Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 25 Απρίλη 2009 - αριθ. φύλλου: 10355

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΚΟΜΙΣΙΟΝ - ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Οριστικοποιούν τις ανατροπές στο χρόνο εργασίας

Την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη η τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης που «κλείνει» το ζήτημα.


ΣΕΛ.  11
ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2009
Να φτάσει παντού το μήνυμα του ξεσηκωμού

Πολύμορφες πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις από τα ταξικά συνδικάτα, καθώς εντείνεται η προετοιμασία της κορυφαίας απεργίας.


ΣΕΛ.  12   -   13

Την καρκινογόνα ΚΑΥΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ προωθεί η ΕΕ στην Ελλάδα

Ο «Ρ» αποκαλύπτει σχετικό έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τους υπουργούς Οικονομίας, Εσωτερικών, ΠΕΧΩΔΕ και τον πρόεδρο της αρμόδιας διυπουργικής επιτροπής

Την κατασκευή εργοστασίων καύσης απορριμμάτων, επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την κυβέρνηση. Για να προσπεραστούν οι όποιες αντιδράσεις κατοίκων και φορέων προτρέπει να παρθούν ακόμα και κατασταλτικά μέτρα για να ολοκληρωθούν αυτά τα έργα, απειλώντας με διακοπή κοινοτικών πόρων για τη διαχείριση απορριμμάτων και παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Το έγγραφο, που υπογράφουν ο Ντ. Αχνερ, γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ και ο Καρλ Φάλκεμπεργκ γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, το απευθύνουν στο μόνιμο αντιπρόσωπο της Ελλάδας στην ΕΕ, Β. Κασκαρέλλη, ενώ κοινοποιούν και στους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαθανασίου, Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης Πρ. Παυλόπουλο, ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά και στον πρόεδρο της διυπουργικής επιτροπής για τη διαχείριση των απορριμμάτων υφυπουργό Εσωτερικών Θ. Νάκο. Η δήθεν φιλοπεριβαλλοντική ΕΕ, αφού «βάφτισε» την καρκινογόνα και πανάκριβη καύση σύμμεικτων στερεών αποβλήτων σε μέθοδο ενεργειακής αξιοποίησης, τώρα διαμορφώνει συνθήκες επιβολής της στη χώρα μας, με πρώτη την Περιφέρεια Αττικής.


ΣΕΛ.  15

Η ΑΝΤΙΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ
Ποτέ τους δε λυγίσαν οι κομμουνιστές...

Πλημμύρισε κυριολεκτικά η αίθουσα συνεδρίων της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό χτες βράδυ, καθώς η προσέλευση στην εκδήλωση με θέμα: «Η δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη δικτατορία και η συμβολή του στην οργάνωση του λαού», που διοργάνωσε η ΚΟΑ και η ΚΝΕ, ήταν αθρόα. Εκατοντάδες μέλη και φίλοι του Κόμματος και κυρίως της ΚΝΕ, νέα παιδιά, κατέκλυσαν όλους τους χώρους της αίθουσας και παρακολούθησαν, πολλοί ακόμα και όρθιοι, με αμείωτο ενδιαφέρον την εκδήλωση.


ΣΕΛ.  6  -  7

Η Αλ. Παπαρήγα αύριο στο MEGA

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα συζητήσει για τις πολιτικές εξελίξεις με τους Ι. Χασαπόπουλο και Μ. Αναγνωστάκη, αύριο Κυριακή, στις 8.30 το πρωί, στην εκπομπή «MΕGA Σαββατοκύριακο».



ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Κατάκτηση που «μετράει» για όλη την εργατική τάξη

ΣΕΛ.  18
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
Αποπροσανατολισμός και συνέπεια στον ταξικό τους ρόλο

ΣΕΛ.  14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Ξεχωριστή η σημασία του αγώνα τους

ΣΕΛ.  18

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ