Παρασκευή 7 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμερα η πανυγειονομική απεργία για δωρεάν Υγεία

Προσυγκέντρωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας στην Πολυκλινική, ώρα 10 π.μ., και πορεία στο υπουργείο Υγείας

Στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ
Στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ
Απεργούν και διαδηλώνουν σήμερα για δωρεάν Υγεία για όλο το λαό οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, στις δομές Πρόνοιας, στα Κέντρα Υγείας, στο ΕΚΑΒ και οι γιατροί στις υγειονομικές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ). Στις 11 π.μ. θα γίνει συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας και στις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) καθώς και σε άλλες πόλεις με πρωτοβουλία των τοπικών ενώσεων των γιατρών και των σωματείων των εργαζομένων.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας θα κάνουν προσυγκέντρωση στην Πολυκλινική στις 10 π.μ. και στη συνέχεια θα κάνουν πορεία προς το υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας.

Χτες, στα νοσοκομεία έφτασε έγγραφο της τρόικας που ζητά λεπτομερή στοιχεία σχετικά με τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων, κλινικών και το κλείσιμο κρεβατιών και την καταγραφή σε λίστα των κλινικών που συγχωνεύτηκαν και αυτών που βρίσκονται σε λειτουργία. Επίσης, ζητά στοιχεία της κινητικότητας στα Νοσοκομεία και συγκεκριμένα τις μετακινήσεις προσωπικού που έγιναν μέσα στην κάθε ΥΠΕ. Στα νοσοκομεία, οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις φορέων μπορούν να αποτελέσουν δεξαμενή για άντληση υποψηφίων για διαθεσιμότητα και απολύσεις.

Να σταματήσουν οι μετακινήσεις

Με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ καλεί όλους στην απεργία και στις συγκεντρώσεις τονίζοντας: «Να στείλουμε μήνυμα στην κυβέρνηση. Να σταματήσουν τώρα οι μετακινήσεις των υγειονομικών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, από προνοιακό ίδρυμα σε προνοιακό ίδρυμα, από τα ΚΥ στα νοσοκομεία, σαν να είμαστε περιοδεύων θίασος! Να σταματήσουν οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις νοσοκομείων, κλινικών, οι πληρωμές των ασθενών. Να σταματήσουν να διώκουν τους ασθενείς που δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν και απειλούνται με την αποστολή των οφειλών τους στην εφορία. Λέμε όχι στο νοσοκομείο της αγοράς, της κρατικής υποχρηματοδότησης, στο νοσοκομείο που ψάχνει να βρει έσοδα από τους εργαζόμενους και όχι από το κράτος, που τα μαζεύει από μας και το λαό για να πλουτίζουν οι τραπεζίτες και τα μονοπώλια!»

Το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας προτάσσει για τη διεκδίκηση:

  • Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό, για κάθε μετανάστη και ανασφάλιστο!
  • Τώρα προσλήψεις μόνιμου και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικού! Τώρα να μονιμοποιηθούν όλοι οι επικουρικοί χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να φύγουν όλοι οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία. Το προσωπικό να μονιμοποιηθεί στα νοσοκομεία!
  • Ανάκληση των μειώσεων στους μισθούς. Να καταργηθούν τα χαράτσια. Πληρωμή όλων των δεδουλευμένων. Καμιά περικοπή στις συντάξεις. Να καταβάλλονται με την εγγύηση του κράτους. Να καταβληθούν οι συντάξεις στους δικαιούχους.
  • Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση.
  • Οχι στις απολύσεις, όχι και στην εφεδρεία.
  • Τέρμα στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις νοσοκομείων προνοιακών ιδρυμάτων.
  • Αποκλειστική, πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση των δημόσιων δομών Υγείας - Πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ