Παρασκευή 28 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ στη σφαγή του λαού από το «κούρεμα» του χρέους

Το ζήτημα είναι: Εξουσία των μονοπωλίων με όποια μορφή κι αν πάρει αυτή ή ανατροπή αυτής της εξουσίας.

  • Στις δύο Συνόδους Κορυφής της ΕΕ, Κυριακή και Τετάρτη, αποφασίστηκαν η αναθεώρηση του Συμφώνου του Ευρώ, η οικονομική διακυβέρνηση, οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί, δηλαδή μια νέα σφοδρή επίθεση σε βάρος του βιοτικού επιπέδου, των μισθών, των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των λαών και της Ελλάδας και όλης της Ευρώπης.
  • Αποφασίστηκε η πτώχευση της Ελλάδας, που θα δημιουργήσει πιο ισχυρά μονοπώλια σε Ελλάδα και Ευρώπη και θα γίνονται πιο επικίνδυνα τα κόμματά τους, πιο επικίνδυνη, αυταρχική και κατασταλτική η διακυβέρνηση είτε από κυβερνήσεις συνεργασίας είτε από μονοκομματικές.
  • Η Ευρωζώνη θα βρεθεί σε πιο βαθιά κρίση που έχει σχέση με την υπερσυσσώρευση κεφαλαίου, αυτή έφερε τα χρέη και τα ελλείμματα και βεβαίως τα νέα αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα. Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια, για να έχει την άμεση ετοιμότητα της αντεπίθεσης.
  • Η καπιταλιστική Ελλάδα, είναι ενσωματωμένη στο ιμπεριαλιστικό σύστημα και ιστορικά και σήμερα, η αστική τάξη εκχωρεί κυριαρχικά δικαιώματα. Λαϊκή κυριαρχία σημαίνει ο λαός να έχει στην ιδιοκτησία του τον πλούτο της χώρας.

ΣΕΛ.  6  -  7

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ