Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 22 Ιούνη 2010 - αριθ. φύλλου: 10700

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Να πάρουν όλοι τις ευθύνες τους για τις αντιλαϊκές ανατροπές

ΣΕΛ.  3

ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ την κυρίαρχη πολιτική και το μνημόνιο

Η ψήφος στις εθνικές εκλογές του 2009 τιμώρησε το λαό, τώρα ο λαός με την ψήφο του πρέπει να τιμωρήσει τους υπαίτιους. Η αποχή επίσης τιμώρησε το λαό, τώρα πρέπει ο λαός να τιμωρήσει με τη συμμετοχή και την ψήφο στήριξης στα ψηφοδέλτια συνεργασίας που θα στηρίξει το ΚΚΕ

  • Τα νέα όργανα που γέννησε ο «Καλλικράτης» είναι τοπικοί μηχανισμοί της εξουσίας των μονοπωλίων, που υπηρετεί τη συγκέντρωση κεφαλαίων και τη δίψα της κερδοφορίας των επιχειρηματιών. Στις φετινές εκλογές να παρθεί σοβαρά υπόψη ότι πάνω από το κεφάλι του λαού στέκει η δαμόκλειος σπάθη του μνημονίου, της πιο βάρβαρης συμφωνίας που έχει υπογραφεί ποτέ από ελληνική κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια.
  • Το αποτέλεσμα των εκλογών για τα τοπικά κρατικά διοικητικά όργανα πρέπει να αποτελέσει όπλο στον αγώνα του λαού για να δυσκολευθεί και να αποτραπεί η λήψη των σφαγιαστικών μέτρων που μετατρέπουν τη ζωή του εργαζόμενου, ιδιαίτερα των νέων ηλικιών, σε ένα σύγχρονο Νταχάου, να αποτελέσει όπλο καταδίκης της κυρίαρχης πολιτικής και του μνημονίου, να ανοίξει ο δρόμος της λαϊκής αντεπίθεσης ως τη λαϊκή νίκη.
  • Κριτήριο θετικής δυναμικής για τις πολιτικές εξελίξεις και τα λαϊκά δικαιώματα αποτελεί η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ, η συμπαράταξη και κοινή συμπόρευση με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ όλων εκείνων που καταλαβαίνουν ότι πρέπει να ενισχυθεί το αντίπαλο λαϊκό δέος, να αποφευχθούν τα χειρότερα. Να χάσουν αισθητά τα ψηφοδέλτια που θα στηρίξουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑ.Ο.Σ., να αποδοκιμαστούν εκείνοι που στο όνομα των τάχα ανανεωτικών πολιτικών τους θέσεων γεύτηκαν το μέλι της διοίκησης.

ΣΕΛ.  6  -  10

MotionTeam

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
  • Απεργιακές συγκεντρώσεις θα γίνουν σε 61 πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα
  • Στην Αθήνα στις 10 π.μ., στην Ομόνοια. Στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου. Στον Πειραιά στις 11 π.μ., στον ΗΣΑΠ

ΣΕΛ.  14  -  17

Ταξική αδιαλλαξία

Πάνω από το κεφάλι του λαού στέκει η δαμόκλειος σπάθη του μνημονίου, της πιο αδίστακτης αντεργατικής συμφωνίας που υπογράφτηκε ποτέ από ελληνική κυβέρνηση. Με τα μέτρα σε Εργασιακό και Ασφαλιστικό, μειώνονται για πρώτη φορά, απόλυτα, μισθοί και συντάξεις, γενικεύεται η παιδική εργασία, καθιερώνεται δουλειά ως το θάνατο, απελευθερώνονται οι απολύσεις, καταργούνται οι Συλλογικές Συμβάσεις. Ο δημόσιος τομέας Υγείας μετατρέπεται σε επιχείρηση, η Παιδεία γίνεται συνώνυμο της αμορφωσιάς. Στόχος, η δημιουργία πάμφθηνης εργατικής δύναμης, για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου. Μας πάνε σε συνθήκες Ινδίας - Κίνας. Είναι απάτη ότι γεμίζουν τα κρατικά ταμεία με το φτήνεμα του εργάτη. Τα μέτρα του μνημονίου δεν έχουν σχέση με ελλείμματα και χρέη. Κρίση και καταστροφή κεφαλαίου πάνε να αντιμετωπίσουν, καταστρέφοντας εργάτες. Είναι απάτη η άποψη των αστικών ΜΜΕ για αποφάσεις από τη Βουλή στο όνομα της δημοκρατίας και νομιμοποίησης των μέτρων. Παράνομα είναι όπως και αν αποφασιστούν γιατί είναι ταξικά υπέρ του κεφαλαίου, καρμανιόλα των εργατών. Θέλουν ισχυρό αστικό πολιτικό σύστημα για την εφαρμογή τους και τακτική που να χειραγωγεί. Αλλά η βαρβαρότητα δε συγκαλύπτεται. Η αυριανή απεργία να γίνει βήμα ωρίμανσης της ταξικής πάλης για καταδίκη της κυρίαρχης πολιτικής, του μνημονίου, ώστε να δώσει ώθηση στη λαϊκή αντεπίθεση ως τη λαϊκή νίκη. Που θα τσακίσει την αστική εξουσία, επιβάλλοντας τη λαϊκή.



19ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Στην Ακροναυπλία στις 10 και 11 Ιούλη

ΣΕΛ.  20
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Να ανατραπεί η βαρβαρότητα της παιδικής εργασίας

ΣΕΛ.  23
ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ
Αντιδραστικά μέτρα εναντίον εργαζόμενων γυναικών

ΣΕΛ.  17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ