Παρασκευή 7 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Νομιμοποίηση του εμπορίου θανάτου

Γρηγοριάδης Κώστας

Ανάμεσα στα διάφορα φυντάνια που φιλοξένησε το φετινό ναρκωφεστιβάλ για να μιλήσουν υπέρ της νομιμοποίησης των ναρκωτικών, ήταν και μια (πρώην;) πράκτορας των Βρετανικών Μυστικών Υπηρεσιών, την οποία έσπευσε να προβάλει η «Εφημερίδα των Συντακτών» με θετικούς χαρακτηρισμούς...

Να τι είπε η πράκτορας στην εφημερίδα για τα ναρκωτικά: «Η μείωση της βλάβης είναι ένα καλό πρώτο βήμα, αλλά δεν αρκεί. Χρειάζεται έλεγχος και διαφάνεια που μόνο η νομιμοποίηση μπορεί να φέρει, ρυθμίσεις και φορολόγηση του εμπορίου που θα απέφερε σημαντικά έσοδα στις χώρες που θίγει η κρίση. Για το Ηνωμένο Βασίλειο έχει υπολογιστεί ότι η νομιμοποίηση των εσόδων θα απέφερε 1,6 δισ. λίρες τον χρόνο: 1,2 δισ. από φόρους και τα υπόλοιπα θα ήταν εξοικονόμηση από τα έξοδα αστυνομικών, δικαστικών και σωφρονιστικών κονδυλίων. Ποσό που θα βοηθούσε σημαντικά στη μείωση του βρετανικού χρέους».

Κοινώς: Να νομιμοποιήσουμε το εμπόριο θανάτου... να νομιμοποιήσουμε τους εμπόρους θανάτου ως κανονικούς, αξιοπρεπείς καπιταλιστές... για να πληρώνουν φόρους και να έχουν έσοδα τα κρατικά ταμεία!

Ο κυνισμός και η σαπίλα του συστήματος, όπως εκφέρονται από μια πράκτορα μυστικών υπηρεσιών, δεν μας εκπλήσσουν. Οσο για την «Εφημερίδα των Συντακτών»... κρίνεται για τις απόψεις που προβάλλει και φαίνεται ότι υιοθετεί!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ