Παρασκευή 25 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

ΠΡΟΒΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ: «Η στρατηγική του Πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά είναι σαφής: "Καμία ανοχή - πλήρης εφαρμογή της πολιτικής μας" (...) Οι οδηγίες προς το επικοινωνιακό επιτελείο (...) που δίνει (...) την τελευταία εβδομάδα, σηματοδοτούν την απόφασή του να προχωρήσει αταλάντευτα, όπως λένε οι στενοί του συνεργάτες, από εδώ και πέρα, αναλαμβάνοντας μάλιστα ο ίδιος το βάρος και την υπεράσπιση της στρατηγικής του (...) Οι κοινωνικές διεργασίες που συντελούνται σε διάφορα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, σε συνδυασμό με την αυτονόμηση συνδικαλιστών πρωτοβάθμιων κυρίως οργανώσεων, από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, δημιουργεί προβληματισμό για την επόμενη μέρα (...) Ο Πρωθυπουργός δηλώνει σε συνομιλητές του αποφασισμένος να συγκρουστεί και με τους συνδικαλιστές (...) Η δυναμική και αποτελεσματική (...) αντιμετώπιση των απεργιών (...) θα αποτελέσει και "οδηγό" για τη στάση της και σε άλλες κινητοποιήσεις άλλων επαγγελματικών ομάδων (...) Στο πρωθυπουργικό επιτελείο, παρά τη σκληρή γραμμή που εκπέμπουν (...) επικρατεί προβληματισμός για έντονες κοινωνικές αντιδράσεις» (στο ΒΗΜΑ).

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΤΑΥΤΙΣΕΙΣ: «Συνδικάτα (...) δίδουν μάχες οπισθοφυλακών για θέματα που έχουν κριθεί συνολικά τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας. Συνδυαζόμενα τα παραπάνω με την ένταση που τροφοδοτεί το νέο κύμα τρομοκρατίας, μοιάζουν ικανά να διαμορφώσουν περιβάλλον γενικευμένης σύγκρουσης, ικανό να ακυρώσει την καταγραφόμενη διεθνώς μεταβολή των τάσεων για την Ελλάδα. Θα ήταν ιστορικό ατύχημα για την Ελλάδα αν οι απεργίες του τομέα των συγκοινωνιών, οι έχουσες και οικονομικό κίνητρο υπεραντιδράσεις των δικαστών και οι βομβιστικές επιθέσεις των λίγων ιδεοληπτικών της επαναστατικής βίας, αποδεικνύονταν ικανές να ανατρέψουν τις προσδοκίες ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, που οικοδομήθηκαν με απροσμέτρητες θυσίες του ελληνικού λαού» (στο ΒΗΜΑ).

ΕΚ ΤΩΝ ΕΝΔΟΝ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ: «Εργο της κυβερνήσεως είναι να εφαρμόζει πολιτικές. Αντ' αυτού επιλέγονται επικοινωνιακές συγκρούσεις και είναι αμφίβολο εάν μπορεί να διαχειρισθεί την ένταση που δημιουργείται» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ