ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 28 Οχτώβρη 2011
Σελ. /32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Παρέμβαση για να μην κλείσουν οι παιδικοί σταθμοί

Από κινητοποίηση της Λαϊκής Επιτροπής
Από κινητοποίηση της Λαϊκής Επιτροπής
Παρέμβαση στο Δήμο έκανε χτες το πρωί η Λαϊκή Επιτροπή Περάματος, απαιτώντας να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός της πόλης, τα παιδιά να σιτίζονται κανονικά, να καταργηθούν τώρα όλα τα τροφεία.

Την παρέμβαση προκάλεσε το γεγονός ότι από τη Δευτέρα, 31 Οκτώβρη, οι παιδικοί σταθμοί δε θα μπορούν να παρέχουν στα παιδιά φαγητό, επειδή τα τρόφιμα έχουν εξαντληθεί. Δε θα μπορούν, επίσης, να τηρηθούν ούτε οι στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και καθαριότητας, αφού εξαντλούνται και όλα τα σχετικά είδη (απορρυπαντικά, χαρτί τουαλέτας κ.λπ.), ενώ η διευθύντρια των παιδικών σταθμών έχει προειδοποιήσει με προχτεσινό της έγγραφο το Δήμο, ότι «εντός των ημερών η παραμονή των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς θα είναι αδύνατη».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Γ. Ζουμπούλης εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, ανέφερε ότι θα δοθούν 10.000 ευρώ για την τροφοδοσία των παιδικών σταθμών που θα φτάσουν μόνο για ένα μήνα, ωστόσο παραδέχτηκε ότι η λύση είναι πρόσκαιρη και δεν μπορεί να εξασφαλιστεί η κανονική λειτουργία των παιδικών σταθμών. Αλλωστε, να σημειωθεί ότι στο τέλος του Νοέμβρη θα μείνουν και χωρίς προσωπικό, αφού λήγουν οι συμβάσεις εργαζομένων.

Από τη Λαϊκή Επιτροπή έγινε καθαρό ότι η εξέλιξη στους παιδικούς σταθμούς της πόλης απορρέει από τη βάρβαρη αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, την οποία εφαρμόζει με ευλάβεια η δημοτική αρχή του Δήμου Περάματος. Ενώ, όπως αναφέρθηκε από τους εκπροσώπους της, η δράση της Επιτροπής θα ενταθεί, προκειμένου να απευθύνει στο λαό της πόλης το κάλεσμα του αγωνιστικού ξεσηκωμού, για να αποτρέψει το κλείσιμο των παιδικών σταθμών, για την οργάνωση της πάλης που θα έχει στόχο την ανατροπή συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής και των εκπροσώπων της.

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΑ ΚΙΟΥΡΚΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
Οργανωμένα απέτρεψαν κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων

Οι δικαστικοί κλητήρες με αστυνομικούς που πήγαν να κατασχέσουν αυτοκίνητα γυναίκας στα Κιούρκα για να την υποχρεώσουν να πληρώσει 10.000 (!) ευρώ (πρόστιμα για απλήρωτες διελεύσεις από διόδια) αποχώρησαν ύστερα από δυναμική παρέμβαση

Από κινητοποίηση ενάντια στα διόδια
Από κινητοποίηση ενάντια στα διόδια
Με κατασχέσεις περιουσιών απειλούν και τρομοκρατούν τους κατοίκους της Βορειοανατολικής Αττικής, που αρνούνται να πληρώσουν τα ληστρικά διόδια, οι μεγαλοεργολάβοι της «Νέα Οδός ΑΕ», έχοντας και τη συνδρομή και των μηχανισμών της κυβέρνησης.

Το πρώτο κρούσμα τρομοκρατίας εξελίχθηκε χτες το πρωί όταν τρεις δικαστικοί κλητήρες με τη συνδρομή της αστυνομίας επιδίωξαν να κατασχέσουν δύο αυτοκίνητα της Σοφίας Κοροβέση, η οποία κατοικεί στις Αφίδνες (Κιούρκα) για να την υποχρεώσουν να πληρώσει 10.600 ευρώ που αφορούν πρόστιμα για απλήρωτες διελεύσεις από τα διόδια.

Η κατάσχεση εμποδίστηκε από τη μαζική και μαχητική αντίδραση κατοίκων και φορέων της περιοχής, οι οποίοι όταν ενημερώθηκαν για την κίνηση αυτή βρέθηκαν στο πλευρό της κατοίκου και ανάγκασαν τους δικαστικούς επιμελητές να αποχωρήσουν μαζί με τον εκπρόσωπο της εταιρείας, ο οποίος απείλησε με νέες μηνύσεις...

Η Σ. Κοροβέση εργάζεται στην Αθήνα και μετακινείται καθημερινά διερχόμενη από τα διόδια, τα οποία σταμάτησε να πληρώνει όταν επιβλήθηκαν οι ληστρικές τιμές. Ετσι, τον περασμένο Φλεβάρη η εταιρεία της απέστειλε εξώδικο στο οποίο, υπολογίζοντας με δικό της τρόπο ότι είχε κάνει 279 διελεύσεις χωρίς να πληρώσει, την καλούσε να πληρώσει 530 ευρώ. Κάτι που φυσικά αρνήθηκε και τον Ιούλη της στάλθηκε εντολή πληρωμής με την επιβολή προστίμου ίσου με το 20πλάσιο της αρχικής τιμής, δηλαδή 10. 600 ευρώ. Η κάτοικος προσέφυγε στα δικαστήρια και την περασμένη Δευτέρα πέτυχε την αναστολή πληρωμής τουλάχιστον για ένα μήνα, ενώ να σημειωθεί, ότι έχει οριστεί δίκη για το Μάρτη του 2013. Παρά το γεγονός αυτό, χτες το πρωί εμφανίστηκαν στο σπίτι της οι δικαστικοί κλητήρες μαζί με εκπρόσωπο της εταιρείας επιχειρώντας να κατασχέσουν τα δύο αυτοκίνητα της οικογένειας.

Η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι μεμονωμένη, καθώς όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής, έχουν σταλθεί τουλάχιστον ακόμα 20 παρόμοια εξώδικα και αναμένονται και άλλα. Οπως διαμηνύουν όμως, θα τους βρουν και πάλι ενωμένους και θα εμποδίσουν μαζικά στην πράξη οποιαδήποτε κατάσχεση επιχειρηθεί.

ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Δράση ενάντια στα χαράτσια

Ιδρυτική συνέλευση, για τη δημιουργία Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα, πραγματοποιήθηκε στη συνοικία Αμπελόκηποι Λάρισας, στην οποία, για τους στόχους και τη δράση της μίλησε ο Τ. Τσιαπλές, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου. Στη συνέλευση, συγκροτήθηκε Συντονιστική Επιτροπή. Πρώτος σταθμός στη δράση της Λαϊκής Επιτροπής αποτελεί η γενική συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Νοέμβρη με θέμα τη μη καταβολή των χαρατσιών.

Σε ανακοίνωση της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα Αμπελοκήπων, μεταξύ των άλλων, επισημαίνεται:

«Η ανάγκη να μην πληρώσουμε εμείς το χρέος της πλουτοκρατίας, να μην υποστούμε τις συνέπειες της κρίσης που δημιούργησαν αυτοί, μας οδήγησε στη δημιουργία της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα. Απέναντι στη δική τους συμμαχία, απαντάμε με τη δημιουργία της δικής μας οργανωμένης συμμαχίας. Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κόψει το ρεύμα από τους γείτονές μας που δεν μπορεί να πληρώσει το χαράτσι. Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να πάρει το σπίτι του συναδέλφου μας, επειδή δεν μπορεί να αποπληρώσει το δάνειο. Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με τις ζωές και το μέλλον των παιδιών μας. Απαιτούμε άμεση προστασία όλων των ανέργων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κάθε εργατική λαϊκή οικογένεια πρέπει να έχει δικαίωμα στη Δωρεάν Υγεία. Ολοι να πάρουμε θέση σε αυτήν την οργανωμένη συμμαχία.

  • Η οργάνωση της πάλης ενάντια στη χαρατσοεπιδρομή της κυβέρνησης, της ΕΕ, της τρόικας και όσων συμμαχούν μαζί τους, θα συζητηθεί σε σύσκεψη - συζήτηση της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα Φαρκαδόνας, που θα γίνει αύριο, Σάββατο, στις 7 μ.μ., στο Δημαρχείο.
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΙΚΑ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
Στο δρόμο μαζί με τους εργαζόμενους

Τη βάρβαρη επίθεση της κυβέρνησης στο σύνολο των δικαιωμάτων των συνταξιούχων και της εργατικής τάξης, καταγγέλλει με ψήφισμά του το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νίκαιας - Κορυδαλλού, όπως αυτό εγκρίθηκε στη γενική εκλογοαπολογιστική του συνέλευση. Το σωματείο υπογραμμίζει ότι αυτή η βάρβαρη πολιτική σπρώχνει τους συνταξιούχους, την εργατική τάξη στην οικονομική εξαθλίωση, στην εργασία χωρίς δικαιώματα, στη ζωή χωρίς δικαιώματα, για τη θωράκιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Γι' αυτό δηλώνουν ότι «οι συνταξιούχοι μέσα από τις γραμμές του ταξικού κινήματος και του ΠΑΜΕ θα δώσουν τη μάχη μαζί με την εργατική τάξη για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για μας, τα παιδιά και τα εγγόνια μας».

Σε «οργανωμένη άρνηση πληρωμής, η λαϊκή οικογένεια να μην πληρώσει τα χαράτσια για τα ακίνητα», καλεί με σχετική ανακοίνωσή του το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο. «Είναι ένα χαράτσι που εξοντώνει το λαό, στο όνομα "να μην πτωχεύσει η χώρα". Μόνο που ο λαός έχει ήδη πτωχεύσει και όλη αυτή η βάρβαρη πολιτική, τελικά, στόχο έχει τη διάσωση της κερδοφορίας της πλουτοκρατίας», υπογραμμίζει. Και επισημαίνει: «Σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά, με την πρωτοπόρα δράση του καθενός, υπάρχει η δυνατότητα να εκφράσουμε πολύμορφα την άρνηση και την ταξική αλληλεγγύη».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ