Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2011 - αριθ. φύλλου: 10894

ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ
Εφιαλτικό σχέδιο αμάθειας και εκμετάλλευσης

Η μόρφωση υποβαθμίζεται σε ένα μάτσο δεξιότητες, για εργαζόμενους πιο ευέλικτους, πιο φθηνούς, που θα υποτάσσονται πιο εύκολα στην πιο άγρια εκμετάλλευση. Και το κόστος θα βαραίνει τους διά βίου καταρτιζόμενους.


ΣΕΛ.  17
ΚΑΛΠΙΚΟΣ ΚΑΥΓΑΣ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Εμπορεύονται τη δημόσια γη και περιουσία

ΚΚΕ: Ο λαός πρέπει να τους απαντήσει «Δεν σας επιτρέπω, σας εγκαταλείπω». Να περάσει στη γραμμή της οργανωμένης λαϊκής ανυπακοής και αντεπίθεσης για την ανατροπή της πολιτικής τους.


ΣΕΛ.  6   -   8

ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ και τσάκισμα του κινήματος

ΚΚΕ: Απολύτως δικαιολογημένη η ικανοποίηση του εκπροσώπου των τραπεζιτών για τα αποτελέσματα του κυβερνητικού έργου, εφόσον θα πάρουν 30 δισ. επιπλέον των 68 που έχουν ήδη εισπράξει απ' τις κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ανεβάζοντας το χρέος που με απύθμενο θράσος ζητούν να πληρώσει ο λαός

Νέα σαρωτικά μέτρα σε βάρος των ευρωπαϊκών λαών, στα Εργασιακά, στην Κοινωνική Ασφάλιση και στην Υγεία, για τη μείωση των δημοσίων δαπανών και την αύξηση της έμμεσης φορολογίας, αποφάσισαν ΕΚΟΦΙΝ και Γιούρογκρουπ. Την ίδια ώρα, νομοθετική κατοχύρωση για εφαρμογή των χωρίς ημερομηνία λήξης αντεργατικών, αντιλαϊκών αλλαγών που εξαθλιώνουν το λαό, απαιτεί η Εκθεση του Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδας, σημειώνοντας ότι οι βάρβαρες αναδιαρθρώσεις «δεν επιβάλλονται από το μνημόνιο, αλλά αποτελούν μέρος μιας μεγάλης πορείας ανασυγκρότησης και που σήμερα βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή», δηλαδή για έξοδο από την κρίση σε όφελος του κεφαλαίου και για την ανταγωνιστικότητα, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ. Η Τράπεζα Ελλάδας απαιτεί και τσάκισμα του λαϊκού κινήματος τονίζοντας ότι πρέπει «να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα φαινόμενα άρνησης, ανυπακοής και ανομίας».


ΣΕΛ.  7,   23

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δράση για την ανεργία σε όλη τη χώρα

Η ανάδειξη των πραγματικών ενόχων για την ανεργία και η πραγματική διέξοδος βρέθηκαν στο επίκεντρο της πανελλαδικής δράσης της ΚΝΕ για την ανεργία. Από άκρη σε άκρη στη χώρα, πραγματοποίησαν χτες εξορμήσεις σε γραφεία του ΟΑΕΔ και πικετοφορίες σε στέκια νεολαίας και γειτονιές.


ΣΕΛ.  21

Στάχτη στα μάτια

Συνεχίζονται το αποπροσανατολιστικό προπαγανδιστικό παιχνίδι σε βάρος του λαού σχετικά με τη συμφωνία κυβέρνησης - τρόικας και η σικέ αντιπαράθεση των άλλων αστικών κομμάτων και ΜΜΕ με την κυβέρνηση. Συνέχεια έδωσε η δήλωση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, που ανακοίνωσε ότι «η κυβέρνηση θα αναλάβει εντός των ημερών νομοθετική πρωτοβουλία για να μην υπάρχει η δυνατότητα πώλησης ή μεταβίβασης δημόσιας γης», εμπαίζοντας το λαό, αφού στις 15 Δεκέμβρη 2010 συνεδρίασε η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων και, όπως ανακοινώθηκε, αποφάσισε να βγουν κατά προτεραιότητα «στο σφυρί» 14 ακίνητα του Δημοσίου. Βεβαίως, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ξεπουλήσει τράπεζες, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, συχνότητες, λιμάνια, αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομους, σιδηρόδρομους, μεταλλεύματα, δίκτυα ύδρευσης, αμυντικές βιομηχανίες... Γι' αυτό και οι κοκορομαχίες μεταξύ κυβέρνησης - ΝΔ δεν πρέπει να κρύψουν από το λαό τον ουσιαστικό λόγο της συμφωνίας με την τρόικα. Γι' αυτούς η κρίση είναι ευκαιρία, εκτός από το ξεθεμελίωμα των εργατικών λαϊκών κατακτήσεων, να ξεπουληθούν η δημόσια περιουσία και οι υποδομές στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Αυτό εννοούν όταν λένε «αξιοποίηση». Στάχτη στα μάτια και η νομοθετική πρωτοβουλία. Τα λαϊκά στρώματα έχουν χρέος και ευθύνη να σταματήσουν να ανέχονται και τον εμπαιγμό και τη ληστεία. Οργανωμένη λαϊκή ανυπακοή και αντεπίθεση για την ανατροπή της πολιτικής τους.



ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
Διεκδικούν το δικαίωμα στη δουλειά

ΣΕΛ.  12
ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Πακτωλός χρημάτων για χειραγώγηση

ΣΕΛ.  26
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Απολύει 800 εργαζόμενους

ΣΕΛ.  26
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Εφαρμογή της Οδηγίας Μπολκεστάιν

ΣΕΛ.  9
ΠΑΜΕ
Καταγγέλλει τα αστικά ΜΜΕ

Οι ιδιοκτήτες των καναλιών και των εφημερίδων, μεγαλοκατασκευαστές, εφοπλιστές, τραπεζίτες έχουν στην κυριολεξία θάψει τη δράση του ΠΑΜΕ και προπαγανδίζουν τα συνεταιράκια τους, την ηγεσία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα να δυναμώσουν την επαφή τους με την εργατική τάξη μέσα από συσκέψεις, συγκεντρώσεις, συζητήσεις, άνθρωπο τον άνθρωπο, στους τόπους δουλειάς, επιτροπές, για την επιτυχία της απεργίας.


ΣΕΛ.  11
Νέα μηνύματα αλληλεγγύης στο ΠΑΜΕ

ΣΕΛ.  11
ΠΑΣΥ
Αγωνιστικό κάλεσμα στους κτηνοτρόφους

ΣΕΛ.  24  -  25

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ