Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 28 Οχτώβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11098

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΗ
Οργανωμένος ο λαός είναι πανίσχυρος και ικανός να νικήσει

Το ΚΚΕ και πάλι σαλπίζει κάλεσμα λαϊκής συμμαχίας και αντεπίθεσης. Ο θανάσιμος εχθρός για το λαό είναι τα μονοπώλια, η εξουσία τους, τα κόμματα και οι οργανισμοί που τους υπηρετούν. Πατριωτισμός για τους εργαζόμενους είναι να σωθεί ο λαός, όχι τα μονοπώλια, η ΕΕ και ο ξεπερασμένος καπιταλισμός.


ΣΕΛ.  3

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ στη σφαγή του λαού από το «κούρεμα» του χρέους

Το ζήτημα είναι: Εξουσία των μονοπωλίων με όποια μορφή κι αν πάρει αυτή ή ανατροπή αυτής της εξουσίας.

  • Στις δύο Συνόδους Κορυφής της ΕΕ, Κυριακή και Τετάρτη, αποφασίστηκαν η αναθεώρηση του Συμφώνου του Ευρώ, η οικονομική διακυβέρνηση, οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί, δηλαδή μια νέα σφοδρή επίθεση σε βάρος του βιοτικού επιπέδου, των μισθών, των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των λαών και της Ελλάδας και όλης της Ευρώπης.
  • Αποφασίστηκε η πτώχευση της Ελλάδας, που θα δημιουργήσει πιο ισχυρά μονοπώλια σε Ελλάδα και Ευρώπη και θα γίνονται πιο επικίνδυνα τα κόμματά τους, πιο επικίνδυνη, αυταρχική και κατασταλτική η διακυβέρνηση είτε από κυβερνήσεις συνεργασίας είτε από μονοκομματικές.
  • Η Ευρωζώνη θα βρεθεί σε πιο βαθιά κρίση που έχει σχέση με την υπερσυσσώρευση κεφαλαίου, αυτή έφερε τα χρέη και τα ελλείμματα και βεβαίως τα νέα αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα. Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια, για να έχει την άμεση ετοιμότητα της αντεπίθεσης.
  • Η καπιταλιστική Ελλάδα, είναι ενσωματωμένη στο ιμπεριαλιστικό σύστημα και ιστορικά και σήμερα, η αστική τάξη εκχωρεί κυριαρχικά δικαιώματα. Λαϊκή κυριαρχία σημαίνει ο λαός να έχει στην ιδιοκτησία του τον πλούτο της χώρας.

ΣΕΛ.  6  -  7

7ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ - ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ - ΔΕΡΜΑΤΟΣ
Διακήρυξη των ταξικών δυνάμεων της Ομοσπονδίας

Την ανάγκη οι εργάτες και οι εργάτριες του κλάδου να δώσουν σκληρό αγώνα ενάντια στην εργοδοτική επιθετικότητα, με Επιτροπές Αγώνα και συστράτευση στα κλαδικά συνδικάτα, επισημαίνει η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος με την Προγραμματική Διακήρυξή της.


ΣΕΛ.  16

Πάλη για ανατροπή

Η απόφαση για το «κούρεμα» του χρέους σημαίνει πτώχευση της Ελλάδας, ελεγχόμενη, που μπορεί να εξελιχθεί σε ανεξέλεγκτη. Η Ευρωζώνη θα βρεθεί σε πιο βαθιά οικονομική κρίση. Η απόφαση της Συνόδου Κορυφής είναι ένας συμβιβασμός ανάμεσα στα διάφορα κράτη της ΕΕ και στη διεθνή ένωση των τραπεζών, που δεν πρόκειται να λύσει ούτε το θέμα της κρίσης, ούτε το θέμα της ανάπτυξης. Θα υπάρξει επιβράδυνση των καπιταλιστικών οικονομιών της Ευρωζώνης και θα συνεχιστεί ο φαύλος κύκλος της οικονομικής κρίσης, που θα είναι ακόμη πιο βαθιά, ενώ θα ενταθεί η ανισόμετρη ανάπτυξη, θα γίνεται ακόμα μεγαλύτερη η απόκλιση μέσα στην ΕΕ και ιδιαίτερα στην Ευρωζώνη. Ολα αυτά συνεπάγονται ατέλειωτα μέτρα συντριβής της ζωής της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Οι αστοί ανιχνεύουν αλλαγές στο πολιτικό σύστημα για χειραγώγηση, υποταγή του λαού στη συντριβή του, με κυβερνήσεις είτε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, είτε «εθνικής συνεννόησης», είτε άλλα σχήματα συνεργασίας. Ο λαός να μην εμπλακεί μέσα σε αντιπαραθέσεις του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ ή ανάμεσα σε αντιπαραθέσεις «κεντροαριστερά - κεντροδεξιά», «προοδευτικές αριστερές δυνάμεις», όπως προβάλλουν οι δήθεν φίλοι του, του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα η πάλη για εφ' όλης της ύλης σύγκρουση με την εξουσία των μονοπωλίων και τα κόμματά τους, η πάλη για ανατροπή αυτής της εξουσίας, η πάλη για λαϊκή εξουσία - λαϊκή οικονομία αντικειμενικά είναι περισσότερο ώριμη από ποτέ.



ΠΑΙΔΟΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ
Στο κλείσιμο οδήγησε η διαχρονική υποβάθμιση

ΣΕΛ.  17
ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Τραγωδία για τα φτωχά λαϊκά στρώματα

ΣΕΛ.  32
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Να μην κλείσουν οι παιδικοί σταθμοί

ΣΕΛ.  15
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Νέα προνόμια στους εφοπλιστές

ΣΕΛ.  14

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ