Παρασκευή 7 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παρεμπόδιση της ιδιωτικοποίησης, γενίκευση του αγώνα

Σημεία από την ομιλία του Σ. Ζαριανόπουλου

«Το θέμα του νερού δεν μπορεί να είναι υπόθεση μόνο των εργαζομένων στην ΕΥΑΘ. Αν μείνει εκεί, είναι ήττα», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, και πρόσθεσε: «Πρέπει, επιδιώξαμε και επιδιώκουμε να γίνει υπόθεση όλων των μορφών εργατικής και λαϊκής οργάνωσης από τα κάτω. Η δράση των κομμουνιστών στο ΠΑΜΕ, το ίδιο και στην ΠΑΣΕΒΕ των αυτοαπασχολούμενων, στην ΠΑΣΥ των φτωχών αγροτών, στην ΟΓΕ των γυναικών, στο ΜΑΣ των σπουδαστών, αυτό το στόχο έχει.

Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα έχουν τα δικά τους όπλα στον αγώνα. Είναι τα εργατικά σωματεία, τα σωματεία των αυτοαπασχολούμενων, οι αγροτικοί σύλλογοι, οι σύλλογοι γυναικών, οι επιτροπές των νέων, είναι κάθε μορφή λαϊκής οργάνωσης από τα κάτω που θα προκύψει στην εξέλιξη του αγώνα. Είναι οι λαϊκές επιτροπές στις γειτονιές.

Αυτοί είναι που πρέπει, μαζί με τους εργαζόμενους της ΕΥΑΘ (και των άλλων υπό ιδιωτικοποίηση επιχειρήσεων) να αναλάβουν το βάρος και την ευθύνη του αγώνα για να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση. Πρώτα απ' όλα τα εργατικά σωματεία της πόλης (όπου κι αν ανήκουν) πρέπει να μπουν μπροστά στις πύλες της ΕΥΑΘ. Να μεταδώσουν σχεδιασμένα, μέσα από τις λαϊκές επιτροπές της συνοικίας, όπου συμμετέχουν, τη σπίθα του αγώνα.

Οι λαϊκές επιτροπές στις γειτονιές, η απόφασή τους να σταθούν κι αυτές αυτοπροσώπως μπροστά στα μονοπώλια που έρχονται να πάρουν το νερό είναι απείρως πιο χρήσιμες και αποτελεσματικές από τα ψηφίσματα των δημάρχων των ιδιωτικοποιήσεων. Θα συμβάλουμε και συμβάλλουμε στο σχεδιασμό και την υλοποίηση της δράσης αυτής στην οποία όλος ο λαός έχει θέση μέσα από τους οργανωμένους φορείς του.

Και αν γίνει η ιδιωτικοποίηση να μη νομιμοποιηθεί στη συνείδηση του λαού. Να γίνει αφορμή για ξέσπασμα νέων αγώνων και πολύ περισσότερο για ταξική - πολιτική συνειδητοποίηση ότι ο αγώνας για ριζική ανατροπή, για έξοδο από την ΕΕ, για κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, δεν μπορεί να αναβληθεί για το μέλλον. Παρεμπόδιση τώρα, γενίκευση της αντίδρασης σε όλη τη γραμμή της πολιτικής των μονοπωλίων, της ΕΕ και των πολιτικών κομμάτων τους, κάθε χρώματος. Ανοιγμα του δρόμου για την οικοδόμηση της λαϊκής συμμαχίας από τα κάτω που θα επιβάλει τις δικές της λύσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ