Σελ. /64
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 9 Ιούνη 2011 - αριθ. φύλλου: 10981

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Στις 15 ΙΟΥΝΗ κανείς στη δουλειά
  • Να γίνει μέρα αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή βαρβαρότητα και αρχή νέων αγώνων
  • Στην Ομόνοια στις 10 το πρωί η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα

ΣΕΛ.  11

ΦΡΑΓΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ των πρώην ΔΕΚΟ

Σήμερα η απεργία ενάντια στο τσουνάμι ιδιωτικοποιήσεων και στο σάρωμα των εργασιακών δικαιωμάτων

Η σημερινή απεργία να αποτελέσει βήμα κλιμάκωσης της πάλης, με στόχο ο πλούτος της χώρας να γίνει λαϊκή περιουσία, με την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, ιδιαίτερα σε κλάδους που αφορούν την ικανοποίηση βασικών αναγκών της λαϊκής οικογένειας, όπως η Ενέργεια, οι Μεταφορές, οι Τηλεπικοινωνίες, το Νερό κ.λπ. Απαραίτητος όρος είναι ο αγώνας να γίνει υπόθεση συνολικά της εργατικής τάξης, του λαού, με ταξικό συντονισμό και προσανατολισμό, η εγκατάλειψη ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και όλων των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, η συμπόρευση με το ΚΚΕ, για τη Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία. Οι εργαζόμενοι στις πρώην ΔΕΚΟ έχουν καθήκον να πάρουν διαζύγιο από τις συνδικαλιστικές δυνάμεις του συμβιβασμού και της ταξικής συνεργασίας και να συμπαραταχθούν με το ΠΑΜΕ, ενισχύοντας το ταξικό κίνημα για να ορθώσουν φραγμό στο τσουνάμι των αποκρατικοποιήσεων και στο σάρωμα των εργασιακών δικαιωμάτων.


ΣΕΛ.  3

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Κανένας να μη σκύψει το κεφάλι στα νέα βάρβαρα μέτρα

Κάλεσμα αγώνα και ξεσηκωμού προς όλους τους φοιτητές και σπουδαστές της χώρας για να μην περάσουν τα μέτρα - σφαγείο, απευθύνει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και τους καλεί στη γενική απεργία στις 15 Ιούνη με το ΠΑΜΕ.


ΣΕΛ.  15

Εξαπάτηση

Περίσσεψε η προπαγάνδα των αστικών ΜΜΕ για τους δήθεν διαφωνούντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση. Τα αστικά επιτελεία δουλεύουν καλά την τακτική που σπέρνει συγχύσεις, αποπροσανατολισμό στο λαό, με την εμφάνιση τάχα διαφωνούντων. Καλλιεργούν αυταπάτες, με στόχο την ανοχή, τη χειραγώγηση, τον εγκλωβισμό δυσαρεστημένων λαϊκών ανθρώπων που εγκαταλείπουν το ΠΑΣΟΚ αμφισβητώντας αυτή την πολιτική. Τέτοιες διαφωνίες προσφέρουν εκτόνωση, είναι άλλοθι. Γίνονται κάτω από τη λαϊκή πίεση, αλλά δε δίνουν καμιά ελπίδα ότι κάτι θετικό μπορεί να προκύψει. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το επιβεβαίωσε, λέγοντας ότι «δεν βγήκε προς τα έξω και δεν το είδαμε πουθενά ότι δεν υπήρχε καμία αμφιβολία και καμία αμφισβήτηση για το μεσοπρόθεσμο και για την ψήφισή του». Ηταν σαφές και από τις δημόσιες τοποθετήσεις των διαφωνούντων, είχε γίνει καθαρό και από τους «16», που με την επιστολή τους ζητούσαν σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας για να ενημερωθούν για τις αστοχίες στην εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής και όχι γιατί την αμφισβητούν. Οι δήθεν αγανακτισμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά του μνημονίου και οι δήθεν διαφωνούντες ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., που αξιώνουν επαναδιαπραγμάτευσή του για να γίνει καλύτερο, αφήνουν στο απυρόβλητο τους κύριους στόχους του, την ισοπέδωση μισθών, εργασιακών, ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, το ξεπούλημα δημόσιου πλούτου και επιχειρήσεων κλπ. Ο λαός να βγάλει σωστά συμπεράσματα. Τα άγρια μέτρα δεν έχουν τέλος. Να εγκαταλείψει ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Συμπόρευση με το ΚΚΕ, οργάνωση, ενιαία ταξική πάλη, ρήξη με την πολιτική και την εξουσία των μονοπωλίων.



ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ
Χωρίς πάτο η κατρακύλα τους

ΣΕΛ.  12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Διαδήλωσαν για την άδεια ακτινοπροστασίας

ΣΕΛ.  12
ΚΚΕ
Εμπαιγμός από τα κόμματα της πλουτοκρατίας

ΣΕΛ.  7
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Επικίνδυνη απόφαση για τις συγκεντρώσεις

ΣΕΛ.  9
ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΕΡΓΙΑ
Πάνω από 800.000 οι άνεργοι

Οι εκρηκτικές διαστάσεις της ανεργίας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη αποδεικνύουν ότι οι κυβερνήσεις και τα κόμματα της ΕΕ ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να την αντιμετωπίσουν, γιατί το καπιταλιστικό σύστημα που υπηρετούν τη γεννά από όλους τους πόρους. Το εργατικό λαϊκό κίνημα μπορεί να τους εξαναγκάσει να πάρουν μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους, δυναμώνοντας αποφασιστικά και οργανώνοντας την πάλη του, παλεύοντας ταυτόχρονα για την ανατροπή της πολιτικής τους, της κυριαρχίας και της εξουσίας των μονοπωλίων.


ΣΕΛ.  13
«ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ»
Επιταχύνεται η κατάθεση στη Βουλή

ΣΕΛ.  7
ΠΑΣΕΒΕ
Στις 15 του Ιούνη κλείνουμε τα μαγαζιά

ΣΕΛ.  17

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ