Παρασκευή 25 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΥΠΗΓΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Απεργούν σήμερα οι εργάτες

ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ αρνήθηκαν το συντονισμό των μεταλλεργατών

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι της ναυπηγικής βιομηχανίας, την οποία αποφάσισε, άρον - άρον και κάτω από το βάρος των εξελίξεων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου.

Η προσυγκέντρωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Ναυπηγικής Βιομηχανίας, θα είναι στις 9 π. μ. στην Ομόνοια, ενώ η συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π. μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Οι εργαζόμενοι της ναυπηγικής βιομηχανίας (Ναυπηγεία Ελευσίνας, Σκαραμαγκά, Σύρου καθώς και η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη), έχουν έρθει κυριολεκτικά στα όρια της εξαθλίωσης. Αντιμέτωποι με την ανεργία, την εκ περιτροπής εργασία, την απληρωσιά και τις μειώσεις μισθών καλούνται να οργανώσουν τον αγώνα τους για να υπερασπιστούν την ίδια τους τη ζωή. Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, βρίσκονται γι' αυτόν το λόγο από τη Δευτέρα σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Σε αυτήν την κατάσταση, αποκαλυπτική είναι η στάση της ΠΟΕΜ, η οποία αρνήθηκε το συντονισμό των εργατών του Μετάλλου. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πρότειναν κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων με νέα απεργία την ερχόμενη βδομάδα, η οποία θα αφορά τις χαλυβουργικές, τη ναυπηγική βιομηχανία και την αμυντική βιομηχανία της χώρας όπου τα προβλήματα είναι εκρηκτικά και οι εργαζόμενοι είναι ήδη σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Ο συντονισμός του αγώνα τους είναι αναγκαίος, προκειμένου αυτός να δυναμώσει και να μπουν οι βάσεις για παραπέρα κλιμάκωση.

Υπονομεύουν τους αγώνες ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ

Κι όμως... Η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ), απέρριψε το αίτημα των ταξικών δυνάμεων, με την αιτιολογία ότι οι τρεις αυτοί χώροι αγωνίζονται με ...διαφορετικά αιτήματα! Με αυτόν τον τρόπο, τη μόνη που ευνοεί είναι την πολιτική της κυβέρνησης που θέλει τους εργαζόμενους διαιρεμένους, ο καθένας να παλεύει τη λυσσαλέα αντεργατική επίθεση στο δικό του χώρο, χωρίς να υπάρχει κανένας συντονισμός μεταξύ τους.

Στην ίδια συνεδρίαση, η πλειοψηφία προχώρησε και σε επίθεση ενάντια στο σωματείο των χαλυβουργών του Ασπροπύργου, χρησιμοποιώντας μάλιστα τα ίδια επιχειρήματα με το Μάνεση: Είχαν το θράσος να πουν ότι αν έληγαν την απεργία, όπως τους είχε πει ο Μάνεσης, τότε δε θα συνεχίζονταν οι απολύσεις. Οτι το Σωματείο προκαλούσε να έρθουν τα ΜΑΤ έξω από την πύλη για να λήξει την απεργία. Οτι ο αγώνας των χαλυβουργών κατέληξε σε ήττα για τους ίδιους και τους υπόλοιπους εργαζόμενους..!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ