Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 14 Οχτώβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11087

Η πολιτική εξαθλίωσης του λαού «σκοτώνει». Παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο νηστικά

Εκπαιδευτικοί και γονείς καταγγέλλουν περιπτώσεις παιδιών που πηγαίνουν στο σχολείο νηστικά, που φτάνουν να τρώνε ακόμα και από τα σκουπίδια, που αρρωσταίνουν και δεν έχουν χρήματα για γιατρό και θεραπεία.


ΣΕΛ.  17

Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας
  • Ριζική ανατροπή του συσχετισμού των δυνάμεων υπέρ του ΚΚΕ.
  • Εργατική - λαϊκή οργάνωση και συμμαχία παντού.
  • Λύση υπάρχει για το λαό με εργατική - λαϊκή εξουσία και αποδέσμευση από την ΕΕ - διαγραφή του χρέους.

Για να εμποδιστούν τα βάρβαρα μέτρα, για να έρθει πιο κοντά η ώρα της ανατροπής, της λαϊκής νίκης, χρειάζεται τώρα σε κάθε τόπο δουλειάς, κλάδο και συνοικία να ορθωθεί ισχυρό το εργατικό - λαϊκό κίνημα, να διαμορφωθεί ένα παλλαϊκό μέτωπο που να θέτει εδώ και τώρα:

  • Τέλος στις θυσίες για την κρίση και την κερδοφορία της πλουτοκρατίας.
  • Κάτω η κυβέρνηση, κάτω τα κόμματα που θυσιάζουν το λαό για να σωθεί το κεφάλαιο και η Ευρωπαϊκή Ενωση.
  • Σύγχρονα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα. Να ανήκει στην εργατική τάξη και στο λαό ο πλούτος που παράγουν.
  • Είναι μεγάλη παγίδα ότι λύση υπέρ του λαού μπορεί να δώσουν διάφορες κυβερνήσεις όπως κι αν ονομάζονται, «οικουμενικές», «κεντροαριστερές», «πατριωτικές» ή «αριστερές».

ΣΕΛ.  3

MotionTeam

19-20 Οκτώβρη όλοι στη 48ωρη απεργία με το ΠΑΜΕ

Στις 19 και 20 Οκτώβρη, για 48 ώρες, όλοι ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ. Κανείς στη δουλειά. Ολοι με τις σημαίες του ΠΑΜΕ, στα πανό των συνδικάτων μας, δίνουμε συντριπτική απάντηση στην πρωτόγνωρη αντεργατική και αντιλαϊκή επίθεση που έχει εξαπολύσει το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης, τρόικας και πλουτοκρατίας.


ΣΕΛ.  7  -  9

Αντίσταση ανατροπή

Απειλεί και εκβιάζει η κυβέρνηση τους εργαζόμενους, προκειμένου να επιβάλει το πολυνομοσχέδιο, που καταργεί Συλλογικές Συμβάσεις, ετοιμάζει μισθούς εξαθλίωσης, απολύει εργαζόμενους στο Δημόσιο, στο όνομα της σωτηρίας από τη χρεοκοπία - τη χρεοκοπία του κεφαλαίου. Οι λόγοι «εθνικής ασφαλείας» που επικαλείται, είναι η ασφάλεια του κεφαλαίου, όταν όχι μόνο έχουν χρεοκοπήσει το λαό, αλλά τον εξαθλιώνουν. Ο λαός πρέπει να απορρίψει και να αγωνιστεί να ανατρέψει την πολιτική κυβέρνησης - τρόικας - αστικών κομμάτων, που τον πτωχεύει, στο όνομα να μην πτωχεύσει η χώρα... Λύση υπάρχει, αλλά δεν μπορεί να δοθεί στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος και της διαπραγμάτευσης στην ΕΕ. Δεν μπορεί να συνυπάρξει φιλολαϊκή πολιτική με την πολιτική ενίσχυσης της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Ο λαός πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η διέξοδος σε όφελός του ξεκινά από την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, για την κοινωνικοποίησή τους, την αποδέσμευση από την ΕΕ και τη διαγραφή του χρέους, ώστε να οργανωθεί η κοινωνία και η οικονομία με βάση τις ανάγκες του και όχι με βάση το κέρδος.



ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Διεκδικούν μέτρα προστασίας για ανέργους

ΣΕΛ.  14
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Νέες αντιλαϊκές προσθήκες

ΣΕΛ.  21
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Κλαδεύουν» τις κλαδικές συμβάσεις

ΣΕΛ.  7
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
Να μην υποκύψουν στις κυβερνητικές απειλές

ΣΕΛ.  15
Ελληνικά μαχητικά μετασταθμεύουν στο Ισραήλ

ΣΕΛ.  6
ΚΚΕ
Να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί

Το ΚΚΕ χαιρετίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη ΔΕΗ για να εμποδίσουν την αποστολή των χαρατσιών. Καλεί όλους τους εργαζόμενους να κλιμακώσουν τη δράση παρεμπόδισής τους σε όλους τους χώρους. Να μην αφήσουμε την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της σε χλωρό κλαρί.


ΣΕΛ.  14

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ