Παρασκευή 25 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απέκλεισαν το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο

Το απόγευμα ακολούθησε μαζική διαδήλωση

Από την απογευματινή διαδήλωση

MotionTeam

Από την απογευματινή διαδήλωση
Συμβολικό δίωρο αποκλεισμό του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν χτες νέοι εργαζόμενοι και φοιτητές που συσπειρώνονται στη Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους ενάντια στο «Σχέδιο δράσης για την υπερεκμετάλλευση των νέων» που προωθεί η κυβέρνηση.

Οι νέοι, εργαζόμενοι και φοιτητές, επέλεξαν να αποκλείσουν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, γιατί όπως είπαν, συμβολίζει τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των μονοπωλίων, που τόσο καιρό πλουτίζουν από την δουλειά και τον ιδρώτα χιλιάδων εργαζόμενων.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης κρέμασαν μπροστά από το κτίριο ένα τεράστιο πανό που έγραφε: «Τσάκισμα μισθών και λίστες ανεργίας και τα αφεντικά στις λίστες της Ελβετίας».

Το απόγευμα, χιλιάδες νέοι εργαζόμενοι, φοιτητές και σπουδαστές, μαθητές των νυχτερινών σχολείων και των σχολών κατάρτισης, διαδήλωσαν μαζικά στο κέντρο της πόλης.

Στη συγκέντρωση που έγινε στο Αγαλμα Βενιζέλου, χαιρέτησαν από τη Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ, ο Χρήστος Χείρας, από το ΜΑΣ, ο Τάσος Μαμαλούγκας, από την ΟΓΕ, η Ηλέκτρα Ραΐζη, από το ΠΑΜΕ, η Σοφία Καλαντίδου και επίσης ο πρόεδρος του Νυχτερινού Λυκείου Αμπελοκήπων, Νίκος Τικτόπουλος.

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης η οποία κατέληξε έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, με συνθήματα όπως «δουλειά με αλυσίδες και μίζερη ζωή. Οι άνεργοι δεν είναι ζώα για σφαγή».

Στη Δυτική Μακεδονία, το ΜΑΣ, μαζί με Σωματεία του ΠΑΜΕ χτες πραγματοποίησε εξορμήσεις στον ΟΑΕΔ Καστοριάς, στα ΕΠΑΛ και τον ΟΑΕΔ Φλώρινας και στα νυχτερινά σχολεία της Κοζάνης.

Σήμερα Παρασκευή, το ΜΑΣ, μαζί με τα σωματεία των εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ), των Οικοδόμων, των Ιδιωτικών Υπαλλήλων και την ΟΓΕ, οργανώνουν συλλαλητήριο στις 7 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ