Παρασκευή 7 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ
Ζητάει πλειστηριασμούς για χρέη στις τράπεζες

Την αναθεώρηση της σημερινής νομοθεσίας προτείνει στην έκθεση για την Ελλάδα

«Στα γεμάτα» ανοίγει το ΔΝΤ το ζήτημα της κατάργησης της ρύθμισης που προβλέπει αναστολή των πλειστηριασμών για την α' κατοικία, σε περίπτωση που μια λαϊκή οικογένεια δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα δάνεια από τις τράπεζες. Σύμφωνα με την έκθεση του Ταμείου για την Ελλάδα, το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο θα πρέπει να αντικατασταθεί μέχρι τον ερχόμενο Αύγουστο από ρυθμίσεις που θα διευκολύνουν την αποπληρωμή των δανείων προς τις τράπεζες, αλλά δε θα προστατεύουν την πρώτη κατοικία από πλειστηριασμούς.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ, το σημερινό καθεστώς «έχει πολύ υψηλό κόστος για τις τράπεζες» και γι' αυτό το Ταμείο συστήνει «να αλλάξει μέχρι τον Αύγουστο του 2013», αφού πρώτα καταστεί πλήρως λειτουργικό «το καινούργιο πλαίσιο προστασίας» για τα δάνεια στις τράπεζες. Από τα παραπάνω προκύπτει ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η κίνηση του υφυπουργού Ανάπτυξης να ανοίξει ζήτημα αναστολής του νόμου που προστατεύει από πλειστηριασμούς την α' κατοικία, καθώς, όπως φαίνεται, είναι στις άμεσες υποχρεώσεις της χώρας με βάση το μνημόνιο.

Οπως καθόλου τυχαίο δεν είναι και το νέο νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των δανείων προς τις τράπεζες, το οποίο, όπως όλα δείχνουν, θα αποτελέσει το «νέο πλαίσιο», με το οποίο η κυβέρνηση θα δικαιολογήσει την αναστολή της ρύθμισης για την α' κατοικία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ