Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 20 Ιούνη 2010 - αριθ. φύλλου: 10699

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΟΝΤΙΚΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να ξεμπλέξουμε με τις αυταπάτες στις γραμμές της εργατικής τάξης

Οι αγώνες αυτής της περιόδου πρέπει να έχουν ως κύριο περιεχόμενο και σκοπό την άνοδο της οργάνωσης της εργατικής τάξης και την προετοιμασία της για αποφασιστικούς αγώνες, σε δύο κύριες κατευθύνσεις, στενά δεμένες μεταξύ τους: Την απόκρουση της αγριότητας του κεφαλαίου, τη σύνδεση των αναφαίρετων δικαιωμάτων της με ενότητα και αγώνα για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.


ΣΕΛ.  3

ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ χωρίς σταματημό ως τις 23 Ιούνη

Ούτε λεπτό χαμένο μέχρι την Τετάρτη, μέρα της απεργίας. Κάνουμε ταμπούρια της μάχης για την επιτυχία της απεργίας τα εργοστάσια, τους τόπους δουλειάς, τις εργατογειτονιές

  • Κυβέρνηση - ΕΕ - κεφάλαιο, με την ολόπλευρη στήριξη του ΛΑ.Ο.Σ. και τη συναίνεση της ΝΔ, κάνουν ολοκληρωτικό πόλεμο στην εργατική τάξη. Καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις, μειώνουν δραστικά τους κατώτατους μισθούς, ειδικά στους νέους εργαζόμενους, επεκτείνουν τη μαθητεία ρίχνοντας στο σκλαβοπάζαρο των επιχειρηματιών τα παιδιά. Καταργούν τις συντάξεις δίνοντας προνοιακά επιδόματα, αυξάνουν το χρόνο δουλειάς ως το θάνατο, ξεθεμελιώνουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Να σταματήσουμε το έγκλημα. Μπορούμε. Ξεσηκωμός στην απεργία με το ΠΑΜΕ. Νεκρώνοντας τους τόπους δουλειάς, βουλιάζοντας δρόμους και πλατείες στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Να δείξουμε, η λαϊκή πλειοψηφία της κοινωνίας, την ανεξάντλητη δύναμή μας βάζοντας εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, διεκδικώντας τα σύγχρονα δικαιώματά μας στη ζωή. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι έχουν χρέος για το σήμερα και το μέλλον τους.

ΣΕΛ.  6  -  8,   10  -  12

ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ
Αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά

Σήμερα αρχίζουν οι εκδηλώσεις του Μαθητικού Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη

Το πρόβλημα των ναρκωτικών στη νεολαία διογκώνεται και αγγίζει όλο και μικρότερες ηλικίες. Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας είναι ασυμβίβαστη με το πρόβλημα των ναρκωτικών. Καλεί τη νεολαία μακριά από ψεύτικους παραδείσους. «Ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις. Αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά». Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει η ΚΝΕ στη νεολαία με τα Μαθητικά Φεστιβάλ, που διοργανώνει αυτό το διάστημα στο πλαίσιο του 36ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» σε όλη τη χώρα.


ΣΕΛ.  16   -   17

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Συνέντευξη Τύπου για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου αύριο, Δευτέρα 21 του Ιούνη, στις 2.30 μ.μ., με θέμα: «Οι θέσεις και οι στόχοι του ΚΚΕ για τις περιφερειακές εκλογές. Η παρουσίαση των υποψηφίων που θα στηρίξει το ΚΚΕ στις Περιφέρειες». Η συνέντευξη θα δοθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΚΕ στην Ομόνοια (Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους 2).



ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
Στο απόσπασμα ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι

ΣΕΛ.  14   -   15
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Πανελλαδική σύσκεψη στην Αθήνα

ΣΕΛ.  19
ΚΑΤΙΝ
Οταν η Ιστορία πλαστογραφείται

ΣΕΛ.  20  -  21

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ