Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 19 Φλεβάρη 2011 - αριθ. φύλλου: 10897

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Κήρυξαν πόλεμο στα λαϊκά στρώματα

Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση κηρύσσει ανελέητο πόλεμο κυρίως στους αυτοαπασχολούμενους, στους μικρούς επιχειρηματίες και εμπόρους που δυσκολεύονται να επιβιώσουν.


ΣΕΛ.  3
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ερώτηση στην ΕΕ για τη μετανάστευση

Καταγγελία με Ερώτηση στο Συμβούλιο της ΕΕ, για την αντιμεταναστευτική πολιτική, τις τεράστιες ευθύνες της ΕΕ, των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για τον άμεσο κίνδυνο της ζωής και της υγείας των μεταναστών απεργών πείνας.


ΣΕΛ.  27

Φτηνά εισιτήρια κατάργηση των διοδίων

Το κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία στις 23 Φλεβάρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ έφτασε στα χέρια χιλιάδων εργαζομένων και νέων

Χτες, απ' άκρη σ' άκρη σε όλη τη χώρα, οι ταξικές δυνάμεις και οι αγωνιστικές συσπειρώσεις απάντησαν με οργανωμένη ανυπακοή στη ληστεία του λαϊκού εισοδήματος μέσα από τις αυξήσεις των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα χαράτσια των διοδίων. Καλούσαν τους εργαζόμενους να οργανωθούν στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές και να διεκδικήσουν:

    Δημόσια έργα λαϊκή περιουσία. Κατάργηση όλων των διοδίων, ελεύθερη κυκλοφορία στους αυτοκινητόδρομους. Συγκοινωνίες υπέρ του λαού. Οχι στη ληστεία και τα χαράτσια των αυξήσεων των εισιτηρίων.
  • Εργα και υποδομές, που πρέπει να αναλαμβάνει το κράτος, χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός, και με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος.
  • Δημόσιες, σύγχρονες, φτηνές και με δωρεάν χρονικές ζώνες για τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους φοιτητές, τους μαθητές, συγκοινωνίες.

ΣΕΛ.  8  -  10

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σε αυταρχικό κατήφορο η κυβέρνηση

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ και τη χρήση χημικών σε βάρος διαδηλωτών του ΠΑΜΕ, αγροτών, φοιτητών και γυναικών, που διαδήλωναν με την ευκαιρία της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Κομοτηνή.


ΣΕΛ.  6  -  7

Αγυρτεία «ΣΚΑΪ»

Η άθλια αστική δημοσιογραφία, που πασχίζει να χλευάσει τους εργατικούς αγώνες, δεν έχει σταματημό. Πρωτοπορία, το συγκρότημα του εφοπλιστή Αλαφούζου. Μόνο που ο κατήφορός τους είναι δίχως πάτο στις αντιΚΚΕ και αντιΠΑΜΕ χυδαιότητες. Το κατάντημά τους ξεπερνά και το όριο του γελοίου. Φαίνεται πως ταιριάζει στους δημοσιολόγους του εφοπλιστή, δημοσιολόγους των αστών, αυτός ο ρόλος. Ετσι, οι δημοσιογράφοι του «ΣΚΑΪ», Λυριτζής - Οικονόμου χτες, παρουσιάζοντας ρεπορτάζ από τις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ για το μπλοκάρισμα των ακυρωτικών μηχανημάτων εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, χρησιμοποίησαν διάφορα ευτελή σχόλια, όπως ότι οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ θέλουν να γίνουν «τηλεστάρ», δεν ενημέρωσαν παρά μόνο τον «902», έβαλαν «κουκούλες» στα ακυρωτικά: «Μήπως κρυώνουν;» και άλλα τέτοια, λες και οι εκπρόσωποι των ταξικών συνδικάτων είναι όμοιοί τους. Πρόκειται για δημοσιογραφική αγυρτεία, αν δεν ήταν κάτι χειρότερο. Ξαναλέμε, για το λαό, «Ριζοσπάστης» και «902», η δική του φωνή.



ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Σήμερα η κινητοποίηση των αγροτών

ΣΕΛ.  22
ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Χοντραίνει η διαδικασία συγχωνεύσεων

ΣΕΛ.  23
Νέα μηνύματα αλληλεγγύης στο ΠΑΜΕ

ΣΕΛ.  12  -  13
ΚΚΕ
Ξεσηκωμός για Ελληνικό λαϊκή περιουσία

ΣΕΛ.  15
«ΙΝΤΡΑΚΟΜ»
Μαζική εξόρμηση των ταξικών δυνάμεων

ΣΕΛ.  14
ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΣ
Δράση για τους μετανάστες απεργούς πείνας

ΣΕΛ.  27
ΚΚΕ
Αλληλεγγύη στον αγώνα των λαών

Το ΚΚΕ καταδικάζει την άγρια καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων στην Αλγερία, στη Λιβύη, στο Μπαχρέιν και την Υεμένη. Εκφράζει την αλληλεγγύη του και τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργατικών λαϊκών δυνάμεων που παλεύουν για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, για δημοκρατικές ελευθερίες. Είναι θύματα της αστικής τάξης της χώρας τους και των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που ανταγωνίζονται και παρεμβαίνουν για τα συμφέροντά τους.


ΣΕΛ.  17
ΠΑΜΕ
Εξετάσεις σε εφοπλιστές δίνει η κυβέρνηση

ΣΕΛ.  12  -  13

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ