζ των πυρκαγιών και των καταστροφών σε κτίρια, εξελίχθηκε σχεδόν ταυτόχρονα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Τρίκαλα, Πάτρα, Αγρίνιο, Κέρκυρα, Ηράκλειο.

Η απάντηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Στην τοποθέτησή του, ο Θ. Παφίλης αναφέρθηκε στη δράση προβοκατόρων με στόχο το λαϊκό κίνημα λέγοντας πως «όταν ο λαός βγαίνει μαζικά στους δρόμους, όταν κάνει αποφασιστικά βήματα, τότε έρχεται η MARFIN και έρχεται και το κάψιμο της Αθήνας. Ποιον εξυπηρετούν αυτά που γίνονται έξω;»... «Ποιον εξυπηρετούν; Τι συνέβη όταν κάηκε η MARFIN; Φοβήθηκε ο κόσμος. Πού είναι δύο χρόνια μετά αυτοί που την έκαψαν; Πείτε μας. Πού είναι; Ποιους έχετε να μας δείξετε απ' αυτούς που οργανώνουν τη στρατιωτική επιχείρηση και το λέω από το Βήμα της Βουλής»...

Αναφερόμενος διεξοδικά στις πρακτικές προβοκατόρικης υπονόμευσης των λαϊκών αγώνων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ ήταν σαφής: «Τι συμβαίνει λοιπόν, εδώ και 30 χρόνια; Ποιος είναι αυτός ο μηχανισμός που δρα τόσο οργανωμένα; Είναι τα παιδάκια των 15 και 16 χρονών που νομίζουν ότι αν πετάξουν μία πέτρα, κάνουν επανάσταση ή είναι άλλοι που θεωρούν μεγάλο πράγμα αν χτυπήσουν ένα ΑΤΜ; Δεν είναι. Είναι κάποιοι που καθοδηγούν, κάποιοι που οργανώνουν, κάποιοι που δρουν και κάποιοι που έχουν εκπαιδευτεί για να το κάνουν αυτό. Οσοι γνωρίζουν και ακούνε αυτή τη στιγμή, μπορούν να διακρίνουν τι είναι αυτοί οι "τύποι" που κινούνται με τέτοια άνεση όταν γίνεται χαλασμός και ο κόσμος φοβάται για τη ζωή του. Κινούνται λες και βρίσκονται στο σπίτι τους. Μη μου πείτε ότι είναι κάποια παιδιά που, τέλος πάντων, θεωρούν ότι με την αναρχία και με την καταστροφή θα φέρουν κάτι. Οχι. Είναι μηχανισμοί!».

Προσπαθούν να συκοφαντήσουν το λαϊκό κίνημα

Οσον αφορά το στόχο των μηχανισμών αυτών τόνισε πως «προσπαθούν να σκορπίσουν τον τρόμο και προσπαθούν να συκοφαντήσουν και το λαϊκό κίνημα. Αυτός είναι ο σκοπός τους για να φοβίσουν τον κόσμο. Αυτό κάνουν κάθε φορά και αυτό το κάνουν κάτω από τη μύτη και την πολιτική ανοχή, όχι τη δική μας αλλά των κυβερνήσεών σας».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένες πολιτικές ευθύνες θέτοντας το ερώτημα: «Τόσες μέρες ποιος προετοίμασε αυτό το κλίμα; Εσείς δε μιλάγατε για εμφύλιο; Εδώ η τηλεόραση θυμήθηκε ξεχασμένα έργα, ψυχροπολεμικά, που δε θυμάται κανένας. Εμφύλιος, καταστροφή... Να ένα δείγμα. Να πώς δένουν πολιτικά αυτά τα πράγματα. Να το δείγμα "τι θα γίνει αν δεν ψηφίσουμε τη δανειακή σύμβαση". Αυτές είναι οι ευθύνες. Και είναι δικές σας εξ ολοκλήρου». Κατέληξε λέγοντας πως «τα ψέματα τέλειωσαν γιατί τώρα το πήρε χαμπάρι και ο κόσμος. Δεν περνάει το ότι τα σπάνε οι κομμουνιστές και όλοι οι υπόλοιποι που θέλουν να φέρουν αναταραχή. Τα πήρε χαμπάρι ο κόσμος. Τα αντιλαμβάνεται. Βγείτε έξω και μιλήστε μαζί του να δείτε τι θα σας πει. Είναι εξοργισμένος γιατί ξέρει ότι αυτά καλύπτονται».

Συνεχίζουν να κάνουν τους ανήξερους

Η κυβέρνηση συνεχίζει να δηλώνει ...άγνοια για την κατάληψη της Νομικής και τα όσα συνέβησαν την Κυριακή, επιμένοντας να «πετά» την ευθύνη στο πανεπιστήμιο Αθήνας. Χτες, η υπουργός Παιδείας, Α. Διαμαντοπούλου, σε συνέντευξη της στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ υποστήριξε πως υπάρχουν «κολοσσιαίες ευθύνες των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου Αθηνών σχετικά με την κατάληψη της Νομικής».

Μάλιστα, ισχυρίστηκε πως ο πρύτανης «έκανε συμφωνία και έδωσε τη Νομική από την Πέμπτη μέχρι τη Δευτέρα». Ο πρύτανης, Θ. Πελεγρίνης, με ανακοίνωσή του απάντησε πως τα παραπάνω είναι «απολύτως ψευδή και συκοφαντικά», ενώ «την προκαλεί να αποδείξει την "αλήθεια" των ψευδών ισχυρισμών της άμεσα, δημόσια και ενώπιον της Δικαιοσύνης». Προσθέτει πως το θέμα θα τεθεί σήμερα στη Σύγκλητο και τη σύνοδο πρυτάνεων, ενώ κάνει λόγο για «μικροπολιτική ενόψει των επικείμενων εθνικών εκλογών».



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ