Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 1 Μάρτη 2011 - αριθ. φύλλου: 10904

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ
Βάζουν στον πάγο τις κλαδικές συμβάσεις

ΚΚΕ: Σε κάθε εργασιακό χώρο πρέπει να σημάνει συναγερμός, οι εργαζόμενοι να ξεπεράσουν φόβους και αυταπάτες, να απομονώσουν τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές, τις δυνάμεις που υπηρετούν τη συναίνεση και την υποταγή.


ΣΕΛ.  15
ΛΙΒΥΗ
Σοβαροί κίνδυνοι ιμπεριαλιστικής επέμβασης

Σε στρατηγική αναδιάταξη των ναυτικών και εναέριων δυνάμεών τους γύρω από τη Λιβύη προχωρούν από χτες οι ΗΠΑ, με το Πεντάγωνο να μελετά «διάφορα σενάρια έκτακτης ανάγκης».


ΣΕΛ.  31

ΟΛΕΘΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ το «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας» της ΕΕ

ΚΚΕ: Ο λαός μπορεί να αντιμετωπίσει τον όλεθρο μόνο αν αρνηθεί να θυσιαστεί για την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία της πλουτοκρατίας και αντεπιτεθεί για λαϊκή εξουσία και αποδέσμευση από την ΕΕ

Μπροστά στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης στις 11 Μάρτη, ετοιμάζουν τα μέτρα και το χρονοδιάγραμμα του «Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας», με βαθιά αντιλαϊκό χαρακτήρα. Στο πλαίσιο αυτό έγινε χτες σύσκεψη με αξιωματούχους των 17 κρατών - μελών της Ευρωζώνης, όπου ο πρόεδρος της ΕΕ παρουσίασε τη σχετική πρόταση. Από τα σκληρά παζάρια που διεξάγονται μεταξύ των κυβερνήσεων της ΕΕ, ο λαός δεν πρέπει να περιμένει κανένα όφελος ή σωτηρία. Αφορούν αποκλειστικά το πώς θα μοιραστούν οι ζημιές και τα κέρδη ανάμεσα στα μονοπώλια. Το νέο «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας», που καταδικάζει τους λαούς στη φτώχεια και στην ανεργία, έχει τη συμφωνία όλων των κυβερνήσεων και των πολιτικών δυνάμεων της ΕΕ.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΝΕ
Πλημμύρισε παιδιά και χρώματα ο Περισσός

Πολύ μικροί αποδείχτηκαν οι χώροι του κτιρίου της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, για να χωρέσουν τους εκατοντάδες γονείς και παιδιά που συνέρρευσαν εκεί την περασμένη Κυριακή, στην αποκριάτικη γιορτή της ΚΝΕ για τα παιδιά.


ΣΕΛ.  21

Στον άλλο δρόμο

Κόμματα του ευρωμονόδρομου, μερίδα του αστικού Τύπου βάζουν ζήτημα παραίτησης του υπουργού Οικονομικών ή αλλαγής κυβέρνησης, λόγω επικαιροποιημένου μνημονίου που θυσιάζει όποιες ελάχιστες κατακτήσεις και δικαιώματα έχουν απομείνει. Οδηγεί τους εργαζόμενους στη φτώχεια, τους μικρούς ΕΒΕ στο κλείσιμο. Είναι πρόγραμμα υπέρ της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων, δηλαδή υπέρ της ενίσχυσής τους. Το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή υπογραφής του μνημονίου, προέβλεψε ότι αυτή η πολιτική δεν έχει τέρμα, ο λαός θα χρεοκοπήσει, και επιβεβαιώθηκε. Αυτή η άγρια επίθεση δε σταματά ούτε με παραιτήσεις υπουργών, ούτε με την εναλλαγή κομμάτων στην αστική διακυβέρνηση. Υπουργοί έχουν αλλάξει, αλλά η αντιδραστική πολιτική εφαρμόζεται (π.χ., Μ. Γιαννάκου και νόμος - πλαίσιο για τα ΑΕΙ, τότε που πανηγύρισε ο ΣΥΡΙΖΑ για νίκη του κινήματος με την παραίτησή της, αλλά ο νόμος πέρασε). Το ίδιο και με τα κόμματα στη διακυβέρνηση. Ο λαός έχει πείρα. Για να αντιμετωπίσει την άγρια επίθεση, πρέπει να απορρίψει τις στρατηγικές επιλογές ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ, να διεκδικήσει το δικό του δρόμο ανάπτυξης, με τη λαϊκή εξουσία. Γι' αυτό το σκοπό αξίζει κάθε θυσία.



«Εφυγε» η Μίνα Γιάννου

ΣΕΛ.  9
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αντιλαϊκό τσεκούρι 25 δισ. ευρώ!

ΣΕΛ.  25
ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
Ρεκόρ η τιμή της αμόλυβδης

ΣΕΛ.  26
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ
Οξύνεται το πρόβλημα

ΣΕΛ.  22
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΙ ΠΕΙΝΑΣ
Σε κρίσιμη κατάσταση

ΣΕΛ.  16
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΑΦΕ ΓΙΑ ΤΑ 68 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΝ
Διαχρονική ανάγκη η μελέτη της Ιστορίας του ΚΚΕ

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και κομμουνιστικής αισιοδοξίας για τους αγώνες που έρχονται, η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ (ΠΕΑΦΕ) τίμησε την περασμένη Κυριακή τα 68 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον μεγάλο Κομμουνιστή Νίκο Πλουμπίδη. Στην εκδήλωση μίλησαν η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο Γιώργος Μαργαρίτης, ιστορικός - καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


ΣΕΛ.  10  -  12

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ