Πέμπτη 5 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ
Προετοιμασίες για τα επόμενα μέτρα

«Αξιολόγηση» στοιχείων για κρατικό προϋπολογισμό (χαράτσια-δαπάνες), ιδιωτικοποιήσεις και «ανταγωνιστικότητα» μεγαλοεπιχειρηματιών

Σε αντιλαϊκή συγχορδία συγκυβέρνηση και ιμπεριαλιστικοί Οργανισμοί (ΕΕ-ΔΝΤ-Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) άρχισαν να προετοιμάζουν το έδαφος για τα επόμενα μέτρα της αντιλαϊκής κλιμάκωσης. Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στην Τράπεζα της Ελλάδας και στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) που έχει αναλάβει την εκχώρηση κρατικής περιουσίας σε ιδιώτες - «επενδυτές», βρέθηκαν χτες τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο μικροσκόπιο μπαίνουν τα παρακάτω :

-- Η συλλογή στοιχείων για την πορεία εκτέλεσης του φετινού κρατικού προϋπολογισμού. Με απόλυτα δεδομένες τις εμφανιζόμενες αποκλίσεις στο μάζεμα των φορολογικών εσόδων, μοναδικό ζητούμενο πρέπει να θεωρείται ο βαθμός των πρόσθετων μέτρων στα οποία θα προχωρήσουν για το «κλείσιμο» του 2012. Ειδικό βάρος ρίχνουν στην παραπέρα απότομη διόγκωση των εμφανιζόμενων «ληξιπρόθεσμων οφειλών» προς τη Εφορία, που επίσης την μεταφράζουν σε νέα «διορθωτικά» μέτρα. Για την «αξιολόγηση» του προγράμματος συνεχίζουν με ελέγχους στην πορεία εξέλιξης των πρωτογενών δαπανών του προϋπολογισμού, όπως για μισθούς, συντάξεις κ.ά.

-- Στην Τράπεζα της Ελλάδας αναζητούν και συλλέγουν στοιχεία, όπως για την εξέλιξη του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, για τα ελλείμματα που εμφανίζουν οι εμπορικές και άλλες δοσοληψίες με τα άλλα κράτη και τις αγορές. Εν προκειμένω, ζητούμενο είναι η εξέλιξη της ανταγωνιστικότητας των μεγαλοεπιχειρηματιών, ντόπιων και ξένων, που δραστηριοποιούνται στη χώρα.

-- Για τις κυβερνητικές δράσεις που έχουν αναληφθεί και προχωρήσει, για τις ιδιωτικοποιήσεις που ετοιμάζουν για τα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με τις τελευταίες επίσημες κυβερνητικές αναφορές ο ποσοτικός στόχος των ιδιωτικοποιήσεων πέφτει από τα 19 στα 15 δισ. ευρώ, «εκτίμηση» που έχει να κάνει με την πτώση των χρηματιστηριακών και εμπορικών τιμών που καταγράφεται στην επιχειρηματική πιάτσα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ