Σάββατο 8 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΒΕΛΓΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Εξω το ΝΑΤΟ από τα σχολεία»

Την προκλητική «προσφορά» εκπαιδευτικού υλικού προς το Ελληνικό Σχολείο Βρυξελλών από την πολεμική μηχανή του ιμπεριαλισμού, το ΝΑΤΟ, καταγγέλλει η ΚΟΒ Βελγίου του ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει ανάμεσα σε άλλα:

«Η πρόκληση αυτή του ΝΑΤΟ έρχεται να προστεθεί στην ιμπεριαλιστική προπαγάνδα που ξεδιπλώνεται τόσα χρόνια με διάφορες μορφές ως αναπόσπαστο κομμάτι της υπόλοιπης δολοφονικής δράσης του. Προκλητικές είναι και οι "ευχαριστίες" του κυβερνητικού Γραφείου Συντονιστή Εκπαίδευσης της πρεσβείας της Ελλάδας στις Βρυξέλλες, που με δελτίο Τύπου εκφράζει δημόσια τις "ευχαριστίες του" προς το ΝΑΤΟ για τη "δωρεά" μιλώντας για "εξαιρετική συνεργασία του ΝΑΤΟ με το Γραφείο Εκπαίδευσης και το Ελληνικό Σχολείο Βρυξελλών".

Σε μια περίοδο που με τις ευθύνες της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και των κατευθύνσεων της ΕΕ η εκπαίδευση των παιδιών των μεταναστών, αλλά και στο σύνολό της, υποβαθμίζεται, στερώντας και τα λίγα μορφωτικά δικαιώματα που είχαν απομείνει στους Ελληνες μετανάστες, πάει πολύ τα γεράκια του ΝΑΤΟ να καμώνονται τους... φιλάνθρωπους».

Και συνεχίζει: «Στο ημερήσιο Ελληνικό Σχολείο Βρυξελλών αλλά και στα άλλα τμήματα που λειτουργούν το απόγευμα και τα Σαββατοκύριακα οι ελλείψεις είναι τεράστιες καθώς λειτουργούν χωρίς καμιά στήριξη από το ελληνικό κράτος, χωρίς αποσπασμένους εκπαιδευτικούς, βιβλία και υποδομές. Οι λιγοστοί δε δάσκαλοι και καθηγητές έχουν παραμείνει με τσεκουρωμένα εργασιακά δικαιώματα και μισθούς που δεν επιτρέπουν στους ίδιους και στις οικογένειές τους να ανταποκριθούν στο υψηλό κόστος ζωής στο Βέλγιο. Καλούνται λοιπόν και πάλι οι γονείς να βάλουν το χέρι στην τσέπη τους για να βγουν τα λειτουργικά έξοδα των σχολικών δομών εκπαίδευσης μεταναστών.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς να μην αποδεχτούν τη ΝΑΤΟική ματωμένη "χορηγία" στο Ελληνικό Σχολείο Βρυξελλών. Να παρθούν από τους συλλόγους εκπαιδευτικών, από τα μαθητικά συμβούλια αποφάσεις καταδίκης του ιμπεριαλιστικού μηχανισμού του ΝΑΤΟ.

Σήμερα είναι ανάγκη να ενταθεί η πάλη έτσι ώστε να μην κλείσει κανένα ελληνικό σχολείο χωρίς να εξασφαλιστεί η ουσιαστική ένταξη σε ένα ενιαίο δημόσιο αποκλειστικά δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα, χωρίς καμία κατηγοριοποίηση, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση, εξασφαλίζοντας ότι τα παιδιά των Ελλήνων μεταναστών θα λαμβάνουν σε ένα πλήρως εξοπλισμένο σχολείο τόσο τη γενική μόρφωση όσο και τη γνώση της ελληνικής γλώσσας, ιστορίας και πολιτισμού, μαζί με τη γλώσσα της χώρας υποδοχής, έτσι ώστε αυτά να είναι σε θέση να συνεχίσουν τη ζωή τους είτε μείνουν στις χώρες εγκατάστασής τους είτε επιστρέψουν στην Ελλάδα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ