Πέμπτη 5 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι τιμές του ηλεκτρικού

Κάποιοι στη συγκυβέρνηση - προφανώς όλοι τους - νομίζουν ότι μπορούν να κοροϊδεύουν τον κόσμο, όπως έκαναν τόσα χρόνια. Κάνουν μεγάλο λάθος.

Παρ' όλα αυτά επιμένουν. Οπως ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ασ. Παπαγεωργίου, που στο περιθώριο του συνεδρίου του «Εκόνομιστ» δήλωσε ότι «δεν υπάρχει σκέψη για αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή» και ότι σε κάθε περίπτωση χρειάζεται «μελέτη και πρόταση της ΔΕΗ». Πρόσθεσε μάλιστα, ότι η αύξηση των τιμολογίων δεν είναι η μόνη λύση.

Σε ποιους τα λένε αυτά; Μόλις πριν από λίγες μέρες ο επικεφαλής της ΔΕΗ Αρ. Ζερβός δήλωνε ότι υπάρχει ζήτημα αύξησης του κόστους για τη ΔΕΗ, αλλά δεν προτίθεται να προτείνει αυξήσεις. Απλώς θα ...μεταφέρει τα δεδομένα στις αρμόδιες αρχές.

Εξι και κάτι μήνες μετά την τελευταία αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και των μη ανταγωνιστικών χρεώσεων ΥΚΩ, Μεταφοράς, Διανομής κ.λπ., μπαίνει ζήτημα ανατιμήσεων, ενώ όλο και περισσότερος κόσμος δεν μπορεί να πληρώσει το ηλεκτρικό ρεύμα με τους ανεξόφλητους λογαριασμούς να ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ και στελέχη της ΔΕΗ να δηλώνουν ότι η επιχείρηση επιβαρύνεται με 250 εκατ. ευρώ ετησίως από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης φυσικού αερίου και με άλλα 250 εκατ. ευρώ από τις ρυθμίσεις πριμοδότησης των εισπράξεων των ιδιωτικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής.

Την ίδια ώρα που γίνονται αυτές οι δηλώσεις, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας επεξεργάζεται, για λογαριασμό της κυβέρνησης, το σχέδιο μετάβασης στα «απελευθερωμένα» οικιακά τιμολόγια, τα οποία μάλιστα θα συνδέονται και με τις χονδρεμπορικές τιμές. Σε λίγους μήνες, ο λογαριασμός της ΔΕΗ θα είναι όργανο βασανισμού των λαϊκών νοικοκυριών και οι κυβερνώντες σκέφτονται να μεταφέρουν από αυτόν κάποιες χρεώσεις υπέρ τρίτων, για να μη φανεί στον κόσμο το χαράτσωμα!!!

Αυτοί είναι οι διαβόητοι «επαναδιαπραγματευτές» ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ