Σάββατο 8 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Τοπική και κεντρική διοίκηση υπηρετούν την κερδοφορία του κεφαλαίου

Τους υποψηφίους που στηρίζει το ΚΚΕ παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου η ΤΟ Χαλκιδικής του Κόμματος

Τις θέσεις του ΚΚΕ για την τριπλή εκλογική μάχη του Μάη και τους επικεφαλής των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που θα στηρίξει το Κόμμα στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές στο Νομό Χαλκιδικής, παρουσίασε η ΤΟ Χαλκιδικής του ΚΚΕ, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Πέμπτη.

Ειδικότερα, οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΚΚΕ είναι οι εξής: Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Νίκος Σμυρλής, δάσκαλος. Υποψήφιος δήμαρχος Αριστοτέλη, Γιάννης Τρικαλιώτης, μηχανικός. Υποψήφιος δήμαρχος Κασσάνδρας, Μάκης Ποτίογλου, μελισσοκόμος. Υποψήφιος δήμαρχος Νέας Προποντίδας, Δημήτρης Ζαχαριάδης, συνταξιούχος.

Εισηγητικά, ο Νίκος Χριστάνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Αποδεικνύεται έμπρακτα ότι τοπική, περιφερειακή και κεντρική διοίκηση ως αποστολή τους έχουν την υλοποίηση της πολιτικής της ανταγωνιστικότητας, της κερδοφορίας του κεφαλαίου, η οποία εκφράζεται με τη λεηλασία του εισοδήματος των λαϊκών στρωμάτων, με την ιδιωτικοποίηση - εμπορευματοποίηση υπηρεσιών και έργων, με την ανατροπή και διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τις απολύσεις και την πολιτική χειραγώγηση των εργαζομένων στις Περιφέρειες και τους Δήμους».

Πρόσθεσε πως «οι όποιες αλλαγές στην τοπική και περιφερειακή διοίκηση εντάσσονται στη συνολικότερη αναδιάρθρωση του αστικού κράτους και των μηχανισμών του, για την αναγκαία προσαρμογή του στις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου. Στοχεύουν στην ισχυροποίηση του αστικού κρατικού μηχανισμού για να είναι σε θέση να διαχειριστεί πιο αποτελεσματικά αυτή την πολιτική που εξυπηρετεί τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων, διαμορφώνοντας δομές και λειτουργίες, οι οποίες διευκολύνουν και θωρακίζουν τη δράση του, ενισχύουν την περαιτέρω ευέλικτη διασύνδεση των οργάνων της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης με αυτά της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

«Αυτή η πολιτική», σημείωσε, «εφαρμόστηκε και στους δήμους και την Περιφερειακή Ενότητα της Χαλκιδικής. Αυτή η πολιτική επιτάσσει την επένδυση της "Ελληνικός Χρυσός", δηλαδή την κλοπή ενός ιδιαίτερα πολύτιμου και μη ανανεώσιμου πόρου στρατηγικής σημασίας, για τα υπερκέρδη συγκεκριμένων επιχειρηματικών ομίλων με καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον της περιοχής. Αυτή η πολιτική πανηγυρίζει για τα κέρδη των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων που γίνονται με συνθήκες σύγχρονης γαλέρας για τους εργαζόμενους».

Ο Ν. Χριστάνης κάλεσε τον εργατικό και λαϊκό κόσμο σε συστράτευση και συμπόρευση με το ΚΚΕ. «Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, της πρότασής του για τη φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση μπορεί να βάλει εμπόδια, να αναχαιτίσει αντιλαϊκά μέτρα, να έχει και επιμέρους επιτυχίες και πάνω από όλα να ανοίξει ο δρόμος για την αναγέννηση του εργατικού - λαϊκού κινήματος, τη λαϊκή συμμαχία, που θα κατακτήσει, με το λαό στην εξουσία, την αποδέσμευση από την ΕΕ, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, τη μονομερή διαγραφή του χρέους», σημείωσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ