Σάββατο 8 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Δεδομένη η πραγματικότητα που διαμόρφωσαν τα «μνημόνια»

Σε ανέξοδους λεονταρισμούς απέναντι στην τρόικα και το ίδιο ανέξοδες υποσχέσεις στο λαό επιδίδεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο βουλευτής του Γ. Σταθάκης σε συνέντευξή του χτες στο ΑΠΕ ισχυρίστηκε ότι «το μνημόνιο και η τρόικα τελειώνουν τη μέρα που θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση», γνωρίζοντας βεβαίως ότι ενδεχομένως να έχουν τελειώσει και νωρίτερα με την τυπική τους έκφραση. Αυτό που δεν αμφισβητεί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα μνημόνια διαρκείας που ισχύουν πλέον για όλα τα μέλη της ΕΕ, τις συντριπτικές για την εργατική τάξη αλλαγές που επέφερε το μνημόνιο ως εξειδίκευση της στρατηγικής της ΕΕ και οι οποίες θα συνεχίσουν να βαραίνουν στη ζωή του λαού με οποιαδήποτε κυβέρνηση.

Ουσιαστικά, νομιμοποιώντας πλήρως αυτήν την αφόρητη για το λαό πραγματικότητα, ο Γ. Σταθάκης συμπλήρωσε πως «το μοναδικό θέμα διαπραγμάτευσης με τους εταίρους είναι η δανειακή σύμβαση και η αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους». Αναγνωρίζει το χρέος ως ευθύνη του λαού και ταυτόχρονα, ικανοποιώντας την ανάγκη «ρευστότητας» του ντόπιου κεφαλαίου, αξιώνει «αναστολή πληρωμής τόκων μέχρις ότου επανέλθει η οικονομία σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης».

Ταυτόχρονα, ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί συστηματικά το άλλοθι της «καμένης γης», με τον Δ. Παπαδημούλη να δηλώνει χτες στον ρ/σ «Κόκκινο» ότι όποια συμφωνία υπογράψει η σημερινή κυβέρνηση θα δεσμεύει και την επόμενη. «Οι δανειστές μας, από τη μια δεν εμπιστεύονται τους εταίρους τους στην κυβέρνηση αλλά από την άλλη θέλουν να δέσουν τη χώρα και την επόμενη κυβέρνηση (...) Είναι αδιανόητο να δεσμευτεί η χώρα, και μάλιστα από μια κυβέρνηση που είναι πολιτικά στα τελευταία της», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για διαπραγματευτική ανεπάρκεια εγκάλεσε την κυβέρνηση ο Γ. Μπαλάφας, μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο «Real FM», κρύβοντας ότι τα συμφέροντα για τα οποία πραγματικά διαπραγματεύονται οι αστικές κυβερνήσεις στην ΕΕ είναι από χέρι εχθρικά προς αυτά του λαού. «Η ουσία κατά τη γνώμη μου είναι ότι δυστυχώς, όλα τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις ουσιαστικά δεν διαπραγματεύονται. Λένε για διαπραγμάτευση, η οποία είναι "μαϊμού"», ανέφερε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η κυβέρνηση είναι υπερήφανη που υπηρετεί το κεφάλαιο(2015-07-31 00:00:00.0)
Τα πολλά κεράσια και το μικρό καλάθι(2015-02-08 00:00:00.0)
Δεν διστάζουν πουθενά(2015-01-13 00:00:00.0)
Διεκδικώντας το χρίσμα της αστικής διαχείρισης(2014-11-29 00:00:00.0)
«Εναλλακτικό σχέδιο» η... κυβέρνηση με Καμμένο(2013-04-04 00:00:00.0)
Βλέπει «ασάφειες» στο κυβερνητικό πρόγραμμα(2012-06-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ